صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

رئیس جمهور با بیان اینكه محدودیت های سختگیرانه تا 20 فروردین تمدید شد، گفت: وضعیت فرد مبتلا به كرونا به محل كارش نیز اطلاع‌رسانی می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسن روحانی صبح امروز (سه‌شنبه) در جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری كرونا اظهار داشت: كشورمان در مبارزه و مقابله با كرونا موفق عمل كرده است. تمامی این موفقیت‌های دولت در سایه حضور و حمایت مردم بوده است. مردم در صحنه بوده‌اند و به سلامت خود اهمیت داده‌اند.

وی ادامه داد: مردم ما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در مقابل سه امتحان بزرگ الهی قرار گرفته‌اند كه اولین آن در دوران دفاع مقدس بود و لازم بود مردم حمایت كنند. جوانان، بسیج، سپاه، ارتش، نیروی انتظامی و به طور كلی همه مردم كنار یكدیگر قرار گرفتند و در برابر توطئه جهانی موفق شدیم.

رئیس قوه مجریه گفت: مردم این كار را كردند. این كار نه برای یك یا دو روز بود، بلكه برای هشت سال تمام مردم از استقلال، عزت و نظام خود حمایت كردند.

روحانی افزود: امتحان دوم تحریم بود. تحریمی طولانی كه برای سال‌های طولانی علیه ما در طول 10 الی 12 سال اخیر اعمال شد و به خصوص در دو سال اخیر علیه ما اعمال شد و مردم ما در مقابل آن مقاومت كردند.

وی عنوان كرد: مورد سوم از امتحان‌های الهی كرونا است. البته مردم ما امتحان‌های زیادی داشتند كه از همه آن پیروز بیرون آمده‌اند.

رئیس جمهور تاكید كرد: چون كرونا آزمایشی قابل مقایسه با دنیا است، به راحتی ما می‌توانیم آن را مقایسه كنیم. روزهای سختی بر مردم ما گذشت.

روحانی افزود: ایام عید بود و مردم می‌خواستند به دید و بازدید، سفر و زیارت بروند كه نشد و این موضوع برای مردم سخت بود.

وی اظهار داشت: در مقابل وقتی ما اقدامات خود را با دیگر كشورها مقایسه می‌كنیم، موفقیت‌هایی كه در این زمینه به دست آورده‌ایم قابل توجه است.

رئیس جمهور ادامه داد: در خط مقدم مبارزه با این بیماری پزشكان، پرستاران، كادر درمان، نیروهای مسلح بودند؛ ولی همه آمدند و مردم حمایت كردند. دیروز با استاندار اردبیل صحبت می‌كردم و از ایشان در مورد میزان كاهش مسافرت‌ها پرسیدم.

روحانی تاكید كرد: استاندار اردبیل به من گفت كه می‌توانم بگویم تقریباً سفرهای نوروزی ما صفر بوده است. این موضوع خیلی مهم بوده است. استانداری دیگر نیز به من گفت كه سفرهای نوروزی استان ما 80 درصد كاهش داشته است.

وی عنوان كرد: استانداری دیگر خبر از كاهش 94 درصدی مسافرت‌های نوروزی می‌داد كه این موضوع با حمایت مردم ممكن شده است. مردم كمك كردن و با حضور در صحنه این اتفاقات رخ داد.

رئیس جمهور اظهار داشت: معاونت درمان وزارت بهداشت در این جلسه آماری به ما ارائه كرد و نموداری كه از سوی سازمان بهداشت جهانی منتشر شده را به ما نشان داد كه بر اساس آن، شرایط ایران در مقابل كشورهای دیگر، بهتر است. این نمودار به ما نشان می‌دهد كه مردم به ما كمك كردند.

روحانی تصریح كرد: صدا و سیما به عنوان صدای ملی برای مردم تبیین كرد و مردم نیز گوش كردند. اقدام مردم هم سمعا بود، یعنی گوش كردند و هم طاعتا، یعنی عمل كردند. بنابراین این كار بسیار عظیم و بزرگ بود كه در كشور ما انجام شد و من باید سپاسگزاری كنم.

وی اضافه كرد: آماری كه امروز در جلسه از سوی وزارت بهداشت اعلام شد، آمارهای امیدوار كننده ای بود. این آمار نشان داد كه در برخی از استان‌های ما، ورودی بیمار به بیمارستان‌ها كم شده و خروجی از آنها بیشتر شده است. در تهران در بیمارستان امام خمینی (ره) كه برای ما مهم است، اعلام شد كه مراجعه كننده در روزهای اخیر به حدود یك پنجم رسیده است.

رئیس جمهور خاطرنشان كرد: این موضوع بسیار مهم است، یعنی مردم شرایط بهداشتی را مراعات كرده، در خانه مانده، سفر را كنار گذاشتند و دید و بازدید نرفتند. البته در كنار آن پزشكان ما بسیار تلاش كردند و رسانه‌های ما و صدا و سیمای ما تلاش بسیاری كردند. همه این مجموعه‌ها دست به دست هم داده و این افتخار را برای ما آفریده است كه نمودار تبیین شده در مورد این بیماری در كشورهای غربی با كشور ما متفاوت باشد.

روحانی اظهار داشت: در نموداری كه سازمان بهداشت جهانی ارائه كرده در كشورهای غربی ما شاهد یك افزایش خیره كننده شیوع كرونا هستیم كه این جهش را در ایران نمی‌بینیم و شیب آن در كشورمان ملایم است. صدا و سیما این نمودار مقایسه‌ای را برای مردم تشریح و توضیح دهد.

وی ادامه داد: این نشانگر این است كه مردم ما با فرهنگ بلند خود و همچنین پزشكان و پرستاران ما با تلاش و ایثار خود در كنار مدیریت كشور با همه توان به صحنه آمدند تا به این جایگاه دست پیدا كنیم.

رئیس جمهور گفت: در طرح تحول سلامت به حمدالله شرایط مراقبت ویژه و ICU بیمارستان‌های ما شرایط بهتری پیدا كردند. ما در حال حاضر 8600 تخت مراقبت ویژه در كشور داریم كه اگر اینها نبود، اگر طرح تحول سلامت اجرا نمی‌شد و ما به جای این تعداد اگر چهار یا پنج هزار تخت داشتیم، دچار مشكل و مضیقه می‌شدیم و اعتماد سلب می‌شد.

روحانی افزود: اگر تعداد تخت كمی داشتیم، روحیه مردم تخریب می‌شد و الحمدلله این اتفاق نیفتاد. آنچه در سلامت الكترونیك كه از آغاز سال قبل آغاز و اجرا شد، باعث شده است كه كار غربالگری انجام شود و با مردم تماس گرفته می‌شود و از شرایط آن‌ها اطلاعات كسب شده و یا به آنها آگاهی‌هایی داده می‌شود.

وی عنوان كرد: یا در مورد تعداد آمبولانس‌ها كه در دولت ما دو برابر شده سبب شده است كه دست ما باز باشد و اگر كسی حالش خوب نبود، به وسیله آمبولانس سریعاً به بیمارستان منتقل شود.

رئیس قوه مجریه اضافه كرد: البته باید گفت كه شرایط نیز به ما كمك كرد. معمولاً در ایام عید تخت‌های بیمارستانی ما كمی خالی می‌شود و تعدادی از پزشكان و تعدادی از بیماران در این ایام به بیمارستان نیستند و پیش از رسیدن به عید كارهای درمانی خود را انجام می‌دهند. از این رو شرایط به ما كمك خوبی كرد.

روحانی تاكید كرد: شرایط عید باعث شد كه در كسب و كار اقداماتی انجام شده و ما فشار آوردیم. ایام عید و به خصوص بعد از اول فروردین، كسب و كار خیلی رونق ندارد و رونق آنها برای ماه اسفند است و این به ما كمك كرد؛ اما در مجموع كار بزرگ و عظیمی انجام شد.

وی خاطرنشان كرد: امروز در این جلسه گفته شد كه همه اساتید قدیمی و بزرگ دانشگاه‌های ما و به خصوص دانشگاه تهران، خودشان به بیمارستان‌ها مراجعه كرده و در كنار پزشكان و پرستاران ما قرار گرفته اند تا روحیه آنها برود. این موضوع بسیار ارزشمند است و نشان می‌دهند كه آثاری كه مردم ما در سایه آثار فرهنگ بلند اسلام، ایران و انقلاب اسلامی بدان رسیده‌اند و به این درجه از رشد رسیده‌اند و در كنار هم هستند.

رئیس قوه مجریه اظهار داشت: در جلسه امروز اعلام شد كه این بیماری هنوز یك درمان و دارو ندارد و حتی گفته شد كه برخی داروهایی كه اعلام می‌شود برای درمان این بیماری ساخته شده، تبلیغات درستی نیست. در جلسه امروز اعلام شد كه اساس درمان این ویروس مراقبت است.

روحانی بیان كرد: مراقبت در منزل و بیمارستان اساس درمان كرونا است و این درمان مناسب است كه در بیمارستان‌ها انجام می‌گیرد و آمار نشان می‌دهد كه فوتی‌های ما كاهش پیدا كرده است. این محصول مراقبت ارزشمندی است كه در سراسر كشور ما از بیماران در حال انجام است.

وی ادامه داد: چند نكته است كه باید عرض كنم. اولین نكته در مورد فرداست. فردا كه به 13 بدر یا روز طبیعت مشهور است و هر كدام كه اسمش باشد، سنت و عادت مردم این بوده كه از خانه خارج شده و به پارك‌ها و جنگ‌ها مراجعه می‌كردند. امسال ما شرایط خاصی داریم.

رئیس قوه مجریه گفت: مردم در طول این مدت حمایت كردند و پشتوانه بخش سلامت كشور ما بوده اند و درخواست ما از مردم است كه مراعات كنند. البته بوستان‌ها و پارك‌های ما بسته است، ولی با این حال مردم رعایت كرده و در خانه بمانند و این سنت را به زمان دیگری موكول كنند.

روحانی افزود: در جلسه امروز ما چندین موضوع مصوب شد. اگر كسی فهمید كه به طور قطعی به این ویروس مبتلا شده، ملزم به قرنطینه خود است. اگر حالش خوب نیست كه به بیمارستان مراجعه می‌كند؛ ولی اگر حالش زیاد بد نباشد، باید در خانه، خود را قرنطینه كند.

وی عنوان كرد: این نباشد كه كسی بگوید من حالم خوب است، مشكلی ندارم و بیرون بیاید. شاید خود فرد مشكل نداشته باشد و 80 درصد مردم هم همین گونه هستند كه علامت خاصی ندارند؛ ولی در عین حال ناقل خواهند بود و به دیگران سرایت می‌دهند.

رئیس قوه مجریه اضافه كرد: اگر در خانه خود شرایط فراهم است، اتاقی را به خود اختصاص داده و خود را قرنطینه كنند. اما اگر حالشان خوب نیست به بیمارستان مراجعه كنند. اگر هم حالشان خوب است و شرایط مناسبی در منزل ندارند، حتماً به نقاهتگاه‌هایی كه در شهر وجود دارند مراجعه و استراحت كنند.

روحانی اظهار داشت: اگر كسی این كار را نكند و بعد از مشخص شدن بیماری، شرایط را مراعات نكند، فرد متخلف خواهد بود و به عنوان كسی قلمداد می‌شود كه قوانین كشور را نقض كرده و جان دیگران را به خطر انداخته است. در این موارد فرد شامل قانون مجازات شده و با وی برخورد می‌شود.

وی افزود: اگر دولت، نیروی انتظامی و ضابطان ما متوجه شوند، با فرد متخلف برخورد شده و طبق قانون در قوه قضائیه برخورد صورت خواهند گرفت.

رئیس قوه مجریه بیان كرد: مسئله دیگری كه امروز مصوب شد، محل‌هایی كه تست‌های بالینی در آن صورت می‌پذیرد باید به یكی از اعضا و بستگان نزدیك بیمار اطلاع دهند و خانواده بیمار باید بدانند كه وضعیت فرد چگونه است تا دیگران را مبتلا نكند.

روحانی تصریح كرد: دوم اینكه باید به محل كار بیمار اطلاع دهند. بیماری چیزی است كه نباید به دیگران اطلاع داده شود و باید گفت كه محرمانه است؛ ولی چون این بیماری می‌تواند به دیگران سرایت كند، باید به محل كار بیمار، رئیس اداره و یا مسئولان اطلاع داده شود و ما این موضوع را مصوب كردیم.

وی اضافه كرد: قبلاً تصویب كرده بودیم كه محدودیت‌های سختگیرانه تا 15 فروردین باشد. امروز ما تصمیم گرفتیم كه این موضوع را تا 20 فروردین ادامه دهیم. هرچند هنوز داده، اطلاعات و تحلیل به دست ما نرسیده است و قرار شد تا 14 فروردین وزارت بهداشت این اطلاعات را به ما بدهد؛ ولی ما تصمیم گرفتیم كه شرایط تا 20 فروردین تمدید شود و بعد از آن وزارت بهداشت و وزارت كشور برنامه آن را تهیه كنند تا جلسه را ما برگزار كنیم.

رئیس جمهور اظهار داشت: ما آمادگی داریم تا این جلسه را به محض آماده شدن برنامه وزارت بهداشت و كشور برگزار كنیم، چرا كه برای وزارت آموزش و پرورش، صدا و سیما، وزارت علوم، والدین و جوانان ما مهم است و ما اوایل هفته آینده مشخص خواهیم كرد كه پروتكل‌ها بعد از 20 فروردین چگونه خواهد بود.

روحانی افزود: شرایط استان‌های ما یكسان نیست و برخی خوب است و برخی خوب نیست. همه 31 استان ما شرایط یكسانی ندارند. وزارت بهداشت اعلام كرد كه 23 استان ما وضع نسبتاً خوبی دارند و شرایط قابل قبولی دارند.

وی گفت: قرار شد وزارت كشور برنامه جدیدی را به ما بدهد تا مشخص شود كه ما چگونه تصمیم بگیریم. مثلاً برای استان‌هایی كه شرایط خوبی دارند، یك تصمیم بگیریم و برای آن استان‌هایی كه شرایط مطلوبی ندارند، تصمیم دیگری بگیریم. اگر اینگونه شد و ما بنا به اتخاذ دو تصمیم گرفتیم، برخی استان‌ها كه شرایط بهتری دارند، فعالیت اقتصادی و آموزشی خود را آغاز می‌كنند.

رئیس جمهور عنوان كرد: قرار شد ظرف یكی دو روز آینده مشخص شود كه نحوه تصمیم گیری ما چگونه خواهد بود و دو تصمیم برای استان‌ها خواهیم گرفت یا اینكه تصمیم ما جمعی برای كل كشور خواهد بود.

روحانی تصریح كرد: جا دارد بار دیگر از مردم بخواهم به پروتكل‌های بهداشتی توجه كنند و هرچند این محدودیت‌ها، سختی‌هایی را برای مردم ایجاد كرده است؛ ولی این محدودیت‌ها ضروری است.

وی در خاتمه خاطرنشان كرد: مردم با همه كسانی كه در زمینه اجرای پروتكل‌های بهداشتی فعالیت دارند، همكاری كنند تا این روزهای سخت نیز هر چه زودتر پایان پذیرد.

مرتبط با این خبر

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • پررنگ‌تر شدن نقش مردم در عرصه حكمرانی در طول حیات انقلاب اسلامی

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»