صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

یك كارشناس مسائل اقتصادی تاكید كرد: ایجاد دو گانه انگاری در ارتباط با موضوع سلامت و اقتصاد در كشور امری خطرناكی است و باید به این دو موضوع به صورت همزمان توجه شود.

وحید شقاقی، در مصاحبه با برنامه« رویداد» رادیو گفت و گو، با تاكید بر اینكه نباید در جامعه در ارتباط با موضوع سلامت و اقتصاد دوگانه انگاری ایجاد كنیم و بگوییم یا«سلامت» و یا «اقتصاد» گفت : ما نمی توانیم دنبال یكی از این دو باشیم بلكه باید به هر دوی آن‌ها به صورت همزمان توجه كنیم .

وی در تشریح راهكارها برای توجه همزمان به این دوموضوع در شرایطی كه ویروس كرونا در كشور شیوع پیدا كرده است ، گفت : یكی از راهكارها ایجاد انعطاف پذیری در ساعات نیروی كار است ما می توانیم نیروی كار در كشور را به جای یك شیفت در دو الی سه شیفت تقسیم بندی كنیم ، مثلاً بخشی از نیروی كار از ساعت 6 صبح تا 1 بعد از ظهر مشغول به كار شوند و بخشی دیگر از ساعت 2 بعد از ظهر تا 8 شب مسئولیت كار را برعهده بگیرند و حتی می توانیم در صورت لزوم ساعات كاری را به سه شیفت تقسیم كنیم .

این كارشناس مسائل اقتصادی همچنین با بیان اینكه ما می توانیم در روز های كاری نیز انعطاف ایجاد كنیم، خاطرنشان كرد :با برنامه ریزی می توان به نحوی عمل كرد كه همه نیروی كار مجبور نباشند از روز شنبه تا چهارشنبه در محل كار خود حضور پیدا نكنند و در این ارتباط می‌توان از ظرفیت روزهای پنجشنبه و جمعه نیز استفاده كرد.

شقاقی همچنین به اهمیت حمایت از كسب و كارهای دیجیتال و هوشمند اشاره كرد، و گفت : به هر میزان این نوع كسب و كارها توسعه پیدا كند، میزان رفت و آمد در خیابان ها و حضور فیزیكی افراد در محل كار نیز كاهش پیدا می كند .

وی در ادامه سخنان خود با عتقاد بر اینكه بنگاه‌های تولیدی را نیز می توانیم بر اساس كالاهایی كه تولید می‌كنند و نیاز و ذخیره كشور به این كالاهای تولیدی، تقسیم بندی كنیم ، افزود : مثلا برخی از بنگاه‌های تولیدی نیاز دارند كه با 100 درصد نیروی كار خود فعالیت كنند، ولی برخی از آنها می‌توانند با 75 الی 50 درصد نیروی كار خود ادامه فعالیت دهند .

شقاقی افزود: با همكاری ستاد مقابله با كرونا ، بنگاه های تولیدی می توانند به نیروهای مسن خود كه دارای بیماری های زمینه ای نیز هستند یك ماه مرخصی بدهند و البته باید این زمینه نیز فراهم شود كه این افراد بتوانند از بیمه بیكاری استفاده كنند.

شقاقی با بیان اینكه منابع مالی در ایران با توجه به تحریم ها محدود است،تصریح كرد : ایران نمی‌تواند مثل برخی از دیگر كشورها یك ماه كامل كشور را قرنطینه كند .

این كارشناس مسائل اقتصادی در ادامه سخنان خود اظهار كرد: به نظر می رسد می توان با برنامه‌ریزی مناسب ، به نحوی عمل كرد كه تبعات شیوع ویروس كرونا بر اقتصاد كشور كمتر شود و در این زمینه باید از ایجاد دوگانه انگاری و دوقطبی سازی بین موضوع سلامت و اقتصاد پرهیز كنیم.

مرتبط با این خبر

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • یك اقتصاددان در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو:

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس

  • مردم غزه نیاز به همدلی زبانی ندارند

  • مردم ولی‌نعمت مسئولان‌/ شعاری كه باید عملی شود!

  • ضرورت شناخت ذائقه مخاطب در تولید محتوای رسانه‌ای

  • تهیه اینترنت پاك با كد دستوری#456*

  • عملیاتی كردن شعار سال نیازمند برنامه جامع در حوزه كشاورزی است

  • به‌جای قضاوت دیگران؛ نقد سازنده داشته باشیم