صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

حسام عقبایی گفت: بعد از مساعد شدن شرایط شاهد وضعیت بهتر معاملات از نظر حجم هستیم و از نظر قیمت هم قیمت مسكن زیر خط تورم افزایش خواهد داشت.

برنامه «شو پنجره بگشا» رادیو گفت و گو با حسام عقبایی نایب رئیس مشاورین املاك كشور به صورت تلفنی گفتگو كرد.

حسام عقبایی با بیان اینكه در نیمه اول سال 1398 رشد محسوسی را در قیمت مسكن داشتیم، گفت: این رشد نامتعارف و جهشی بود و تقریبا به مرز 100 درصد رسید و در برخی جاها حتی از این مرز نیز عبور كرد.

وی افزود: بازار مسكن در نیمه دوم بازار آرامش بیشتری پیدا كرد و به نوعی ركود پیدا شد و تا اواسط بهمن ماه به طول انجامید و سپس ما از اواسط بهمن تا اوایل اسفند ماه شاهد افزایش نسبی قیمت نسبت به ركود قبلی بودیم.

نایب رئیس مشاورین املاك كشور اظها كرد: با شیوع كرونا عملا از سوم اسفند ماه می توان گفت قیمت مسكن ارزان نشده ولی معاملات مسكن متوقف شده است.

وی با بیان اینكه با رفع بیماری كرونا ما شاهد از سر گیری خیلی از معاملاتی هستیم كه مسكوت شده است، گفت: خصوصا افرادی كه قصد داشتند قبل از عید خرید های خودشان را انجام دهند تا به تورم سال بعد نخورند و این خریدها اكنون با شیوع كرونا متوقف شده است بعد از رفع این بیماری خریدهای خود را انجام خواهند داد.

عقبایی افزود: بعد از مساعد شدن شرایط شاهد وضعیت بهتر معاملات از نظر حجم هستیم و از نظر قیمت هم قیمت مسكن زیر خط تورم افزایش خواهد داشت. تورم در بخش مسكن در حدود 20 تا 30 درصد است و در بافت های مختلف كشور این افزایش قیمت متفاوت خواهد بود.

وی با اشاره به اینكه دو برابر استاندارد جهانی خانه خالی در كشور داریم، اظهار كرد: در كشورهای توسعه یافته تقریبا 5 درصد از خانه هایشان خالی است اما در كشور ما تقریبا خانه های خالی 10 درصد است. طبق آخرین آماری كه مركز آمار اعلام كرده است در كشور تقریبا 25 میلیون واحد مسكونی داریم و دولت اعلام كرده تقریبا دو میلیون تا دو میلیون و 500 هزار واحد مسكونی ما خالی است.

نایب رئیس مشاورین املاك كشور با اظهار به اینكه در كشور ما مسكن به میزان مصرف جامعه وجود ندارد، بیان كرد: حتی با وجود خانه های خالی كفاف این جمعیت را نمی دهد. برخی از این خانه ها لوكس و بسیار مدرن و لاكچری هستند كه اصلا طبقات متوسط و ضعیف جامعه امكان اجاره كردن این خانه ها را هم ندارند. برخی از این واحدها خارج از شهرهای بزرگ هستند و تسهیلات لازم مثل آب و برق و گاز و راه را ندارند و مابقی اینها نیز در حدی نیست تا بتواند كفاف نیاز جامعه را بدهد.

وی افزود: سالی بین 700 تا یك میلیون ازدواج در كشور را داریم ولی تولید كشورمان زیر 300 هزار واحد مسكونی است. وقتی تولید مسكن در كشور افزایش پیدا كند، قیمت ها متعادل خواهد شد و قدرت خرید افزایش می یابد.

مرتبط با این خبر

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند