صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

حسن نوروزی با تصریح بر اینكه بودجه در وضعیتی بسته می شود كه در حال حاضر در شرایط جنگی قرار داریم، گفت: در چنین شرایطی، قطعا باید بودجه را از حالت عادی خارج می كردیم اما بودجه سال 99 مشابه همان بودجه های سال های گذشته است.

برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت و گو در خصوص اتهام سیاسی كاری به مجلس به دلیل رد بودجه 99 با دكتر محمد حسینی عضو كمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی و حسن نوروزی عضو كمیسسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی به صورت تلفنی گفتگو كرد.

محمد حسینی در آغاز با رد این ادعا كه اقدام مجلس برای رد بودجه سال 99 سیاسی كاری است، گفت: ابتدای سال 98 بر اصلاح ساختار در نظام بودجه ریزی كشور تاكید كردند و در تمام سال منتظر بودیم دولت یك پیشنهادی به مجلس ارائه دهد اما هیچ اتفاقی در این زمینه صورت نگرفت در حالی كه اصلاح ساختار مطالبه اصلی مجلس از دولت بود و دولت اعلام كرد این اصلاح ساختار را در بودجه سال 99 انجام می دهد.

وی افزود: وقتی لایحه بودجه توسط دولت در دو مرحله ارائه كرد از عدم وابستگی بودجه سال آیند به نفت به عنوان یكی از ویژگی های این بودجه یاد كرد و این انتظار می رفت بر این اساس بتوانیم در سال آینده هم شاهد افزایش رفاه و معیشت مردم باشیم و هم بر مشكلات اقتصادی غلبه كنیم.

عضو كمیسیون برنامه و بودجه مجلس ضمن اشاره به كاهش درآمدهای نفتی در بودجه سال آینده درباره منابع جبرانی این درآمدها اظهار كرد: بر اساس بودجه، قرار است به جای كاهش درآمدهای نفتی، درآمدهای مالیاتی از یك افزایش بالایی برخوردار باشند. همچنین فروش اموال و دارایی های مازاد به عنوان یك منابع دیگر در بودجه مطرح شده است و در نهایت مشاركت بیشتر در زمینه فروش اوراق به عنوان منبع جایگزین نفت مطرح كردند.

وی ادامه داد: این موارد، ایرادهایی بود كه از همان روز نخست نیز به لایحه وارد شد و در همان زمان ارائه لایحه نیز این مسائل در كمیسیون های تخصصی مورد بررسی قرار گرفت. این لایحه با رای بسیار اندك، مصوب شد اما قرار بر این شد كه كمیسیون اصلاحات اساسی در این بودجه قرار دهد و حركت های بهتری برای شفافیت و رفع مشكلات بردارد. در حال حاضر بیش از هفت هزار پیشنهاد توسط نمایندگان برای لایحه بودجه ارائه شده است.

حسینی با اشاره به رد كلیات بودجه سال آینده توسط مجلس، عنوان كرد: بر اساس تغییراتی كه در آئین نامه داخلی مجلس صورت گرفته است، بودجه باید به دولت بازگردد و دولت نیز ظرف دو هفته باید بودجه را اصلاح كند و بازگرداند اما با رای نمایندگان این لایحه به كمیسیون تلفیق ارائه شده است و یكشنبه هفته آینده این بودجه را بررسی می كند.

در ادامه حسن نوروزی در گفتگو با رادیو گفت و گو با تصریح بر اینكه بودجه در وضعیتی بسته می شود كه در حال حاضر در شرایط جنگی قرار داریم، گفت: در چنین شرایطی، قطعا باید بودجه را از حالت عادی خارج می كردیم اما بودجه سال 99 مشابه همان بودجه های سال های گذشته است.

وی تصریح كرد: دولت تاكید دارد كه بودجه نقص كمی دارد و برای چنین شرایطی نوشته شده است اما در هیچ بخش از بودجه این موضوع قابل مشاهده نیست و سوال این است چرا 14 و نیم درصد از فروش نفت كه در اختیار وزارت نفت است همچنان باقی می ماند و وزارت نفت نیز به مجلس گزارش نداده است این مبلغ را كجا هزینه كرده است؟

عضو كمیسسیون برنامه و بودجه مجلس با رد این موضوع كه هزینه های وزارت نفت در صورت های مالی هزینه شده است، عنوان كرد: هیچ گاه گزارش درباره هزینه كرد 14 درصد از فروش نفت در مجلس ارائه نشده است و این سوالی است كه وزارت نفت باید پاسخ دهد.

مرتبط با این خبر

  • نقش‌آفرینی كسب و كارهای خرد و كوچك در تحقق شعار سال

  • حكمرانی هوشمند؛ بستر ارتباط متعادل با سرمایه اجتماعی

  • كرایه‌های حمل و نقل عمومی از امروز گران شد

  • عوارض برخی داروهای داخلی بالاست

  • عوارض صادرات باید صفر شود

  • توان موشكی ایران، سطح بازدارندگی كشورمان را به‌شدت افزایش داده است

  • بررسی دلایل اجرایی نشدن الگوی كِشت در كشور

  • فرصت‌های اقتصادی تهران - مسكو به‌پای روابط سیاسی نمی‌رسد

  • رسانه‌ها ارزش‌های همسرداری و مادری را با مدرنیته تطبیق دهند

  • انتخابات تمام الكترونیك در 60درصد شعب اخذ رأی