صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

معاون دبیرخانه تخصصی وزارت بهداشت گفت : احتمالا افزایش درجه حرارت محیط در شكسته شدن چرخه این ویروس موثر است اما تاثیر آن چه كه در طب سنتی به عنوان طبع گرم از آن یاد می شود در پیشگیری یا جلوگیری از عوارض بیماری ثابت نشده است.

برنامه " چشم و چراغ " با موضوع مراقبت های ویژه سالمندان در شرایط خاص و در مقابله با بیماری كرونا با حضور دكتر مهراد حق ازلی ، فوق تخصص بیماریهای گوارشی و معاون دبیرخانه تخصصی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی روانه آنتن رادیو گفت و گو شد .

مهراد حق ازلی در ابتدا عنوان كرد : ویروس كرونا احتمالا قبلا در جامعه شیوع داشته است و این احتمال وجود دارد كه تعدادی از افراد جامعه با نوعی از این ویروس در گذشته برخورد داشته اند و مبتلا به سرماخوردگی معمولی یا عوارض تنفسی فوقانی شده باشند.

وی افزود : آنچه كه در شرایط فعلی اهمیت دارد تغییر ماهوی و تكاملی این ویروس است كه خود را از حالت بیماری زایی متوسط و قابل كنترل به یك ویروس مهاجم تر تبدیل كرده است . البته منظور از مهاجم بودن این است كه قابلیت انتقال از افرادی كه بیمار هستند به افراد دیگر افزایش یافته است . به اصطلاح ، انتقال ثانویه از فرد مبتلا به سالم و نحوه بیماری زایی در قسمت فوقانی و تحتانی تنفسی شش ها افزایش پیدا كرده است .

نگرانی كمكی به بهبود یا پیشگیری نمی كند

معاون دبیرخانه تخصصی وزارت بهداشت تاكید كرد : بر اساس قوانین كنترل بیماری های واگیر وجود حساسیت نسبت به بیماری های همه گیر از هر نوعی در سطح اجتماع حائز اهمیت است و به همین دلیل افراد شخصا ، گروهی و اجتماعی و حاكمیت ها را وادار می كند كه روش های دقیق تری برای كنترل این بیماری ها در نظر بگیرند. این بیماری از این قاعده مستثنا نیست و كنترل آن به جاست اما نگرانی نه تنها كمكی نمی كند ، بلكه می تواند منجر به اقداماتی باشد كه بر شدت و میزان گسترش بیماری تاثیر گذار باشد .


فاصله یك متری را از یكدیگر رعایت كنید

حق ازلی در خصوص بهداشت فردی و تاثیر آن بر شیوع ویروس كرونا گفت : رعایت بهداشت در خصوص این بیماری شامل فردی ، گروهی و اجتماعی می باشد كه در تمام این بخش ها رعایت اصول و موارد بهداشتی می تواند از بروز و گسترش بیماری جلوگیری كند. مهمترین موارد در بهداشت فردی ، شستشوی دست ها به صورت مرتب با حداقل زمان 15 تا 20 ثانیه است . همچنین ضدعفونی كردن سطوحی كه با آن به صورت مكرر تماس داریم ، چشم پوشی از برخی عادات مانند دست دادن ، روبوسی كردن ، صحبت كردن های نزدیك به هم و درگوشی مواردی است كه باید مورد توجه قرار بگیرد .

وی افزود : لازم است در جمع های خانوادگی فاصله یك متری از یكدیگر را رعایت كنیم تا در معرض تزشحات تنفسی و ذراتی كه از دهان خارج می شود قرار نگیریم . همچنین توجه به این موضوع ضروری است كه بهداشت فردی تنها مربوط به منزل نیست چرا كه ممكن است با سطوح آلوده به ویروس یا افرادی مبتلا تماس پیدا كنید ، از این رو خروج از منزل برای موارد غیر ضروری به ویژه سالمندان باید به حداقل برسد .


از تماس دست با صورت و قسمت فوقانی گردن بپرهیزید

این پزشك ادامه داد : در صورتی كه بیرون از منزل با سطوح مختلف تماس داشتید از دست زدن به صورت و قسمت فوقانی گردن بپرهیزید تا در محل مناسب دست های خود را بشویید .

حق ازلی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه سالمندان مبتلا به آسم و بیماری های قلبی برای مقابله با این ویروس چه باید بكنند ، توضیح داد : اصل اولیه این است كه بیماری زمینه ای خود را با مشورت پزشك به صورت ماكسیمم تحت كنترل داشته باشید یعنی اسپری یا دارو را به صورت دقیق و بر اساس ساعت تجویز استفاده كنید تا بیماری زمینه ای شما شعله ور نشود .

وی ادامه داد : در افرادی كه بیماری هایی دارند كه قسمت تنفسی ، قلبی ، كبدی ، خونی و كلیوی آنها درگیر شده است یا افرادی كه داروهایی مصرف می كنند كه سیستم ایمنی آنها را تحت تاثیر قرار می دهد رعایت بهداشت فردی دقیق تر و شدید تر است.

حق ازلی ، وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشكی و شماره 190 را به عنوان بهترین منبع اطلاعاتی رسانی در خصوص این ویروس معرفی و توصیه كرد از توصیه های بی پایه و سند جدا خودداری كنند .


تاثیر غذا با طبع گرم بر كرونا ثابت نشده است

معاون دبیرخانه تخصصی وزارت بهداشت ، در خصوص تاثیر مواد غذایی با طبع گرم در پیشگیری از ابتلا به ویروس كرونا ، اظهار كرد : احتمالا افزایش درجه حرارت محیط در شكسته شدن چرخه این ویروس موثر است اما تاثیر آن چه كه در طب سنتی به عنوان طبع گرم از آن یاد می شود در پیشگیری یا جلوگیری از عوارض بیماری ثابت نشده است.

حق ازلی در پایان مصاحبه با رادیو گفت و گو خاطر نشان كرد : علاوه بر رعایت بهداشت فردی ، از نظر تغذیه ای آن چیزی توصیه می شود كه سلامت عمومی فرد را تضمین كند . مصرف ویتامین C برای تقویت سیستم ایمنی بدن و پروتئین ، میوه و سبزیجات توصیه می شود . اما اینكه دقیقا یك ماده معدنی یا شیمیایی از ابتلا به بیماری جلوگیری می كند هنوز ثابت نشده است.

مرتبط با این خبر

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • یك اقتصاددان در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو:

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس

  • مردم غزه نیاز به همدلی زبانی ندارند

  • مردم ولی‌نعمت مسئولان‌/ شعاری كه باید عملی شود!

  • ضرورت شناخت ذائقه مخاطب در تولید محتوای رسانه‌ای

  • تهیه اینترنت پاك با كد دستوری#456*

  • عملیاتی كردن شعار سال نیازمند برنامه جامع در حوزه كشاورزی است

  • به‌جای قضاوت دیگران؛ نقد سازنده داشته باشیم