خبرگزاری صداوسیما: نگرانی بازار از افت سرمایه، پدیده احتكار را رقم زد

مدیركل تعزیرات حكومتی استان تهران گفت: احتكار دلایل متعددی دارد اما مهم ترین عامل، نگرانی ارائه دهندگان كالا و خدمات از بابت افت سرمایه خود به خاطر افزایش قیمت ارز است.

1397/06/26
|
11:30

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از اداره كل روابط عمومی و تشریفات سازمان تعزیرات حكومتی، محمد علی اسفنانی در برنامه "گفت و گوی اقتصادی" رادیو گفت و گو كه با موضوع احتكار و آسیب جدی به نظام توزیع پخش شد ، افزود: ممكن است ، افراد قصد احتكار نداشته باشند اما به دلیل نگرانی به خاطر از دست دادن سرمایه خود دست به این كار بزنند؛ بخشی از احتكار آن هم كه با سوء نیت همراه است به منفعت طلبی مازاد بر متعارف عده ای بر می گردد و قانون این كار را جرم تلقی می كند.
مدیركل سازمان تعزیرات حكومتی استان تهران ، احتكار را متاثر از فضاهای ایجاد شده در جامعه دانست و افزود: نبود نظارت بر توزیع كالا نمی تواند عامل موثر و قوی در به وجود آمدن احتكار در كشور باشد.
اسفنانی افزود:​ سازمان تعزیرات به عنوان یك سازمان شبه قضائی در صورت بروز تخلفات ورود و رسیدگی می كند اما به دلیل اینكه این سازمان می تواند در همه زمینه ها ورود كند در شرایط خاص و بحرانی نقش پررنگ تری خواهد داشت.
مدیر كل تعزیرات حكومتی استان تهران اظهار داشت: اداره گمرك از طریق سامانه های انبار بر واردات كالا نظارت می كند اما همه كالاهایی كه احتكار می شوند در انبارهای مورد رصد اداره گمرك و سازمان صمت نیستند بلكه احتكارهای جزئی و در دیگر مراكز هم انجام می شود.
این مقام مسئول مطرح كرد: قانون درباره گران فروشی و احتكار، صراحتا اعلام كرده است كه باید با متخلف برخورد شود و كاری به شخص و مسئولیت او نداریم و اگر تخلف از سوی دستگاه های مسئول رده بالا باشد مجلس و سازمان بازرسی كل كشور ورود می كند.
اسفنانی گفت:​ نحوه برخورد سازمان تعزیرات با محتكر مانند تیغ دولبه و بسیار ظریف است. هم باید برخورد قاطع و تنبیهی صورت بگیرد و هم اینكه به گونه ای نباشد كه فرد نتواند در عرصه تجارت كشور حضور یابد.
مدیركل تعزیرات حكومتی استان تهران افزود:​ با وجود اینكه شرایط كشور ما شرایط ویژه ای است اما می توانیم در پیشگیری از احتكار موفق تر عمل كنیم.

دسترسی سریع