روزنامه كسب و كار: روند تغییرات ارزشی در كشور و شكاف نسل‌ها

مدیركل مشاركت اجتماعی وزارت ورزش و جوانان با اشاره به این كه دنیای مدرن هنجارها و ارزش‌های منحصر به خود را ایجاد كرده است، تصریح كرد: نسل جدید در پی پدیده شكاف نسل ها ارزش و هنجاری های جدید را پذیرفته‌اند.

1398/02/03
|
10:08

به گزارش كسب و كار نیوز، در ادامه دكتر عالیه شكربیگی، استاد دانشگاه، جامعه شناس و مجری طرح گفت و گوی ملی در استان تهران با اشاره به روند تغییرات ارزشی در كشور، گفت: ایجاد تغییرات ساختاری در یك جامعه همیشه ارزش های موجود را در آن جامعه دستخوش تغییر قرار خواهند داد.

وی با اشاره به این كه نسل دهه شصت پیامدهای متعددی را از جنگ تاثیر گرفت، عنوان كرد: نسل‌های دهه 70 و 80 همیشه در فضای مجازی به سر برده‌اند و ارتباطات و تعاملات خودشان را با فضای مجازی ایجاد كرده اند، در حالی كه نسل دهه 60 درگیر انزوا بودند.

مجری طرح گفت و گوی ملی در استان تهران با اشاره به تفاوت موجود در دیدگاه نسل‌های مختلف، توضیح داد: معضل شكاف نسلی و پیامدهای منفی آن زمانی شكل می گیرند كه بحران هویت در نسل های مختلف ایجاد شود.

وی افزود: بحران هویت باعث می شود تا نسل جدید علاوه بر قرارگیری در حالت سرگردانی از فعالیت های قابل انجام خود اطلاع دقیقی نداشته باشد.

شكربیگی با بیان این كه جوانان ما امروزه دچار سرگشتگی گفتمانی و نسلی هستند، عنوان كرد: در بسیاری از خانواده های مدنی و مدرن كه صاحب نگاهی گفت و گو محور هستند گفتمان و ارزش‌ها با روش گفت و گو شكل می گیرند، در حالی كه برخی از خانواده‌ها سعی دارند تا گفتمان خود را از شیوه دستوری شكل دهند.

وی با بیان این كه عدم وجود فضای گفت و گو در خانواده شكاف نسلی را شكل می دهد، عنوان كرد: متاسفانه در بطن خانواده‌های ایران در حوزه جامعه پذیری معقوله گفت و گو جایگاه خود را پیدا نكرده است، به همین دلیل نسل‌های مختلف حاضر در یك خانواده همیشه در سلایق و انتخاب های خود با اختلاف نظرها رو به رو می شوند.

مجری طرح گفت و گوی ملی در استان تهران با اشاره به این كه هر عصر از جوامع ارزش‌های خاص به خودش را دارد، اظهار كرد: امیرالمومنین در حوزه می فرمایند كه هر شخص باید فرزند عصر خویش باشد، چرا كه تغییرات زیربنایی همیشه منجر به ایجاد تغییر در روبنا می شود.

دسترسی سریع