روزنامه كیهان: بدون FATF می توانیم با دنیا مراوده داشته باشیم

نماینده اسبق ایران در صندوق بین‌المللی پول گفت: می‌توانیم با دنیا مراوده داشته باشیم بدون اینكه عضو FATF باشیم و در شرایط كنونی باید از تجارب قبلی بهره بگیریم.

1397/12/26
|
10:12

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدآقا قوام درباره وضعیت ایران در برابر FATF اظهار كرد: سال‌هاست كه جمهوری‌اسلامی در فهرست كشورهای غیرعضو FATF با ریسك بالا در سرمایه‌گذاری است، اما در همه این سال‌ها تبادلات و سرمایه‌گذاری سایر كشورها وجود داشته است. اگر به FATF بپیوندیم نظام بانكی ما فعال‌تر نخواهد شد، چون سطح تحریم‌هایی كه برای ما اعمال شده، آنقدر قوی و پرفشار است كه با FATF هم كاهش پیدا نخواهد كرد. وزیر امور خارجه و رئیس‌جمهور گفتند در صورت پیوستن به FATF قول نخواهند داد كه هیچ گشایشی اتفاق بیفتد.

وی افزود: عربستان جزء این كنوانسیون است، عربستانی كه یكی از بزرگ‌ترین حامیان مالی تامین تروریسم است. خود غربی‌ها هم تامین‌كننده مالی تروریست هستند.

نماینده اسبق جمهوری‌اسلامی ایران در صندوق بین‌المللی پول ادامه داد: درباره پولشویی باید بگویم بزرگ‌ترین پولشویی در خود غرب رخ داده است، لذا این‌طور نیست كه با پیوستن به FATF مسائل مالی روشن‌تر و از اختلاس و پولشویی جلوگیری شود.

قوام افزود: ما برای پیدا كردن راه حلی برای مقابله با شرایط كنونی، نخست مولفه‌های اقتدارمان را قبول كنیم، یكی از مولفه های اقتدار ما صنایع موشكی است و انرژی هسته‌ای. به ترامپ گفتند چرا برای كره شمالی برای مذاكره شرط نگذاشتی اما برای جمهوری ‌اسلامی پیش شرط قائل شدی؟ ترامپ پاسخ داد كره شمالی موشك‌ها و تسلیحات هسته‌ای دارد كه می‌تواند تمام آمریكا را با خاك یكسان كند. مولفه قدرت ما هم حضور در منطقه است و اگر نبودیم شاید امروز با تامل و احتیاط به ما نگاه نمی‌كردند.

وی ادامه داد: از طرفی باید بدانیم كه پذیرفتن FATF یعنی قبول محدودیت بیشتر، زیرا هنوز FATF را نپذیرفتیم برای بانك‌ها محدودیت ایجاد شد. در حالیكه می‌توانیم با دنیا مراوده داشته باشیم بدون اینكه عضو FATF باشیم. ما تجربه گذراندن تحریم‌ها را داریم.

همچنین یك كارشناس مسائل بین‌الملل گفت: فرض كنیم كه پالرمو و CFT تصویب شد، آیا گشایشی رخ می‌دهد؟ یا مسئله FATF مانند قضیه برجام است كه می‌گفتند آب و نان ما را حل می‌كند!

به گزارش خبرگزاری تسنیم، ابوالفضل ظهره‌وند در گفت و گو با رادیو بیان كرد: با وجود اینكه فرصت پیوستن جمهوری‌اسلامی به FATF تا تیرماه آینده تمدید شد، اما هنوز فشارها وجود دارد و توصیه می‌كند رویه‌های نظارتی فزاینده را بر بانك‌هایی كه به نوعی با منشا ایرانی است، اعضای FATF تداوم بدهند. بحث بر سر این است كه آیا جمهوری‌اسلامی از كشورهای حاضر در فهرست سیاه به سمت كشورهای خاكستری تغییر می‌كند؟ وی افزود: جمهوری اسلامی 40 سال است كه بر اساس تعریف خودش گام برداشته و روابط با سایر كشورها را شكل داده است. اگر بخواهیم در این حد تسلیم شویم باید گفت كه فایده‌ای ندارد. افرادی كه تصدی شغل‌های مهمFATF را دارند، یهودی هستند و پاسپورت اسرائیلی دارند.

دسترسی سریع