صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

سیف الدین گفت: ریل گذاری های علمی متاسفانه بر اساس نقشه ها و اسناد بالادستی حوزه علم و دانش صورت نمی گیرد و هنوز ساز و كاری برای افزایش كیفیت و ایجاد محصول و همچنین بازار برای پژوهش ها به ویژه در مقطع دكترای تخصصی نداریم.

برنامه «گفتگوی علمی» رادیو گفت و گو با موضوع چگونگی و راهكارهای كاربردی شدن پژوهش ها در مقطع دكترای تخصصی و با حضور دكتر امیرعلی سیف‌الدین عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و رئیس پژوهشكده فناوری نرم دانشگاه تهران و دكتر محمود آسیاچی دكترای مهندسی صنایع و مشاور حوزه كسب و كار به روی آنتن رفت.

سیف الدین در آغاز با اشاره به گسترش كمی مقالات گفت: این ریل گذاری در جهان برای گسترش اسناد علمی در دنیا و جمع آوری آن ها در پایگاه های دانشی كشورهای عموما غربی است و در این میان، دانشی كه برای آن ها ارزش كمتری دارد، در رنكینگ هایشان این دانش را كنار می گذارند. بنابراین ریل برای افزایش كمی مقالات برای كشورهای غربی با قاعده و درست بوده زیرا اهداف شان بر این اساس بوده است اما بر اساس اهداف ایران درست نیست.

وی با بیان اینكه هدف گذاری در ایران با هدف گذاری در كشورهای غربی در حوزه علم و دانش متفاوت است، اظهار كرد: علم در ایران تولید می شود و از اینكه برخی از دانشگاه ها رتبه زیر هزار را دارند خوشحال هستیم و لزوما هم بد نیست اما این دانشگاه ها در حقیقت با تولید مقالات علمی دارند كارگری بی جیره و مواجب را برای كشورهای غربی می كنند زیرا این مقالات و سندها كه حاصل پژوهش های علمی است به صورت رایگان در اختیار آن ها قرار می گیرد و كشورهای غربی از آن استفاده می كنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران به اسناد بالادستی اشاره كرد و افزود: ریل گذاری های علمی متاسفانه بر اساس نقشه ها و اسناد بالادستی حوزه علم و دانش صورت نمی گیرد و هنوز ساز و كاری برای افزایش كیفیت و ایجاد محصول و همچنین بازار برای پژوهش ها به ویژه در مقطع دكترای تخصصی نداریم.

رئیس پژوهشكده فناوری نرم دانشگاه تهران با تشكیك در كیفیت برخی از مقالات ارائه شده اظهار كرد: متاسفانه خیلی از این پژوهش ها معیار درستی ندارند زیرا بر اساس نیازهای جامعه و كشورها در حوزه های گوناگون اقدام به انتشار مقاله نكردند و این مسئله حتی فراتر از آمایش سرزمینی است.

در ادامه محمود آسیاچی در گفتگو با رادیو گفت و گو ضمن اشاره به افزایش كمی مقالات از ضرورت كاربردی شدن پژوهش ها و افزایش كیفیت آن ها به ویژه در مقطع دكترای تخصصی گفت و اظهار كرد: صرف از نظر از رنكینگ های بین المللی به آن اهدافی كه دنیا از مقاله نویسی و پایان نامه نویسی دنبال می كند، نرسیده ایم.

وی تصریح كرد: جامعه از دانشگاهیان به ویژه در مقطع دكترای تخصصی انتظار دارد نیازهای جامعه را برطرف كنند. هدف كلی از مقاله نویسی خلق ثروت و رفاه اجتماعی است اما متاسفانه حجم گسترده از مقالات و پایان نامه های موجود، نمودی در جامعه ندارد.

دكترای مهندسی صنایع و مشاور حوزه كسب و كار با تاكید بر اینكه پژوهش ها و پایان نامه های مقاطع مختلف دانشگاهی به ویژه دكترای تخصصی باید در كف صنعت اجرا شود، اظهار كرد: دانشگاه ها با مقالات دنبال ارتقاء خودشان هستند اما این روش هدف اصلی مقالات یعنی خلق ثروت و رفاه برای جامعه را به دنبال ندارد در حالی كه در كشورهای توسعه یافته تولیدات مقالات با این اهداف همراه است.

وی تاكید كرد: دانشگاه ها باید دفاتر ارتباط با صنعت خود را واقعی كنند و تنها یك دفتر نباشد. اگر این دفاتر به درستی عمل كنند، قطعا مقالات سمت و سوی كاربردی تر پیدا می كنند.

مرتبط با این خبر

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • پررنگ‌تر شدن نقش مردم در عرصه حكمرانی در طول حیات انقلاب اسلامی

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»