صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

امیر بهزاد موذنی گفت: دستگاه های رفع آلودگی محیط را تولید كرده ایم كه در مراحل گرفتن تائیدیه از وزارت بهداشت هستیم و این انقلابی است چون ما محیط 200 متر مكعب را ظرف یك دقیقه می توانیم با روشن كردن این دستگاه ضدعفونی كنیم.

رادیو گفت و گو با امیر سرتیپ دوم پزشك بهزاد موذنی رئیس اداره بهداشت و امداد و درمان نیروی زمینی محوری ارتش جمهوری اسلامی ایران به صورت تلفنی گفتگو كرد.

امیر سرتیپ دوم پزشك بهزاد موذنی با اشاره ماندگاری ویروس كرونا روی سطوح محتلف گفت: با توجه به تحقیقاتی كه در 40 روز اخیر بر روی كووید 19 یا ویروس كرونا شده، ماندگاری این ویروس در سطوح مختلف فرق می كند. این ماندگاری بین حداقل 8 تا 24 و 48 ساعت ذكر می شود.

وی با تاكید بر این نكته كه باید زنجیره انتقال را بشناسیم و برای پیشگیری از مبتلا شدن آن زنجیره انتقال را قطع كنیم، توصیه كرد: توصیه محققان ما در طب پیشگیری و تغذیه این است كه هر مواد غذایی كه از بیرون تهیه می شود با آن ظرفش چه پلاستیكی و چه بسته بندی شده به داخل خانه وارد نشود و بهتر است در جلوی درب منازلمان سبدهایی را داشته باشیم و آن ها را از پلاستیك یا ظرفی كه خریداری كردیم خانه تعویض كنیم.

رئیس اداره بهداشت و امداد و درمان نیروی زمینی محوری ارتش افزود: اگر مواد غذایی هستند كه می توان دوباره آن ها را گرم كرد مانند نان می توانیم در مایكروفر یا گرم كن اینها را مجدد گرم كنیم و بعد بسته بندی كنیم و در منزل نگهداری كنیم.

وی با اشاره به ماندگاری زیاد ویروس كرونا بر آسفالت متذكر شد: این ویروس تا 24 ساعت بر روی آسفالت می ماند. بنابراین هنگام ورود به خانه كفش ها را در منطقه ای دورتر از درب ورودی بگذارند و از آن قسمت با دمپایی روی مسیر مشخص بروند و آن مسیر را مرتب با مواد ضد عفونی كننده سطوح مثل وایتكس رقیق شده یك به ده ضدعفونی كنند و از ورود كفش ها را به داخل منزل جدا خودداری كنند.

امیر موذنی اضافه كرد: دستگیره های ورودی و شاسی آسانسورها جاهایی است كه ماندگاری ویروس خیلی زیاد است، ممكن است در خانه مانده باشید ولی برای تهیه ارزاق به بیرون بروید بنابراین این نكات را حتما دقت كنند.

وی با اشاره ضمن تاكید بر جداسازی مسواك اشخاص در یك جای مشترك گفت: یك زنجیره انتقال شدید در منازل قرار گرفتن مسواك ها در كنار هم است بنابراین می توان با جدا كردن ان ها از این موضوع جلوگیری كرد. افراد می توانند مسواك خود را در محلول آب نمك بگذارند و یا با مایع و صابون بشورند ولی از هم جدا نگه دارند.

رئیس اداره بهداشت و امداد و درمان نیروی زمینی محوری ارتش در رابطه با آسیب زا بودن مواد ضدعفونی كننده در محیط های بسته متذكر شد: زمانی كه از آب ژاول و وایتكس استفاده می كنیم در موارد عادی هم توصیه می شود در محیط های بسته استفاده نكنیم و حتما ماسك بزنیم. هیچ مواد ضدعفونی كننده را با مواد دیگر تركیب نكنیم چون بخار ناشی از این تركیب باعث سوختن قرنیه، مخاط بینی و مخاط دهان می شود.

وی افزود: اگر محیط خانه را یكبار صبح و یكبار شب ضد عفونی كنند كافی است و لازم نست همه سطوح را ضدعفونی كرد دستگیره درها، صندلی ها و میزهایی كه در تماس هستند كافی است.

امیر موذنی همچنین بیان كرد: توصیه ما این است كه در این قضیه اسراف نكنند. یك قطره از محلول رقیق شده ضد عفونی كننده دست برای ضدعفونی كردن دست ها كاملا كافی است. چون با مصرف این مواد باعث حساسیت پوستی می شوند.

وی اظهار كرد: اگر موادی كه به منزل می آید را با ورودش با آن ظرف جلوگیری كنند خیلی به استفاده از مواد ضد عفونی كننده ندارند.

رئیس اداره بهداشت و امداد و درمان نیروی زمینی محوری ارتش با بیان اینكه یكی از آلوده ترین وسیله ها است، گفت: اشخاص سعی كنند از هنذفری برای موبایل استفاده كنند و برای ضدعفونی كردن آن می توانند با از پارچه نم دار استفاده كنند.

در ادامه امیر موذنی به اقدامات انجام شده در ارتش اشاره كرد و گفت: در اماكن نظامی دستورالعمل های پیشگیری و مراقبتی داریم و برای بیماری های واگیر دستورالعمل هایی را داریم كه از قبل طراحی شده و در تمام پادگان ها تا رسته دسته ها ابلاغ می شود.

وی یادآو شد: زمانی كه اولین مورد كرونا در كشورهای دیگر پیدا شد، آن دستورالعمل هایمان را تشدید كردیم با توجه به تجربه ای كه از آنفلوانزای H1N1 در سال گذشته در آذر ماه داشتیم و پیش بینی می كردیم فاز دوم آنفولانزا در بهمن اتفاق می افتد خوشبختانه اطلاعات را به پادگان ها داده بودیم و خوشبختانه توانستیم پادگان هایمان را كنترل كنیم و نگذاشتیم بیماری شیوع پیدا كند.

رئیس اداره بهداشت و امداد و درمان نیروی زمینی محوری ارتش افزود: به محض مثبت شدن كرونا در ایران، بیمارستان هایمان را فعال كردیم. از همان ابتدا در تهران بیمارستان خانواده و سپس بیمارستان هاجر را كاملا در اختیار وزارت بهداشت قرار دادیم. و اماكن عمومی اطراف بیمارستان ها را ضد عفونی كردیم.

وی اظهار كرد: بعد از دستور مقام معظم رهبری جهت برخورد با بحث بیولوژیك بودن كرونا، رزمایشی در كنار تمام كارهایی كه قبل از این دستور انجام می دادیم طراحی شد و یكی از اهداف این رزمایش بر پایه نقاهتگاه ها بود.

امیر موذنی با اشاره به اینكه كه تا این لحظه 7 هزار و 436 تخت نقاهتگاهی توسط نیروی زمینی دایر شده است، عنوان كرد: ما تا روز 29 اسفند 3 هزار و 27 تخت داشتیم بعد از آن در شهرستان ها حدود 2 هزار و اندی اضافه شد و با دو هزار تختی كه روز ششم فروردین در نمایشگاه بین المللی تهران افتتاح كردیم كه قابل افزایش به 3 هزار تخت است اكنون 7 و 436 تختنقاهتگاه در اقصی نقاط كشور ایجاد كردیم.

وی به دیگر اقدامات نیروی زمینی ارتش برای مقابله با كرونا اشاره كرد و گفت: در ورودی شهرها ایستگاه های چكاپ ضدعفونی كردن ماشین ها را انجام دادیم. بیش از 210 نقطه ایستگاه غربالگری و جداسازی بیماران را به صورت سیار در سطح كشور انجام دادیم.

رئیس اداره بهداشت و امداد و درمان نیروی زمینی محوری ارتش افزود: در كل ارتش 34 بیمارستان و در نیروی زمینی 24 بیمارستان ثابتمان را به بحث كرونا به صورت مستقیم و غیر مستقیم اختصاص دادیم.

وی با بیان اینكه شهر مقدس قم و شهر رشت شهرهای هدف ما بوده اند، توضیح داد: 14 اسفند ماه بیمارستان صحرایی در پردیسان قم برپا كردیم و بعد از این رزمایش علاوه بر بیمارستان، آن را به یك نقاهتگاه 500 تخت خوابی تبدیل كردیم و در شهر رشت هم یك نقاهتگاه 300 تخت خوابی و بیمارستان ایجاد كردیم.

امیر موذنی در خصوص تولید ماسك و مواد شوینده و پاك كننده نیز اظهار كرد: خودمان از یكم اسفند ماه لباس های حفاظت فردی را هم در اداره بهداشت و درمان تولید كردیم و هم در مراكز پشتیبانی مان تمام كارگاه های دوخت لباس را و البسه ای كه برای نظامیان دوخته می شد همه را به تولید ماسك و لباس تبدیل كردیم.

وی افزود: ما در گذشته در خیلی از پادگان هایمان مواد شوینده تولید می كردیم ولی در این شرایط خط تولیدشان را به تولید مواد ضد عفونی كننده سطوح و دست تغییر دادیم و الان نیاز خودمان را تامین می كنیم. همچنین در تمام ایستگاه های غربالگری نیز به فراخر و نیاز استان ها كه به ما اعلام می كنند داریم بین مردم مواد ضدعفونی كننده توزیع می كنیم.

رئیس اداره بهداشت و امداد و درمان نیروی زمینی محوری ارتش بیان كرد: دستگاه های سامانه های ش.م.ه كه در سیستم نظامی ما تعبیه شده بود، تغییر وضعیت دادیم و برای ضد عفونی كردن سطح شهر استفاده می كنیم و ظرف یكی دو روز آینده رزمایش رفع آلودگی هم در سطح تهران انجام خواهد شد.

وی با اشاره به تولید كیت تشخیص كرونا گفت: به منظور تهیه كیت تشخیص بیماری كرونا از نیروی زمینی چند محقق را معرفی كردیم كه با همكارانمان در دانشگاه علوم پزشكی ارتش موفق شدند این كیت را تولید كنند.

امیر موذنی با اعلام این خبر كه به دستاورد مهمی برای رفع آلودگی محیط دست یافته ایم، بیان كرد: دستگاه های رفع آلودگی محیط را تولید كرده ایم كه در مراحل گرفتن تائیدیه از وزارت بهداشت هستیم و این انقلابی است چون ما محیط 200 متر مكعب را ظرف یك دقیقه می توانیم با روشن كردن این دستگاه ضدعفونی كنیم. این دستاورد مهمی است كه اگر تائیدیه اش را بگیرد خط تولیدش آماده است.

وی همچنین اظهاركرد: دستگاه های رفع آلودگی فردی به صورت ایستگاه درست كردیم كه وقتی فرد از آن دستگاه رد می شود هم حرارت بدنش سنجیده می شود و هم ضدعفونی می شود. این دستگاه را در نقاهتگاه تهران نصب كردیم.

رئیس اداره بهداشت و امداد و درمان نیروی زمینی محوری ارتش افزود: دوربین های حرارتی را نصب كردیم كه در جمع بالاترین درجه حرارت كسی كه در خودرو هست مشخص می كند و ما آن فرد را پیاده می كنیم و مورد معاینه قرار می دهیم.

وی در خاتمه گفت: اینها دستاوردهایی بوده كه ارتش نشان داده كه تهدید را می تواند به فرصت تبدیل كند و فقط خواسته مان این است كه مردم این عید را متفاوت از نوروزهای قبل ببینند. ما بیش از 10 هزار تا از همكاران بهداشت و درمان در بیمارستان ها دارند جانفشانی می كنند. جانفشانی كه دشمنش طرح عملیاتی خاصی ندارد و از هر جایی می تواند آسیب بزند. می خواهیم مردم به فكر خودشان باشند و در منزل بمانند وقت برای تفریح و طبیعت گردی زیاد است.

مرتبط با این خبر

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • پررنگ‌تر شدن نقش مردم در عرصه حكمرانی در طول حیات انقلاب اسلامی

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»