خبرگزاری مهر حجاب، ثمره و نتیجه عفاف است

نیره قوی گفت: ثمره عفت عمومی و فردی در حجاب نمود پیدا می‌كند؛ به عبارت دیگر عفاف فراتر از حجاب است و شامل عفاف در گفتار، شنیده ها و روابط، در نگاه و در قلب و فكر افراد است.

1397/04/17
|
11:53

به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه گفت‌وگوی فرهنگی با موضوع حجاب و تأثیر آن بر فرهنگ در جامعه با حضور نیره قوی عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی و كارشناس فرهنگی به روی آنتن رفت.

این استاد دانشگاه در ابتدای مطلب اظهار كرد: مهم ترین مسئله در رابطه با فرهنگ و حجاب باور و اعتقاد ما به دین اسلام است.

وی افزود: اولین محیط آموزشی افراد، خانواده است اما در حال حاضر عصر ارتباطات است و نمی توان تعاملات اجتماعی را محدود كرد. هر انسانی اعم از زن و مرد در محیط هایی گسترده تر از خانواده مانند محل كار، دانشگاه و در سطح شهر و رسانه ها آموزش می بیند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی خاطرنشان كرد: ثمره عفت عمومی و فردی در حجاب نمود پیدا می كند؛ به عبارت دیگر عفاف فراتر از حجاب است و شامل عفاف در گفتار، شنیده ها و روابط، در نگاه و در قلب و فكر افراد است.

قوی در ادامه متذكر شد: حجاب و عفاف فقط مربوط به زنان و دختران نمی شود بلكه مردها نیز باید حجاب را در جامعه رعایت كنند. متاسفانه مفهوم حجاب در بستر جامعه به درستی تعریف نشده و تنها پوشش ظاهری را به معنای حجاب تلقی می كنند.

این كارشناس فرهنگی مطرح كرد: در بسیاری از جلسات در محیط های فرهنگی و علمی وقتی از حجاب صحبت می شود فقط خانم ها حضور پیدا می كنند درحالیكه حجاب فقط مخصوص زنان نیست بلكه مردان هم ملزم به رعایت آن هستند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی ابراز كرد: نوع پوشش یك خانم در مقابل برادر و محارم خود از اهمیت ویژه ای برخوردار است. رعایت حریم ها یك امر ضروری است و حفظ حریم ها همان رعایت عفاف است.

این كارشناس فرهنگی همچنین بیان كرد: آنچه كه در دین اسلام و فرهنگ غنی ملی ما مهم است رعایت حد و حدود بین افراد است.

قوی در پایان این برنامه فرهنگی ابراز داشت: باید ریشه یابی كنیم كه فرآیند تغییر فرهنگ در جامعه ما چه موضوعاتی هستند. همه فرهنگ ها رعایت عفت در انسان ها را امری ضروری تلقی می‌كنند و در حقیقت عفاف یك امر فطری و ذاتی است.

دسترسی سریع