سازمان حفاظت محیط زیست: آخرین وضعیت زیستگاه حیات وحش در استانهای سیل زده

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست سازمان محیط زیست در مصاحبه با رادیو گفت وگو، به تشریح وضعیت فعلی زیستگاه های حیات وحش در مناطق سیل زده پرداخت.

1398/02/07
|
13:00

برنامه " زمین 360 درجه " رادیو گفت و گو با موضوع اثرات مخرب زیست محیطی سیلابهای اخیر و با حضور سرهنگ جمشید محبت خانی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست سازمان حفاظت از محیط زیست كشور روانه آنتن شد.

سرهنگ محبت خانی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست سازمان محیط زیست بیان كرد: متأسفانه سیستم حاكم بر دستگاه های مسئول كشور ما به گونه ای است كه مثلاً در ابتدای كار مجوز ساخت مسكن در حریم رودخانه را می دهند و سپس دستور تخریب آن صادر می شود. این سیستم باید اصلاح و قبل از درمان به پیشگیری توجه شود.

این مقام مسئول گفت: در سیل اخیر پارك ملی دز به صورت كامل زیر آب رفت. در كنار پارك ملی، سایت گوزن زرد از گونه های گوزن كم یاب در ایران وجود دارد كه با تلاش زیاد از دو رأس به بیست رأس افزایش پیدا كرده بود كه در سیل اخیر متأسفانه تنها یك رأس آن زنده گیری شد و مابقی آن ها را به صورت زنده مشاهده نكردیم.
سرهنگ محبت خانی تصریح كرد: وضعیتی كه در استان های مختلف مشاهده كردیم وضعیت خوبی نیست، بسیاری از خانواده ها مسكن و كار خود را از دست داده اند. هم اكنون وقت آن فرارسیده كه همه مسئولان و دستگاه ها دست به دست هم داده و از آلام مردم سیل زده بكاهند.

وی با اشاره به وضعیت فعلی زیستگاه های حیات وحش در استان های مختلف كشور اعلام كرد: در استان لرستان 17 پاسگاه و 11 اداره شهرستانی ما دچار حادثه شده اند. 3سه مورد از آبشخورهای استان به طور كامل تخریب شده و راههای دسترسی به پاسگاه های محیط بانی در مناطق چهارگانه استان به اندازه سه كیلومتر از بین رفته كه باید بازسازی شود اما تا به الان لاشه ای از حیات وحش لرستان در رودخانه ها مشاهده نكرده ایم.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست سازمان محیط زیست ادامه داد: در استان فارس نیز 5 پاسگاه دچار حادثه شده و 20 مورد از آبشخورها آسیب دیده اند ضمن اینكه 200 كیلومتر از راه های دسترسی مناطق چهارگانه استان فارس نیز تخریب شده است.

سرهنگ محبت خانی همچنین با اعلام آمار آسیبهای وارده به حیات وحش گفت: 15 آبشخور و 170 كیلومتر راههای دسترسی مناطق چهارگانه در كرمانشاه تخریب شده اند. در كهگیلویه و بویراحمد 19 پاسگاه و در مازندران 5 پاسگاه و 200 كیلومتر راههای دسترسی به محیط بانی و چهار رأس هم تلفات حیات وحش گزارش شده، در همدان نیز یكی از پاسگاه های ما مورد تخریب قرار گرفته است.

وی به رادیو گفت و گو گفت: طبق آخرین آمار 160 رأس كله بز در پارك ملی گلستان از بین رفتند. محیط بانان لاشه های آن ها را پیدا كردند و به نظر می رسد عامل آن وضعیت جوی و سرمای شدید بوده است.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست سازمان محیط زیست در پایان مطلب ابراز داشت: به مردم توصیه می كنیم در صورت رویت هرگونه موجود زنده و مرده از حیات وحش با سامانه 540 محیط زیست، 125 و 110 تماس گرفته و موارد را گزارش كنند.

دسترسی سریع