خبرگزاری بسیج ما در عرصه جنگ فرهنگی هستیم

صالحی با اشاره به جایگاه صنایع فرهنگی در كشور گفت: مقام معظم رهبری به تهاجم فرهنگی اشارات فراوانی می كنند و این نشان می دهد ما در عرصه جنگ فرهنگی هستیم. لذا نوع سیاست گذاری باید دفاعی باشد.

1396/12/28
|
11:33

به گزارش خبرگزاری بسیج به نقل از رادیو گفت و گو، برنامه "گفت و گوی فرهنگی" رادیو گفت و گو با موضوع سیاست گذاری توسعه صنایع فرهنگی در كشور و چالش های آن و با حضور حجت الاسلام امید صالحی پژوهشگر حوزه فرهنگی و هنری روانه آنتن شد.

حجت الاسلام صالحی در آغاز مطلب اظهار داشت: صنایع فرهنگی مسئله ای است كه بعد از جنگ جهانی دوم توسط مكتب فرانكفورت به صنعت سینما وارد شد.

وی افزود: این مكتب صنایع فرهنگی را صرفاً تولید برای سرگرمی و تجارت می دانست اما به تدریج و به ویژه اخیراً این واژه مفهوم خود را از دست داد و امروزه كشورهای توسعه یافته برای صنایع فرهنگی قابلیت رشد اقتصادی قائل هستند و نگاه درآمدزایی به این موضوع دارند.

این پژوهشگر حوزه فرهنگی و هنری خاطرنشان كرد: صنایع فرهنگی موارد بسیار زیادی را اعم از صنعت عتیقه، پیشینه های تاریخی، انواع رسانه ها، نرم افزارهای اجتماعی، طراحی خانه ها، پوستر و انواع هنر ظریف در بر می گیرد.

حجت الاسلام صالحی بیان داشت: در اسناد بالادستی قرار بر این است كه كلیه كارهای فرهنگی به خود مردم واگذار شود اما متاسفانه در عمل دولت حاكمیت دارد و همه امور را به دست خود گرفته است.

وی با اشاره به مفاهیم كلی اقتصاد مقاومتی گفت: محور اصلی اقتصاد مقاومتی درون زا و برون نگر است و این قابلیت تماماً در فرهنگ و صنایع فرهنگی وجود دارد.

این پژوهشگر حوزه فرهنگی و هنری تصریح كرد: در عصر ارتباطات جامعه می تواند ابزار صنایع فرهنگی را تولید كند. در حال حاضر دستگاه های متعددی مانند شورای عالی سیاست گذاری فرهنگی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مركز پژوهش های مجلس شورای اسلامی و غیره متولی فرهنگ هستند و همین تعدد این مراكز باعث شده تصمیم واحدی برای صنایع فرهنگی اتخاذ نشود.

حجت الاسلام صالحی ابراز داشت: بنابراین باید نهاد مستقلی وجود داشته باشد. ثمره این بلاتكلیفی افزایش واردات به كشورمان است.

وی با اشاره به جایگاه صنایع فرهنگی در كشور مطرح كرد: دو دهه است كه مقام معظم رهبری به شبیخون فرهنگی اشاره می كنند و این نشان می دهد كه ما در عرصه جنگ فرهنگی قرار گرفته ایم. لذا نوع سیاست گذاری باید دفاعی باشد و متاسفانه اینگونه نیست.

این پژوهشگر فرهنگی و هنری ابراز داشت: هنوز این باور وجود ندارد كه ما در عرصه جنگ فرهنگی قرار گرفته ایم و لذا تولید هم به سمت دفاع نمی رود.

حجت الاسلام صالحی اظهار كرد: اهمیت دادن به توان بخش خصوصی حلقه مفقوده در این حوزه است. دولت و سیاست گذاران باید به این سمت و سو بروند كه كارگاه های كوچك و صنایع بزرگ توسعه پیدا كنند و فعالیت كنند.

دسترسی سریع