فصل اقتصاد: عملیات خصوصی سازی شكست نخورده است

فصل اقتصاد - دكتر مهنوش مفتوح گفت: آمار منتشر شده در سایت سازمان خصوصی سازی كشور در مورد شركت های واگذار شده نشان می دهد میزان عملكرد این شركت ها تا حدود زیادی بهبود یافته لذا بطور منصفانه روند خصوصی سازی در ایران كاملا شكست نخورده است.

1397/12/24
|
11:30

دكتر مهنوش مفتوح،مدیر كل دفتر مطالعات ،آمار و برنامه ریزی سازمان خصوصی سازی در گفتگوی اقتصادی رادیو گفت و گو پیرامون بررسی چالش های دولتی بودن بخش هایی كه در حیطه ی وظایف دولت قرار نمی گیرد تصریح كرد: نوعی دیدگاه و علاقه به دولتی ماندن در كشور وجود دارد البته نمی گوییم درست است یا غلط،اما این دیدگاه علاوه بر عوام در خواص كشور نیز به چشم می خورد و ترجیح بر این است كه امور تصدی گری اقتصاد در دست دولت باقی بماند.

وی اضافه كرد: شاید طرفداران دیدگاه تصدی گری دولت فكر می كنند كه این مسئله حمایت و امنیت بیشتری برایشان به ارمغان می آورد.

مفتوح خاطر نشان كرد: تا این دیدگاه در جامعه ی ما اصلاح نشود و تا زمانی كه خواص جامعه و حتی مسئولین نسبت به مسئله ی خصوصی سازی اعتقاد واقعی پیدا نكنند نمی توان از دیدگاه عموم مردم انتظار جواب مثبت داشت.

مدیر كل دفتر مطالعات،آمار و برنامه ریزی سازمان خصوصی سازی كشورمان بیان داشت: لازم است نگاه منصفانه ای نسبت به روند خصوصی سازی در كشور داشته باشیم چرا كه نگاه مثبت و منصفانه می تواند چالش های موجود را كاهش دهد آنچه روشن است پیچیدگی اقتصاد ما و سهم بسیار بالای دولت در آن است و به نظر می رسد می بایست در راستای تحقق خصوصی سازی در كشور، روند بسترسازی و واگذاری ها بطور موازی انجام می گرفت.

وی با تاكید بر اینكه روند خصوصی سازی در ایران صد در صد شكست نخورده است اظهار داشت: به منظور اثبات اینكه خصوصی سازی كاملا شكست نخورده است میتوان به نتایج ارزیابی شركت های واگذار شده(موجود در سایت سازمان خصوصی سازی) استناد كرد بطوریكه بخش زیادی از آنها پس از واگذاری عملكردشان بهبود یافته است.

مهنوش مفتوح در پاسخ به سوال نرگس معززی(خبرنگار بخش اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان)مبنی بر اینكه آیا در شناسه ی اهلیت واگذاری ها تغییری ایجاد شده است؟ به رادیو گفت و گو پاسخ داد: هفته ی گذشته جلسه ی هیئت واگذاری برگزار شد كه دستور حتمی این جلسه بررسی بازنگری سیاست های مرتبط با خصوصی سازی بود كما اینكه فردا هم این جلسه ادامه خواهد داشت اما هیچ تصمیم و مصوبه ی قطعی مبنی بر اینكه آیا سیاست های مرتبط به واگذاری نیازمند بازنگری است فعلا وجود ندارد.

دسترسی سریع