خبرگزاری ایسنا وضعیت سلامت روان در كلانشهرها

یك دكترای روانشناسی اظهار كرد: بسیاری از مردم ساكن در كلانشهرها به خاطر تكاپوی بیش از حد و نداشتن آرامش كافی، رضایت و سلامت روان خود را از دست می‌دهند.

1397/02/29
|
13:45

به گزارش ایسنا، دكتر معصومه امینی‌خو (دكترای روانشناسی و استاد دانشگاه) با اشاره به این كه اقتصاد و شرایط اقتصادی می تواند یكی از مولفه‌های آرامش در كلانشهرها باشد، گفت: از نظر روانشناسی بر آورده نشدن بسیاری از نیازهای ابتدایی افراد می تواند تجربه نیازهای بالاتری مانند احساس آسایش و آرامش را محقق نكند.

وی با اشاره به این كه كلانشهر تهران همچنان در روند توسعه قرار دارد، اظهار كرد: بدون شك میزان آرامش در كلانشهر تهران كه شهری در حال توسعه است، از كیفیت و كمیت خوبی برخوردار نمی شود؛ چرا كه مردم به جای استفاده از امكانات كلانشهری با عوارض زندگی در كلانشهرها دست و پنجه نرم می كنند.

این دكترای روانشناسی همچنین در ادامه افزود: استرس زیاد، تراكم بالای جمعیت، آلودگی هوا، دوری محل كار با محل سكونت، زد و خوردهای متعدد و غیره از جمله عواملی هستند كه مردم ساكن در كلانشهرها به صورت روزانه با آن دست و پنجه نرم می كنند.

وی با بیان این كه آرامش در كلانشهرها برای مردم تجربه‌ای گمشده است، عنوان كرد: بسیاری از مردم ساكن در كلانشهرها به خاطر تكاپوی بیش از حد و نداشتن آرامش كافی رضایت و سلامت روان خود را از دست می دهند.

امینی خو كه در برنامه‌ای رادیویی صحبت می‌كرد با اشاره به این كه موضوع آرامش یكی از مولفه‌های رضایت در زندگی به شمار می آید، تصریح كرد: یك فرد ساكن در محیط روستایی در كنار عدم رضایت اقتصادی از زندگی خود می‌تواند تجربه آرامش خوبی را از زندگی خود داشته باشد، در حالی كه موضوع رضایت افراد ساكن در كلانشهرها می تواند با عوامل متعددی سنجیده شود.

در ادامه این برنامه ، میثم شهبازی، كارشناس مسایل اجتماعی با اشاره به اینكه محیط همواره بر رفتار انسان‌ها تاثیر می گذارد، گفت: آرامش یك موضوع ذهنی است به طوری كه در نقطه مقابل آسایش قرار دارد كه به معنای رفاه و شرایط عینی آرامش بخشی است.

وی همچنین در ادامه افزود: هر كدام از عینیت‌های شهر تهران امروزه به نوبه خود تاثیر منفی را بر آرامش شهر دارد؛ برای مثال ترافیك موجود در بسیاری از بخش‌های شهر تهران آرامش و ذهنیت مردم را در طول روز بر هم می زند.

این كارشناس مسائل اجتماعی با اشاره به این كه متاسفانه امروزه مدیریت شهری در كشور سیاسی شده اضافه كرد: مدیریت جناحی شهر همواره باعث می‌شود تا مدیر از عملكرد مدیریتی خود بیرون آمده و آرمان‌های جناح منتصب به خود را در اولویت قرار دهد.

دسترسی سریع