خبرگزاری آریا: 80 درصد مردم از خرید خانه عاجزند

خبرگزاری آریا- عضو كمیسیون عمران مجلس گفت: بر اساس برآوردها 80 درصد مردم از خرید خانه عاجزند و دلیل آن، افزایش غیرمتعارفی است كه در حال رخ دادن است.

1397/11/30
|
12:34

به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از رادیو گفتگو، محمد دامادی با بیان اینكه بازار مسكن چندین سال است كه درگیر ركود است، گفت: با وجود ركود، روند افزایشی نیز در حال رخ دادن است و متاسفانه با توجه به اینكه وزارت راه و شهرسازی نتوانست برای افزایش تولید مسكن كاری كند، مشكلات روز به روز بیشتر شد. بر اساس برآوردها 80 درصد مردم از خرید خانه عاجز است و دلیل این موضوع نیز افزایش غیر متعارفی است كه در حال رخ دادن است.

وی تصریح كرد: افزایش قیمت مسكن خیلی مربوط به سازنده ها نیست و به حوزه سیاست گذاری و تنظیم بازار بر می گردد كه در كنار عوامل دیگر از جمله سیستم اقتصادی نابسامان، عدم نظارت، عدم تقویت نظام های صنفی و دلالی های غیر علمی، آسیب جدی به مسكن به عنوان نماد تولید ملی وارد می كند. مسكن یك كالای وارداتی نیست و آنچه می تواند بر قیمت آن اثرگذار باشد، ساخت و ساز مناسب است.

عضو كمیسیون عمران مجلس در گفتگو با رادیو گفت و گو به افزایش قیمت ارز اشاره كرد و بیان داشت: سهم افزایش قیمت نهاده های تولید مسكن در راستای گران شدن قیمت ارز و كاهش ارزش پولی در گران شدن تولید مسكن نیز اثر زیادی داشته است. حوزه مسكن یكی از اضلاع اصلی اقتصاد كشور است و هنگامی كه شرایط روانی جامعه نابسامان می شود، یكی از بخش هایی كه تحت تاثیر قرار می گیرد مسكن است و به اقتصاد ملی ضربه مهلكی وارد كند كه امروز نیز اثر آن را می بینیم.

وی اضافه كرد: متاسفانه در حوزه مسكن شاهد سرمایه گذاری هستیم یعنی افراد سازه ای بنا می كنند و منتظر می مانند تا گران شود و بفروشند و در حقیقت یك نگاه سرمایه ای به مسكن دارند. این مسئله تعادل بین عرضه و تقاضا و به طور كل بازار را بر هم می زند.

در ادامه ایرج رهبر با اشاره به اینكه از پنج سال پیش درباره افزایش قیمت نامتعارف مسكن خبر داده بودیم، اظهار كرد: وقتی برنامه منظمی برای تولید مسكن از نظر سیاست گذاری در دولت نداریم، زمینه كار برای تولید مسكن فراهم نیست و در چنین شرایطی وقتی پشتوانه تولید قطع می شود، شاهد گرانی و ركود هستیم.

وی خاطرنشان كرد: بر اساس طرح جامع مسكن، سالانه باید یك میلیون واحد مسكونی ساخته شود و هر تعدادی كه از این عدد كمتر ساخته شود، تقاضاها برای سال بعد انباشت می شود و در حال حاضر نیز با انباشت تقاضا مواجه هستیم كه حدودا سه میلیون و 500 هزار واحد است. در حقیقت در پنج سال گذشته هر سال 700 هزار واحد مسكونی كمتر از نیاز كشور ساختیم و این انباشت تقاضا باعث كمبود در بازار و افزایش قیمت می شود.

عضو هیئت مدیره انجمن انبوه سازان با تصریح بر اینكه دولت هیچ برنامه ای برای تولید مسكن نداشته است، عنوان كرد: اثرات این برنامگی را در حال حاضر می بینیم زیرا اگر در یك مقطع برای مسكن برنامه ریزی نداشته باشیم، اثرات آن در چند سال بعد، قابل لمس است. امسال نیز به همین دلیل شاهد افزایش 91 درصدی خانه ها نسبت سال گذشته بر اساس آمار بانك مركزی هستیم.

دسترسی سریع