پلیس مبارزه با مواد مخدر قاچاق مواد مخدر یك فعل اقتصادی است

نشست خبری سردار محمدمسعود زاهدیان (رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر) با اصحاب رسانه های مختلف در برنامه هاشور از شبكه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

1397/06/18
|
09:50

پلیس مبارزه با مواد مخدر مدارس را تحت نظر دارد

در این نشست خبری سردار محمدمسعود زاهدیان با اشاره به فصل بازگشایی مدارس، گفت: پاكسازی محیط های پرتردد برای جوانان و نوجوانان یكی از مهم ترین معضلات پلیس مبارزه با مواد مخدر به شمار می آیند.
وی با اشاره به این كه مناطق دارای مدرسه از اولویت های پاكسازی برای پلیس مبارزه با مواد مخدر است، عنوان كرد: پلیس مبارزه با مواد مخدر از آبان ماه سال گذشته 500 مدرسه آسیب پذیر در سطح كشور را بررسی كرده و با اقدامات پلیسی مورد پاكسازی قرار داده است.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر با اشاره به این كه مناطق تحصیلی شهر باید عاری از هرگونه آلودگی باشند، اظهار داشت: در سال گذشته حدود 1 هزار و 900 كیلوگرم مواد مخدر از مناطق اطراف مدارس كشف شده است.
وی در ادامه اضافه كرد: در سال جدید تحصیلی پلیس مبارزه با مواد مخدر حدود 2 هزار مدرسه در سطح كشور را تحت نظر و اولویت پاكسازی قرار خواهد داد.
این مقام ارشد ناجا افزود: پلیس مبارزه با مواد مخدر با اهتمام به كارهای اطلاعاتی و آشكار سعی دارد تا مدارس و حوالی این اماكن را زیر نظر گرفته و اقدام به پاكسازی كند.
وی با اشاره به حضور مشاوران ستاد مبارزه با مواد مخدر در مدارس كشور، تصریح كرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر در طول سال تحصیلی با برگزاری مسابقات دانش آموزش و جلسات پرسش و پاسخ سعی دارد تا دانش آموزان بیشتری را مورد آموزش قرار دهد.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر در ادامه اضافه كرد: نیروی انتظامی با اجرای نمایش های خیابانی به صورت غیر مستقیم تلاش می كند تا قدرت «نه» گفتن را در قشر دانش آموز افزایش دهد.


ایران قربانی ترانزیت مواد مخدر از افغانستان به اروپا است

سردار محمدمسعود زاهدیان با اشاره به این كه متاسفانه موضوع اعتیاد و مواد مخدر سابقه ای سنواتی در كشور دارد، گفت: در سال های گذشته اقداماتی بسیار مطلوب از سمت مراجع قضایی، انتظامی و اطلاعاتی كشور در حوزه مبارزه با مواد مخدر صورت گرفته است.
وی با بیان این كه قاچاق مواد مخدر یك فعل اقتصادی است، اظهار داشت: كشور ایران از نظر جغرافیایی در منطقه ای از دنیا قرار گرفته است كه بزرگ ترین قطب تولید مواد مخدر را در نزدیكی خود دارد.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر با اشاره به استمرار افزایش تولید مواد مخدر در افغانستان، خاطر نشان كرد: تولید حدود 185 تنی سال 2001 در افغانستان امروزه به بیش از 9 هزار تن رسیده است. در حالی كه بر اساس برآوردهای پلیس ایران افغانستان در حال حاضر بیش از 11 هزار تن مواد مخدر تولید می كند.
وی با اشاره به این كه اروپا بیشترین مصرف كننده مواد تولیدی افغانستان است، تصریح كرد: كشور ایران در مسیر ترانزیت مواد مخدر از افغانستان به كشورهای اروپایی قرار دارد، به عبارت دیگر ایران قربانی تولید افغانستان و مصرف اروپا شده است.
سردار زاهدیان با اشاره به اقدامات مطلوب زمینی پلیس مبارزه با مواد مخدر در مرزبانی، توضیح داد: امروزه قاچاقچیان افغانی بیشتر حجم مواد را از مرز دریای خلیج فارس و عمان عبور می دهند.
وی با اشاره به این كه حدود 72 درصد از كشفیات مواد مخدر به واسطه اقدامات اطلاعاتی صورت می گیرد، اظهار داشت: اقدام اطلاعاتی زمانی انجام می شود كه حجم قاچاق به صورت انبوه بوده و تحت برنامه های سازمان یافته پیش برود.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر با اشاره به این كه بخش عمده ای از درآمدهای قاچاق مواد مخدر صرف هزینه های گروه های افراطی و سرویس های اطلاعاتی بیگانه می شود، خاطر نشان كرد: نیروی انتظامی، سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات در حال حاضر با به كارگیری تمام توان خود سعی دارند تا پیچیدگی های موجود در قاچاق مواد مخدر را برطرف كرده و از سد آن ها عبور كنند.
وی با اشاره به این كه جمهوری اسلامی در راه مبارزه با مواد مخدر بیش از 3 هزار شهید داده است، عنوان كرد: امروزه بیش از 12 هزار نفر از نیروهای جمهوری اسلامی در راه مبارزه با مواد مخدر جانباز شده اند.

مصرف مواد توان افزا تهدیدی برای امنیت ملی

سردار زاهدیان با اشاره به عدم رشد مصرف مواد مخدر در كشور، گفت: با توجه به این كه در سال های گذشته شیوع مصرف مواد مخدر در داخل كشور متوقف شده، در حال حاضر مصارف پرخطر مواد مخدر در كشور افزایش پیدا كرده است.
وی افزود: مصرف مواد پرخطر باعث می شود تا پروسه درمان این قشر از معتادین بسیار سخت و پیچیده شود.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر با اشاره به این كه مصرف كنندگان مواد پرخطر رفتارهایی بسیار آسیب زا دارند، افزود: مصرف مواد توان افزا می تواند یك فرد معتاد را به سمت پرخاشگری و جرائم خشن گرایش دهد، بر همین اساس مصرف این دست از مواد می تواند امنیت ملی كشور را به خطر اندازد.


خانواده ها رفتار فرزندان خود را تحت نظر بگیرند

سردار محمدمسعود زاهدیان با اشاره به كاهش سن مصرف مواد مخدر در كشور، گفت: در حال حاضر گل و قرص های روانگردان در بین جوانان كشور شیوع مصرف پیدا كرده است.
وی با اشاره به خرید و فروش ماده گل در قالب گلدان های خانگی در فضای مجازی، عنوان كرد: پلیس مبارزه با مواد مخدر با تكیه بر برنامه و اقدامات مركز اطلاعات فضای مجازی در نیروی انتظامی خرید و فروش گلدان های مخدر را در فضای مجازی تحت كنترل و رصد قرار داده است.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر با اشاره به آشنایی خانواده ها از عوارض مصرف مواد مخدر، تصریح كرد: والدین باید تغییرات رفتاری فرزندان خود را به صورت مستمر زیر نظر داشته باشند.
وی افزود: عدم برخورداری از تمركز كافی، كم خوابی یا خواب زیاد، افزایش ضربان قلب، تحریكات عصبی می تواند از جمله عوارض ظاهری مصرف مواد مخدر باشد.
این مقام ارشد ناجا در ادامه اضافه كرد: در برخی از موارد نوجوان یا جوان به دلیل كسب هزینه مواد مخدر وسایل و لوازم خانواده را به سرقت برده و اقدام به فروش آن ها می كند.
وی ادامه داد: همنشینی با گروه همسالان نامناسب می تواند یك جوان با نوجوان را به سمت مواد مخدر گرایش دهد، بر همین اساس خانواده باید دوستان و همنشینان فرزندان خود را تحت نظر داشته باشند.
سردار زاهدیان با اشاره به حضور مواد مخدر در باشگاه ها و سالن های زیبایی، گفت: در بسیاری از مواقع افراد به دلیل سودجویی و كسب هزینه های بیشتر در باشگاه های ورزشی و سالن های زیبایی و اماكنی همانند این، مشتری های خود را به مصرف مواد مختلف گرایش می دهند.
وی افزود: در حال حاضر پلیس مبارزه با مواد مخدر و سازمان اماكن عمومی شیوع و چرخه مواد مخدر در بنگاه های صنفی را به صورت دقیق زیر نظر قرار داده اند.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر در ادامه اضافه كرد: شهروندان محترم می توانند با ارسال پیام الكترونیك به آدرس dea@police.ir پلیس مبارزه با مواد مخدر را در جریان امور اماكن عمومی در حوزه شیوع مواد مخدر قرار دهند.

چرخه درمان مواد مخدر معیوب است

سردار محمدمسعود زاهدیان در خصوص میزان دسترسی مردم به مواد مخدر در سطح شهر، گفت: در مناطقی كه جرائم مختلف امكان بروز و ظهور بیشتری دارند، مواد مخدر به نسبت سایر مناطق شهری به صورت آسان تری در اختیار مصرف كننده قرار می گیرد.
وی افزود: جلوگیری از دسترسی كامل مردم به مواد مخدر نیازمند زیرساخت های متعددی است، در حالی كه برخی از مناطق شهری به دلیل عدم وجود زیرساخت های مناسب دسترسی راحتی به مواد مخدر دارند.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر با اشاره به افزایش 3 درصدی دستگیری در پلیس مبارزه با مواد مخدر، اظهار داشت: نیروی انتظامی بلافاصله پس از دستگیری افراد معتاد متهم را به مراجع قضایی تحویل می دهد.
وی افزود: در بسیاری از مواقع مراجع قضایی به دلیل ضعف های موجود در قانون نمی توانند مجرمان مربوط به حوزه مواد مخدر را به صورت طولانی مدت نگه دارد.
این مقام ارشد ناجا با اشاره به حضور معتادان متجاهر در سراسر شهر، تصریح كرد: نیروی انتظامی با تكیه بر اقدامات مختلف در طول یك روز حداقل چند بار معتادین متجاهر را از سطح شهرها جمع آوری می كند.
وی با اشاره به چرخه ناقص درمان معتادین در كشور، خاطر نشان كرد: متاسفانه بسیاری از معتادین متجاهر پس از مدت سه ماهه از اردوگاه های ترك مواد مخدر رها می شوند به در مدت زمان كوتاهی دوباره به مصرف مواد مخدر روی می آورند.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر افزود: حضور معتادین در سطح شهرها باعث می شود تا زمینه ایجاد احساس نا امنی و جرائم خرد در كشور افزایش پیدا كند.
وی با اشاره به جمعیت 20 هزار نفری معتادین متجاهر در سطح استان تهران، اظهار داشت: متاسفانه مراكز درمانی و اقامتی معتادین متجاهر امروزه حدود 8 هزار 500 نفر ظرفیت پذیرش و درمان دارند.

پیشگیری از مواد مخدر مطلوب نیست

سردار محمدمسعود زاهدیان با اشاره به لزوم اجتماعی شدن موضوعات مربوط به مواد مخدر و اعتیاد، گفت: رویكردهای اجتماعی موجود در حوزه مواد مخدر به دوران پیشگیری از این پدیده مربوط می شود؛ چرا كه فرد درگیر با اعتیاد گرایش كمتری را نسبت به ترك دارد.
وی افزود: با اقدامات فرهنگی و اجتماعی متعدد در سطح جامعه و مدارس می توان مردم را از آسیب ها و معضلات اعتیاد آشنا كرد؛ به طوری كه این آگاهی می تواند یك اقدام ایمنی برای جمعیت كل كشور باشد.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر با اشاره به ضعف های مرحله پیشگیری از مواد مخدر در كشور، تصریح كرد: پلیس مبارزه با مواد مخدر با تكیه بر تاسیس مراكز مشاوره، مددكاری و آموزشی سعی دارد تا اقدامات پیشگیرانه خود را به نحوی موثر و بهتر در سطح جامعه پیش ببرد.
وی با اشاره به این كه در حوزه پیشگیری از اعتیاد نهاد خانواده، محلات، محیط آموزش و كار جامعه هدف پلیس هستند، خاطر نشان كرد: آموزش همگانی مردم در چهار جامعه هدف پلیس می تواند سطح آگاهی شهروندان نسبت به اعتیاد را افزایش دهد.
سردار زاهدیان با اشاره به این كه بسیاری از دستگیرشدگان مواد مخدر آسیب دیدگان اجتماعی هستند، اذعان داشت: خانواده های افراد معتاد و دستگیر شده در اكثر مواقع به دلیل درگیری با آسیب های متعدد اجتماعی نیازمند مشاوره های تخصصی هستند.
وی با اشاره به لزوم تقویت اقدامات پیشگیرانه در نیروی انتظامی، تصریح كرد: متاسفانه امروزه برخی از تبلیغات، فیلم ها و سریال ها موضوع پیشگیری از مواد مخدر را به صورت مطلوب مورد توجه قرار نمی دهند.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر با اشاره به حجم چشمگیر كارگران معتاد در سراسر كشور، عنوان كرد: محیط های كار در كشور باید مورد توجه ویژه ای قرار بگیرند، در حالی كه نیاز است برای بهبود محیط های كار دستگاه های قانون گذار و اجرایی متعدد همگام با نیروی انتظامی مشغول به كار شوند.
وی با اشاره به این كه گسترش اقدامات پیشگیرانه به معنای توقف مقابه نیست، اظهار داشت: با توجه به پیشرفت اقدامات مختلف در تولید مواد مخدر پلیس باید با دانش بسیار زیاد و به روز در مقام مقابله با مواد مخدر حاضر شود.
این مقام ارشد ناجا با اشاره به لزوم گسترش فعالیت های رسانه های داخلی در حوزه پیشگیری از مواد مخدر، عنوان كرد: شایسته است كه رسانه های مجازی و چاپی موجود در كشور به صورت مرتب و مستمر موضوعات مربوط به حوزه پیشگیری از مواد مخدر را به مردم منتقل كنند.
وی با اشاره به افزایش اعتیاد در جمعیت بانوان، گفت: امروزه تریاك بیشترین مصرف را در ایران دارد. در حالی كه شیوع گیاه گل در بین جوانان نگران كننده است، چرا كه نوع مصرف و دسترسی این ماده بسیار آسان است.

بسیاری از زیرساخت های كشور متناسب با اجرای صحیح قانون نیست

سردار محمدمسعود زاهدیان با اشاره تاثیر قوانین در نحوه اجرای ماموریت های پلیس، گفت: اجرای صحیح و مناسب قانون در كشور می تواند بسیاری از معضلات مربوط به حوزه اعتیاد را در كشور برطرف كند، در حالی كه قوانین فعلی كشور در حوزه اعتیاد نواقص بسیاری را دارند.
وی با اشاره به این كه زیرساخت های موجود در كشور مناسب با اجرای صحیح قانون نیست، اظهار داشت: ستاد مبارزه با مواد مخدر در حال حاضر 5 اردوگاه ترك اعتیاد را مورد حمایت های مالی قرار داده است، در حالی كه مدیریت این اردوگاه ها با چالش های متعددی نیز مواجه هستند.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر افزود: به واسطه برخی از ناهماهنگی های موجود در دستگاه های مختلف كشور اقدامات مطلوب موجود در حوزه درمان و پیشگیری از اعتیاد به خوبی به بار نمی نشیند.
وی با اشاره به همكاری سازمان های مختلف با ستاد مبارزه با مواد مخدر، خاطر نشان كرد: متاسفانه همكاری سازمان های مختلف حمایتی كشور با ستاد مبارزه با مواد مخدر در حد نیاز موجود در سطح جامعه نیست. بر همین اساس لازم است در چهارچوب طرح كلی مبارزه با مواد مخدر سطح این همكاری را افزایش پیدا كند.

نفر دوم باند تمساح خلیج دستگیر شد

سردار محمدمسعود زاهدیان با اشاره به پرونده تمساح خلیج، گفت: خوشبختانه نفر دوم باند بین المللی تمساح خلیج حدود ماه پیش توسط پلیس مبارزه با مواد مخدر دستگیر شده است.
وی با اشاره به این كه پرونده تمساح خلیج در دست بررسی و تكمیل است، اظهار داشت: در حال حاضر اموال و دارایی ها و افراد مرتبط با باند بین المللی تمساح خلیج باید شناسایی شوند.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر در ادامه اضافه كرد: پلیس مبارزه با مواد مخدر با همكاری مراجع قضایی در تلاش است تا پرونده های قاچاقچیان بین المللی و بزرگ را در دادسرای تهران مورد بررسی قرار دهد.
وی با بیان این كه در حال حاضر پلیس جمهوری اسلامی ایران در سراسر دنیا به عنوان پرچمدار مقابله با مواد مخدر شناخته می شود، اظهار داشت: حجم كشفیات و سطح همكاری های بین المللی پلیس مبارزه با مواد مخدر ایران در سراسر دنیا در حد مطلوبی قرار دارد.
سردار زاهدیان با اشاره به تاسیس مركز اطلاعاتی و هماهنگی بین المللی پلیس مواد مخدر در تهران، خاطر نشان كرد: پلیس ایران با تمامی كشورهای حوزه خلیج فارس و كشورهای اروپایی ارتباط مستقیم دارد.
وی افزود: امروزه افسران رابط پلیس مبارزه با مواد مخدر در بسیاری از كشورهای همسایه حضور مستمر و موثر دارند.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر با اشاره به رها شدن برخی از قاچاقچیان مواد مخدر از زندان، توضیح داد: در بسیاری از مواقع ستاد مبارزه با مواد مخدر و مراجع قضایی با برطرف كردن ضعف های موجود در پرونده های قاچاقچیان مانع از آزادی آن ها می شوند، در حالی كه عده ای قاچاقچی هنوز می توانند با اقدامات مختلف مسیر پرونده خود را تغییر دهند.
وی همچنین ادامه داد: هر فرد درگیر با قاچاق مواد مخدر بی تردید همیشه به دنبال راه های جدید برای آزادی و رها شدن از زندان می گردد، بر همین اساس پلیس و مراجع قضایی باید با هوشیاری بسیار زیاد پیگیر پرونده های مختلف باشند.

بودجه مبارزه با مواد مخدر بسیار كم تر از نیاز كشور است

سردار محمدمسعود زاهدیان با اشاره به افزایش قیمت مواد مخدر در كشور، گفت: سودآوری موضوع مواد مخدر همواره سبب گسترش فعالیت ها می شود.
وی با اشاره به این كه شبكه های قاچاق مواد مخدر در فعالیت های خود عملكرد پویا و به روز دارند، اظهار داشت: بسیاری از جرائم سازمان یافته همواره با تكیه بر تفكرهای به روز اتفاق می افتند.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر با اشاره به افزایش اقدامات مقابله ای در مرزهای كشور، توضیح داد: در دوران تحریم ها امكان ورود دستگاه های ردیاب به داخل كشور وجود نداشت، بر همین اساس برخی از مناطق مرزی كشور در آن زمان با چالش خلاهای كنترلی مواجه شدند.
وی با اشاره به گران قیمت بودن ابزارهای كنترلی مواد مخدر در مرزهای كشور، عنوان كرد: بودجه ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران در حال حاضر مبلغی پایین تر از 250 میلیارد تومان است، در حالی كه چرخه اقتصادی مواد مخدر در كشور افغانستان 6 هزار میلیارد دلار برآورد شده است.
این مقام ارشد ناجا افزود: عدم تناسب بین بودجه های اختصاص یافته به مواد مخدر با نیازهای ستاد مبارزه با مواد مخدر موجب ایجاد عقب افتادگی در اقدامات پلیس می شود.


پلیس در فضای مجازی حضور فعال دارد

سردار محمدمسعود زاهدیان با اشاره ظرفیت های آموزش پلیس مبارزه با مواد مخدر، گفت: در سال گذشته پلیس مبارزه با مواد مخدر بیش از 1 میلیون و 600 هزار نفر را مورد آموزش چهره به چهره قرار داده است.
وی با اشاره به پوشش 12 میلیون نفر ایرانی در آموزش های همگانی، اظهار داشت: معاونت اجتماعی ناجا از طریق رسانه های مختلف در تلاش است تا آموزش های مختلف ایمنی را در سطح كشور در اختیار مردم قرار دهد.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر با اشاره به فعالیت پلیس در پیام رسان های داخلی، عنوان كرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر با فعالیت مستمر در فضای مجازی سعی می كند تا آموزش های پیشگیرانه مختلف را در اختیار مردم بگذارد.
وی اضافه كرد: اطلاع رسانی از خطرات مصرف مواد مخدر و شیوه شناسایی افراد معتاد در سطح جامعه و خانواده از جمله مواردی هستند كه در مباحث آموزشی پلیس در اولویت قرار می گیرند.

ورود مواد مخدر به داخل كشور اقدامی استكباری است

سردار زاهدیان با اشاره به این كه تمامی مردم و مسئولان جمهوری اسلامی مخالف توزیع و تولید مواد مخدر هستند، گفت: پلیس جمهوری اسلامی در طول سال ها تمامی امكانات و اقدامات خود در حوزه مبارزه با مواد مخدر را به كار گرفته است، در حالی كه كنترل تولید و توزیع مواد مخدر در كشورهای همسایه در دست پلیس ایران نیست.
وی با اشاره به این كه ورود مواد مخدر به داخل كشور اقداماتی استكباری هستند، عنوان كرد: پیچیدگی های موجود در حوزه تولید و قاچاق مواد مخدر روز به روز در حال گسترش هستند.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر در ادامه افزود: جلوگیری از گسترش چرخه های اقتصادی در باندهای قاچاق مواد مخدر می تواند تاثیر مستقیمی را بر كاهش میزان قاچاق و شیوع اعتیاد در كشور داشته باشد.
وی با بیان این كه در آمدهای حاصل از مواد مخدر نامشروع هستند، اظهار داشت: امروزه قاچاقچیان مختلف با اهتمام به روش های مختلف سعی دارند تا پول های غیر مشروع خود را از طریق كانال های مختلف تطهیر كنند.
این مقام ارشد ناجا با اشاره به افزود: سازمان جلوگیری از پولشویی ناجا در حال حاضر موضوعات مربوط به پولشویی در حوزه قاچاق مواد مخدر را به صورت جدی پیگیری می كند.


قانون حذف اعدام شامل تمام قاچاقچیان نمی شود

سردار محمدمسعود زاهدیان با مواد مخدر با اشاره به این كه فرد معتاد بیماری مجرم است، تصریح كرد: بسیاری از افراد معتاد به صورت خودخاسته به مصرف مواد مخدر روی آورده اند، در حالی كه مصرف ماده مخدر در داخل كشور جرم محسوب می شود.
وی افزود: فرد معتادی كه به مراكز درمان اعتیاد مراجعه كرده و تحت درمان قرار بگیرد، از نظر قانون مجرم نیست.
این مقام ارشد ناجا در خصوص حذف قانون اعدام قاچاقچیان، توضیح داد: طرح حذف اعدام قاچاقچیان به معنای عدم اعدام تمامی این افراد نیست، بلكه افراد قاچاقچی بر اساس تعدد جرم، سرشبكه بودن و اقدام مسلحانه مورد دسته بندی قرار گرفته و مشمول اعدام می شوند.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: قانون حذف اعدام قاچاقچیان شامل افرادی می شود كه برای بار اول با به صورت ناآگاهانه به این جرم مرتكب می شوند، در حالی كه این موضوع در بازنگری قانون مورد سیكل بررسی قرار خواهد گرفت.

دسترسی سریع