خبرگزاری محار آصفی: طرح «جان بولتون» طرحی ناشیانه، سطحی، كم عمق و غیرعملیاتی است

سخنگوی پیشین وزارت امورخارجه، طرح اخیر«جان بولتون» نماینده پیشین آمریكا در سازمان ملل، برای خروج واشنگتن از برجام را طرحی ناشیانه، سطحی، كم عمق و غیرعملیاتی عنوان كرد.

1396/06/27
|
11:00

به گزارش مهار نیوز به نقل از رادیو گفتگو، حمید رضا آصفی، با بیان اینكه طرح های افراطی و یك جانبه در دنیا جایی ندارد، گفت: دوران جنگ سرد و ایام قبل از آن گذشته است كه یك نفر در آمریكا طرحی بدهد و بقیه در دیگر نقاط جهان چشم و گوش بسته ازآن طرح حمایت كنند.

وی با بیان اینكه این گونه طرح ها باعث منزوی شدن هر چه بیشتر آمریكا می شود خاطر نشان كرد: ریاست جمهوری ‌ترامپ در آمریكا مساوی با انزوای روز افزون این كشور است و اكنون می بینیم كه تعداد قابل توجهی از كشورها از جمله كشورهای اروپایی با آمریكا دچار مشكل و چالش شده اند.

آصفی با بیان اینكه اگر آلمان وفرانسه را دو قدرت بزرگ در اروپا بدانیم این دو كشور در طی ماه های اخیر با چالش های جدی با آمریكا روبرو بودند، تصریح كرد : چالش وقتی شروع شد كه آمریكایی ها به سیاستهای یك جانبه گرایانه روی آوردند. مثلا آمریكایی ها اعلام كردند از پیمان پاریس خارج می شوند . صدراعظم آلمان و رئیس جمهور وقت فرانسه به شدت با این تصمیم آمریكا مخالفت كردند و گفتند ما به خاطر این پیمان هزینه زیادی پرداخت كرده ایم ولی ترامپ به این سخنان گوش نداد و اقدام خود را انجام داد.این موضوع باعث شد كه خشم اروپایی ها برانگیخته شود و آنها اعلام كردند ما با قدرت بیشتری این پیمان را ادامه می دهیم.

وی افزود:‌ یا وقتی آمریكایی ها روسیه را تحریم كردند ، خانم مركل گفت ما در اروپا با اعمال این تحریم ها در زمینه انرژی دچار مشكل می شویم و با این تصمیم واشنگتن مخالفت كردند.

این دیپلمات سابق كشورمان ،با بیان اینكه این رفتارها و واكنش ها از سوی اروپایی ها ، موضوعی نیست كه آمریكا به آن عادت كرده باشد، تصریح كرد: سیاست مهاجرتی آمریكا و اقدامات او برای ایجاد ممنوعیت هایی در این زمینه ،موجب خشم اروپا از جمله فرانسه و آلمان شد.

آصفی با اشاره به متفاوت بودن نظر اروپایی ها با آمریكایی ها درارتباط با برجام گفت :‌طرحی كه آقای بولتن ارائه داده طرحی ناشیانه ، سطحی، كم عمق و غیرعملیاتی است و طبیعی است كه دیگر كشورهای 5+1 كه دو سال كم و بیش برای برجام مذاكره كردند چنین طرح هایی را نپذیرد و برایشان قابل قبول نباشد كه بعد از دو سال مذاكرات، یك آقایی از آن طرف دنیا بلند شود و طرح های این چنینی دهد.

سفیر پیشین ایران در فرانسه ،خاطر نشان كرد:‌این طرح های ناشیانه را نباید خیلی جدی گرفت و از طرف دیگر خود آمریكایی ها نیز دوست ندارند از برجام خارج شوند. آنها در مورد مخالفت با برجام به دنبال چند موضوع هستند از جمله اینكه لابی صهیونیست ها را راضی نگه دارند و بگویند ما مخالف برجام هستیم و آن را اعلام كرده ایم، از طرف دیگر با انجام اقدامات بازدارنده مانع همكاری اروپایی ها با ایران شوند كه متاسفانه در این مورد موفق بوده اند چنانكه می بینیم بانك ها و شركت های بزرگ اروپایی عملا چندان وارد كار با ایران نمی شوند.

وی ادامه داد: ‌از طرف دیگر آمریكایی ها به دنبال امتیازگیری بیشترهستند . درهمین راستا ایران را تهدید می كنند كه از برجام بیرون می آییم ، برجام به درد نمی خورد و به ظن خودشان فكرمی كنند كه با این گونه تهدیدات ایران دست و پایش را گم می كنند وبه آمریكایی ها امتیاز می دهد. البته در این زمینه با توجه به سیاست های مقام معظم رهبری، ناموفق بوده اند وعملا عرصه را در جاهای دیگر نیز باخته اند.

سخنگوی پیشین وزارت خارجه تاكید كرد : طرح آقای بولتن طرحی است كه نطفه آن بسته نشده ، سقط شده است و عملیاتی نیست.

دسترسی سریع