صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی عنوان كرد: در گام دوم انقلاب باید مسئولانی كه با عملكرد نادرست خود سبب افزایش قاچاق شدند برخورد جدی كرد چرا كه با شیوع این پدیده شوم ، فقر و مشكلات اجتماعی زیادی برای جامعه ایجاد كردند .

برنامه " بی قاب، بی نقاب " با موضوع قاچاق كالا و ارز و سهم شفافیت در مبارزه با این پدیده با حضور دكتر داوود گودرزی ، دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی روانه آنتن رادیو گفت و گو شد .

داوود گودرزی در آغاز ، ارائه آمار صحیح را از چالش های اساسی حوزه اقتصاد دانست و عنوان كرد : از آنجایی كه مقوله های اساسی مانند شفافیت در اقتصاد حل نشده است ، مسئله آمار همیشه محل دعوا بر سر فرمول ها و محاسبات است .

وی در واكنش به خبر كاهش حجم قاچاق از 25 میلیارد دلار در سال 92 به 12/6 میلیارد دلار در سال 95 ، اظهار كرد : كشورهای مبدا واردات شفاف هستند و دارای سامانه هستند . اگر حجم كالایی كه از كشور مبدا به ایران وارد شده را از عدد گزارشات رسمی گمرك كم كنیم ، بسیار بیشتر از 12ونیم میلیارد و نزدیك به 25 میلیارد و بیشتر را نشان می دهد .

دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی افزود : ستاد مبارزه با قاچاق و دولت ادعا می كند كه قاچاق به این میزان كاهش یافته است اما مشخص نیست این عدد چگونه و بر اساس چه فرمولی محاسبه شده است .

گودرزی در ادامه مصاحبه با رادیو گفت و گو ، با تاكید بر ضرورت تولید داخل ، اظهار كرد : همه آنچه كه نیاز مردم ایران است قابلیت تولید در داخل را دارد و ما می توانیم صادر كننده خوبی باشیم و تولید ثروت كنیم. در واقع اگر دروازه های كشور را كنترل نكنیم و مراقب مسئله قاچاق نباشیم ، همواره وابسته خواهیم بود ، تولید داخل پیشرفتی نخواهد كرد و ضربه مهلكی به اقتصاد كشور خواهد زد .

وی به جنبه های دیگر قاچاق پرداخت و تشریح كرد : وقتی مراقب مرزهای كشور نباشیم ، مشخص نیست چه چیزی وارد كشور می شود . ممكن است اسلحه ، مواد خطرناك و ... وارد كشور شود و امنیت ، بهداشت و فرهنگ جامعه را به خطر بیاندازد . به معنای دیگر قاچاق دارای ابعاد بسیار متعددی است كه نمی توان با دعوای آماری از آن گذر كرد .

عضو قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی با بیان اینكه در خصوص مبارزه با قاچاق خلا قانونی نداریم ، عنوان كرد : نه تنها كمبود در این زمینه وجود ندارد بلكه قوانین بسیار خوبی نیز وجود دارد اما هنوز آن اراده واقعی وجود ندارد ، برخورد قاطعانه با مسئولین متخلف صورت نمی گیرد و دستگاه ها كار خود را به درستی انجام نمی دهند ، از این رو قاچاق رشد مضاعفی را نشان می دهد .

گودرزی در بخش دیگری از برنامه " بی قاب ؛ بی نقاب " رادیو گفت و گو ، راهكار مبارزه با قاچاق را تشریح و بیان كرد : پیشگیری ، كشف قاچاق ، رسیدگی سریع با فرآیند قضایی درست و در نهایت اعمال مجازات با دقت ، قدرت و قاطعیت ، چهار ركن اصلی مبارزه با قاچاق است.

دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی افزود : در گام دوم انقلاب باید مسئولانی كه با عملكرد نادرست خود سبب افزایش قاچاق شدند برخورد جدی كرد چرا كه با شیوع این پدیده شوم بسیاری از كارخانجات تولید داخل به تعطیلی كشانده شدند و تبعات اقتصادی مانند فقر و تبعات اجتماعی چون طلاق و اعتیاد دامن آنها و خانواده هایشان را گرفت.

وی در خصوص مناطق آزاد و نقش آن در قاچاق گفت : هدف از ایجاد مناطق آزاد و در نظر گرفتن معافیت های مالیاتی برای آن ، فراهم كردن زمینه سرمایه گذاری كارخانجات و سرمایه گذاران به منظور رشد صادرات بود. متاسفانه بر خلاف آن ایده های اولیه ، مناطق آزاد نیز مانند بسیاری از بخش ها به حیاط خلوت برای افراد سودجو و مناطق فساد و قاچاق تبدیل شدند .

گودرزی در پایان خاطر نشان كرد : راه درست دور زدن تحریم ها اقتصاد درون زا و افزایش تولید است . نمی توان به واسطه دور زدن تحریم مناطق آزاد را رها كردند تا به این بهانه فساد و فقر و دیگر مشكلات گریبانگیر جامعه شود .

مرتبط با این خبر

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • یك اقتصاددان در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو:

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس

  • مردم غزه نیاز به همدلی زبانی ندارند

  • مردم ولی‌نعمت مسئولان‌/ شعاری كه باید عملی شود!

  • ضرورت شناخت ذائقه مخاطب در تولید محتوای رسانه‌ای

  • تهیه اینترنت پاك با كد دستوری#456*

  • عملیاتی كردن شعار سال نیازمند برنامه جامع در حوزه كشاورزی است

  • به‌جای قضاوت دیگران؛ نقد سازنده داشته باشیم