صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

ساویز پژهان در خصوص استفاده از ماسك به مردم توصیه كرد: كسی كه ناقل است نباید از ماسك N95 كه دارای سوپاپ است و هوا را بیرون می دهد استفاده كند چون فرقی ندارد و بازدمش را به بیرون می دهد. این ماسك ها را باید پرسنل بیمارستان استفاده كنند.

رادیو گفت و گو با دكتر ساویز پژهان معاون درمان بیمارستان مسیح دانشوری به صورت تلفنی گفتگو كرد.

ساویز پژهان با بیان اینكه از بهمن ماه شیوع این بیماری را در كشور پیش بینی كرده بودیم و سعی كردیم برای مقابله با آن خود را تجهیز كنیم، گفت: قبل از اینكه وضعیت در كشور حاد شود در بهمن ماه پیش بینی هلای لازم را داشتیم كه این بیماری به ایران نیز خواهد رسید و از همان موقع در جلساتی در بیمارستان گفتگو كردیم و با همه مشكلات بودجه ای كه بیمارستان های دانشگاهی و دولتی دارند ماسك و گان و لباس تهیه كردیم و نزدیك به یك میلیارد تومان هزینه كردیم ولی همان دو هفته اول مصرف شد.

وی در خصوص تامین ماسك و مواد مصرف بیمارستان در شرایط كنونی اظهار كرد: در ابتدا خود بیمارستان این تجهیزات و وسایل را خریداری كرد ولی اكنون دولت و مردم و خیرین كمك می كنند و از ما پشتیبانی می كنند.

معاون درمان بیمارستان مسیح دانشوری در رابطه با وضعیت این بیمارستان بیان كرد: در ابتدای شیوع این بیماری چند بیمارستان اعلام آمادگی كردند تا به عنوان بیمارستان معین باشند. در بیمارستان ما نیز بلافاصله تمامی بخش ها تعطیل شد و كلیه بیمارستان را در اختیار بیماران كرونایی قرار دادیم.

وی افزود: روزهای ابتدایی تعداد مراجعین بسیار زیاد بود ولی كم كم با افزایش تعداد بیمارستان ها و فعالیت آن ها از میزان بار مراجعت به بیمارستان مسیح دانشوری كاسته شد. تعداد مراجعین ما از روزی 500 نفر به اورژانس به حدود 250 نفر مراجعه كننده رسیده است.

پژهان با اظهار به اینكه همه مراجعین مبتلا به كرونا نیستند، گفت: بعضی از این افراد مبتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی فصلی شده اند و فقط ترس از كرونا را دارند كه البته ترس به جایی است.

وی با اشاره به خدمات بخش درمانی و بهداشتی بیمارستان مسیح دانشوری بیان كرد: تعدادی از پزشكان و مخصوصا پرستاران ما به این بیماری مبتلا شدند و پس از طی درمان و گذران دوران نقاهت به كار خود برگشته اند.

معاون درمان بیمارستان مسیح دانشوری ضمن بیان اینكه این بیماری امكان برگشت دارد، متذكر شد: این بیماری چند تا فاز دارد و ممكن است سری اول بهبود یابد و بعد به فاز التهابی برود. این بیماری شوخی نیست و از مردم می خواهم كه رعایت كنند و آثاری كه این بیماری دارد ممكن است در آینده مشخص شود از جمله بر روی ریه ها.

وی در خصوص استفاده از ماسك به مردم توصیه كرد: مردم باید از ماسك استفاده كنند اما نوع ماسك هم مهم است. استفاده از ماسك های معمولی جراحی كفایت می كند. اصلا كسی كه ناقل است نباید از ماسك N95 كه دارای سوپاپ است و هوا را بیرون می دهد استفاده كند چون فرقی ندارد و بازدمش را به بیرون می دهد. این ماسك ها را باید پرسنل بیمارستان و درمان و سایر جاهایی كه با مردم مستقیما ارتباط دارند، استفاده كنند. شستن مكرر دست ها و رعایت فاصله افراد خیلی مهم است.

پژهان متذكر شد: اگر كسی علائم این بیماری را پیدا كرد از جمله داشتن تب، سریع به بیمارستان برود ما با سی تی اسكن متوجه قطعی بودن این بیماری می شویم.
وی در رابطه با آمار مبتلایان به بیماری كرونا بیان كرد: آمار تست مثبت برای بیمارانی كه می خواهیم بستری كنیم و یا بستری شده اند یك بحث است اما آمار بیمارانی كه انواع خفیف این بیماری را دارند بحث دیگری است.

مرتبط با این خبر

  • راهكارهای مبارزه با قاچاق و مصرف مواد مخدر

  • پس از انقلاب رادیو در اختیار آزادی و آگاهی مردم قرار گرفت

  • رژیم صهیونیستی بیماران بیمارستان الشفا را در گورهای دسته‌جمعی دفن كرده است

  • لزوم ارتباط زنجیره‌ای شركت‌های دولتی و خصوصی

  • تسهیلات 15همتی برای اشتغال روستایی

  • سیلی محكم ایران به رژیم صهیونیستی در جریان «عملیات تنبیهی وعده صادق»

  • پیام امیرعبداللهیان درباره سفر رئیس جمهور به پاكستان

  • لایحه ضدآمریكایی در چه صورت لازم‌الاجرا می‌شود؟

  • آغاز آموزش همگانی برای انتخابات تمام الكترونیك

  • مسیر امنیتی، اقتصادی پیش روی تهران - اسلام‌آباد