صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

محمدرضا شریف یزدی گفت: ما ساعت های زیادی را داریم زیر یك سقف با هم می گذرانیم اما حتما باید هم برای خودمان فضای خصوصی را فراهم كنیم و هم به طرف مقابل و سایر اعضای خانواده اجازه دهیم این فضا را داشته باشند.

برنامه «بدون انقضا» رادیو گفت و گو با دكتر محمدرضا شریف یزدی دكترای روانشناسی اجتماعی به صورت تلفنی گفت و گو كرد.

محمدرضا شریف یزدی با اشاره به فرصت ها و تهدیداتی كه در دوران قرنطینه وجود دارد، گفت: دوران قرنطینه ضمن اینكه می تواند فرصت باشد برای اینكه اعضای خانواده بیشتر باهم باشند به نیازهای همدیگر آشنا بشوند و بتوانند پاسخ مناسب بدهند یكی از اشكالاتش می تواند این باشد كه زیادی در كنار هم بودن ممكن است برایشان یك دردسر هایی را ایجاد كند و میزان اصطكاك را بالا ببرد.

وی برای كاهش این تنش ها متذكر شد: اولین موضوعی كه باید در نظر بگیریم این است كه ساعت های زیادی را داریم زیر یك سقف با هم می گذرانیم اما حتما باید هم برای خودمان فضای خصوصی را فراهم كنیم و هم به طرف مقابل و سایر اعضای خانواده اجازه دهیم این فضا را داشته باشند.

این روانشناس اظهار كرد: با اینكه ما در یك خانه و زیر یك سقف داریم زندگی می كنیم، ولی اگر ساعت هایی از زمان را برنامه ریزی كنیم تا هر كدام از ما بتوانیم از یكی از اتاق خواب ها استفاده كنیم برای اینكه تنهایی هایمان را تجربه كنیم و سطح اصطكاك و ارتباط كم شود و طرف مقابل باید بداند به بهانه های مختلف مثل میوه آوردن، چای آوردن، احوال پرسی كردن و نگران شدن، خلوت فرد مقابلش را بر هم نزند.

وی بر لزوم عدم طرح مشكلات گذشته در شرایط قرانطینه خانگی تاكید كرد و گفت: گام دوم این است همه افرادی كه در درون یك خانواده زندگی می كنند یكسری مشكلات قدیمی تر بین شان است و الان زمان مناسبی برای طرح این مشكلات و تلاش برای حلشان نیست.

شریف یزدی تصریح كرد: یعنی الان زمان خوبی نیست كه ما بخواهیم بنشینیم گله كنیم كه مثلا دو سال پیش چه شد كه آنجا كم توجه بودی و باید این كار را بكنی. بنابراین گام دوم معضلات و مشكلات را می گذاریم در یك فضای طبیعی تر ولی به آن زمان می دهیم و می توانیم بنشینیم آن ها را گفتگو و حل كنیم. به دلیل اینكه یكی از راه های مناسب در دعواها و ارتباط های نامناسب ترك موقعیت است. اما الان این امكان نیست و كسی نمی تواند بیرون برود و فضا هم كوچك است.

وی به راه سوم اشاره كرد و گفت: بازی ها و سرگرمی های شادی بخش و فرح آور كه همه اعضای خانواده یا اكثریت می توانند در آن مشاركت داشته باشند و به آن علاقه مند باشند، راه سوم برای كاهش تنش ها در خانواده است.

دكترای روانشناسی اجتماعی اظهار كرد: با اینكه گفته اند قرنطینه است و نباید بیرون بیایید و از رفت و آمد زائد باید خودداری كنید اگر امكان پذیر است در حیاط خانه یا سركوچه ای كه از نظر بهداشتی امن است و مشكلی ایجاد نمی كند یا پشت بام زمان هایی را اختصاص دهیم تا بتوانیم پیاده روی داشته باشیم كه به آرامش بیشتر كمك می كند.

مرتبط با این خبر

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند