پایگاه خبری اسكان: نماینده كارچاق كن؛ نماینده ی مردم نیست!

احمد توكلی گفت: عده‌ای برای گرفتن كرسی مجلس میلیاردی خرج می‌كنند! وقتی چنین پول‌هایی خرج ‌شود كه ازطرف افراد یا گروه‌هایی پشتیبان باشد، به دنبال آن توقعاتی در میان است كه برای برآورده كردن

1397/10/24
|
11:00

اسكان نیوز: احمد توكلی رییس دیده بان سازمان شفافیت و عدالت، در مصاحبه با برنامه "گفت‌وگوی سیاسی" رادیوگفت‌وگو بیان كرد: در سوالی كه پرسیدید هم از استعفای دسته جمعی نمایندگان اصفهان یاد كردید و هم از فحاشی یك نماینده به شهروندان و كارمندان دولت. لذا باید رفتارهای نمایندگان را دسته‌بندی كرد، رفتاری كه متفاوت از هم هستند. رفتاری مانند استعفای نمایندگان در واقع اعتراضی به بی‌نتیجه بودن گفت‌وگو به نظر آنهاست و در حد شركت نكردن در قدرت نیز بایستند و در واقع یك نوع مانور سیاسی است كه البته در این شرایط استعفای نمایندگان را نمی‌پسندم. به هر حال جدیت دیگری در پشت آنان است و می‌خواهد به مردم وفاداری خودشان را نشان دهند و حاكی از آن است كه در كشور گفت‌وگو بی‌نتیجه است.

وی افزود: رواج نداشتن گفت‌وگو در كشور باعث شده كه نمایندگان مجلس به آنجا برسند كه به ناچار استعفا بدهند. اما اگر من به جای نمایندگان اصفهان بودم، استعفا نمی‌دادم و گفت‌وگو را پی می‌گرفتم. گفت‌وگو با موسسات و افراد مختلف تا راه چاره‌ای پیدا كرد اما در شرایط فعلی استعفای نمایندگان كار خطرناكی است.

نماینده ادوار مجلس ادامه داد: اما دلیل رفتار نامناسب یك نماینده با مردم می‌تواند برای این باشد كه در كشور ما حزب به معنای كلمه وجود ندارد، لذا افرادی كه به عنوان نماینده وارد مجلس می‌شوند، خودشان رای‌ها را گردآوری می‌كنند و چون عمر نماینده كمتر از عمر احزاب است، وعده‌هایی كه می‌دهند كوتاه مدت و دم‌دستی است. لذا یك نماینده مجلس نمی‌تواند بگوید اگر به مجلس بروم نرخ تورم را سه درصد كم می‌كنم. چون این كارجمعی و دقیق است و یك نفر نمی‌تواند از طرف همه وعده بدهد.

احمد توكلی در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو عنوان كرد: اما وقتی حزب فعال و به معنای واقعی كلمه در كار باشد، تلاش می‌كند كه وعده‌های نمایندگان محقق شود، زیرا آبروی حزب در گرو عملی كردن وعده‌های نمایندگانش به مردم است. لذا یك نماینده حزبی وقتی وارد مجلس بشود، در نخستین گام سراغ عملی كردن وعده‌های می‌رود كه به مردم داده است و تلاش می‌كند كه در این راه با كمك دیگر نمایندگان موفق شود. اما اگر حزبی در كار نباشد، می‌تواند بگوید اكثریت با من نبود و حزب مقابل نیز به من رای نداد.

وی افزود: اما نماینده‌ای كه مثلا می‌خواهد به صورت مستقل وارد مجلس شود، برای جمع كردن آراء مردم وعده‌های دم دستی می‌دهند و برای مثال یك نماینده می‌گوید فرودگاه را چهار باند می‌كنم و یا بیمارستان می‌سازم. لذا وقتی به مجلس ورود پیدا می‌كند، به دنبال وفای به عهد می‌روند و در نتیجه پشت سر این وزیر و آن معاون وزیر می‌نشینند و به نظرم نماینده‌ای كه این كار را بكند، نماینده نیست، كارپرداز حوزه انتخابی است.

نماینده ادوار مجلس ادامه داد: بنابراین سطح نماینده پایین می‌آید، وقتی سطح نماینده تنزل پیدا كرد، افراد بسیاری وارد كار می‌شوند، متاسفانه علاوه بر آن در سمت‌های سیاسی افراد سوء‌استفادگر نیز وجود دارند و پول جمع‌آوری و ثروت‌اندوزی می‌كنند، عده‌ای نیز به این سمت متمایل می‌شوند و به این طمع در انتخابات شركت می‌كنند. این سخن به دلیل آن است كه عده‌ای برای رای آوردن و گرفتن كرسی مجلس میلیاردی خرج می‌كنند! وقتی چنین پول‌هایی خرج می‌شود، ممكن است كه از جیب خودش نباشد و از طرف افراد یا گروه‌هایی پشتیبانی شود، وقتی چنین پشتیبانی صورت گیرد، به دنبال آن توقعاتی در میان است و زمانی كه فرد به عنوان نماینده وارد مجلس می‌شود، باید توقعات پشتیبان را برآورده كند و برای برآورده كردن توقعات به كارهای خلاف كشیده می‌شود.

احمد توكلی گفت: لذا دلالی و كارچاق‌كنی اتفاق می‌افتد و به نظرم افرادی كه نباید وارد مجلس شوند از این طریق به سمت نماینده دست پیدا می‌كنند، اگرچه برخی از افراد مستقل كه وارد مجلس می‌شوند، كارآیی خوبی داشتند و به خوبی از پس مسئولیت خود برآمده‌اند، اما معمولا وقتی با كارچاق‌كنی و دلالی افراد به مجلس راه می‌یابند سطح پایین می‌آید و كار خراب می‌شود.

وی افزود: دلیل دیگر وقتی نمایندگان انتخاب و به مرحله تائید اعتبارنامه می‌رسند، از آن لحظه به بعد مصونیت پیدا می‌كنند و نمی‌توان آنها را از نمایندگی برداشت. لذا این مصونیت باعث می‌شود افرادی كه با وعده خدمت وارد مجلس شدند، سراغ كارهای سخیف بروند و یا منافع محلی بر مصالح و منافع ملی ترجیح پیدا می‌كند و امور خرد بر امور كلان حاكم می‌شود. از طرفی برخی برای سوء‌استفاده از عنوان نمایندگی به مجلس می‌آیند و چون به دنبال امتیاز هستند، خودشان را از دیگران برتر می‌بینند و پس از نمایندگی ماهیتشان عوض می‌شود. اگرچه ماهیت عوض نمیشود، بلكه رفتارشان تغییر پیدا می‌كند، لذا در كارهای اساسی شركت نمی‌كند و مرتب در حوزه انتخابیه در مجلس ختم و عروسی شركت می‌كند.

دسترسی سریع