خبرگزاری آریا: ایران امید چندانی به اتحادیه اروپا ندارد

علیرضا رحیمی گفت: ایران گلایه خودش را اعلام كرده است كه این تاخیر متعارف نیست و همزمان به این مذاكرات متكی نشدیم و یا امید چندانی به اتحادیه اروپا نبسته ایم.

1397/11/12
|
10:00

برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت وگو با موضوع تاخیر طولانی مدت اروپایی ها در اجرای تعهدشان درباره كانال ارتباط مالی و با حضور دكتر علیرضا رحیمی عضو كمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس شورای اسلامی به روی آنتن رفت.

علیرضا رحیمی در آغاز با بیان اینكه هدف آمریكایی ها از خروج از برجام و وضع تحریم های مجدد این بود كه به ایران فشار بیاورند و مهمترین اقدام در این زمینه، محرومیت مالی و بستن كانال های مالی ایران با بانك های بین المللی است، گفت: این اقدام فضا را برای بانك های ایرانی سخت كرد و اتحادیه اروپا از موضع سیاسی تلاش كرد به ایران اطمینان بدهد در برجام خواهد ماند اما از نظر اقتصادی و در فضای كاربردی و عملی اتفاق جدیدی نیافتاد.

وی اضافه كرد: نگاه و استدلال اروپایی ها در حوزه همكاری های اقتصادی این است كه چون مجموعه اقتصادی كشورهای اروپایی مبتنی بر بخش خصوصی است و دولت تسلطی روی شركت های خصوصی ندارد، نمی توانیم این شركت ها را الزام كنیم.

عضو كمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس اظهار داشت: مسئله كانال مالی اروپا موضوعی بود كه مورد توافق ایران و اتحادیه اروپا قرار گرفت و اتحادیه اروپا اصل موضوع را قبول كردند اما عملیاتی كردن آن به لحاظ فنی دارای محدودیت هایی است ولی به هر جهت، این زمان طولانی برای راه اندازی كانال مالی خیلی طبیعی نیست زیرا اروپایی ها اعلام كردند به صورت رسمی تصویب می كنیم اما به صورت عملیاتی ممكن است بین دو تا چهار ماه زمان ببرد تا زیرساخت های فنی آماده شود.

وی در گفتگو با رادیو گفت و گو خاطرنشان كرد: كانال مالی فقط مختص ایران و اروپا نیست و این فضا به گونه ای است كه كشورهای آسیایی نیز از این طریق مراوده مالی خواهند داشت. ایران به كرات اعتراض و گلایه خودش را اعلام كرده است كه این تاخیر متعارف نیست.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح كرد: ایران گلایه خودش را اعلام كرده است كه این تاخیر متعارف نیست و همزمان به این مذاكرات متكی نشدیم و یا امید چندانی به اتحادیه اروپا نبسته ایم و به همین دلیل تیم دیپلماسی با همسایگان به شدت مشغول مذاكره هستند تا هم توافق نامه های دو جانبه پولی را فعال و هم تجارت و تعرفه ترجیحی را اجرایی كنند.

دسترسی سریع