ایسنا: مراجعه بیماران روان‌پزشكی به مراكز ترك اعتیاد!

مدیرعامل انجمن مراكز بهبودی اقامتی استان تهران گفت كه مراكز غیرمجاز ترك اعتیاد بسیار بیشتر از مراكز مجاز هستند.

1398/02/28
|
12:21

به گزارش ایسنا، یوسف دولتی، مددكار اجتماعی، درمانگر اعتیاد و مدیرعامل انجمن مراكز بهبودی اقامتی استان تهران با اشاره به فعالیت مراكز بهبودی اقامتی استان تهران، گفت: در حال حاضر كمپ‌های ترك اعتیاد در دو حالت مجاز و غیر مجاز در داخل كشور مشغول به فعالیت هستند.

وی با اشاره به این كه فعالیت مراكز غیر مجاز ترك اعتیاد یك معضل جدی است، اظهار كرد: متاسفانه امروزه هیچ دستگاهی مسئولیت مراكز ترك اعتیاد را قبول نمی‌كند.

مدیرعامل انجمن مراكز بهبودی اقامتی استان تهران با اشاره به این كه مراكز غیر مجاز ترك اعتیاد نظارتگر ندارند، عنوان كرد: آسیب‌های موجود در مراكز غیر مجاز ترك اعتیاد باعث شده تا باورهای افراد معتاد و خانواده‌ها به مراكز قانونی ترك اعتیاد خدشه دار شود.

وی افزود: به دلیل بروز باورهای نادرست در ذهن مردم و معتادان، فرد معتاد بین زندان و مركز ترك اعتیاد، اقامت در زندان را ترجیح می دهد.

دولتی با اشاره به این كه برنامه و فعالیت كمپ‌های ترك اعتیاد به درستی اطلاع رسانی نشده است، اظهار كرد: مردم باید در نتیجه اطلاع رسانی‌های درست مراكز مجاز ترك اعتیاد را پیدا كنند و از معیارهای مراكز غیر مجاز نیز مطلع شوند.

وی با اشاره به این كه مردم باید فرق میان مراكز مجاز و غیر مجاز ترك اعتیاد را درك كنند، تصریح كرد: عموم مردم كشور با مراجعه به نزدیك‌ترین مركز بهزیستی كشور می توانند از محل فعالیت مراكز ترك اعتیاد مجاز در سراسر كشور مطلع شوند.

مدیرعامل انجمن مراكز بهبودی اقامتی استان تهران در ادامه اضافه كرد: مراكز مجاز ترك اعتیاد در كشور بر اساس معیارهای مختلف طبقه بندی و رتبه بندی شده‌اند.

وی با اشاره به این كه در حال حاضر 220 مركز مجاز ترك اعتیاد در استان تهران مشغول فعالیت هستند، افزود: مراكز مجاز درمان اعتیاد پروانه فعالیت و تاسیس مركز خود را از سازمان بهزیستی دریافت كرده‌اند.

دولتی كه در برنامه‌ای رادیویی صحبت می‌كرد، با اشاره به فعالیت حداقل 660 مركز غیر مجاز ترك اعتیاد در تهران، تصریح كرد: مناسب‌ترین روش درمان اعتیاد از نظر دسترسی و ارزان بودن در مراكز اعتیاد مجاز به كار گرفته می شوند. متاسفانه تمامی اطلاع رسانی‌های مختلف و تبلیغات ترك اعتیاد امروزه در انحصار مراكز غیر مجاز ترك اعتیاد قرار گرفته‌اند.

به گزارش ایسنا، در ادامه این برنامه شیما جراحی روانشناس، مدرس دانشگاه، مشاور خانواده و پزشك درمانگر اعتیاد نیز با اشاره به فعالیت مراكز كاهش آسیب گذری اعتیاد در كشور، گفت: در حال حاضر حدود 11 مركز كاهش آسیب گذری در منطقه 12 تهران مشغول فعالیت هستند.

وی با اشاره به این كه مراكز كاهش آسیب گذری از ساعت 8 الی 14 مشغول خدمات دهی هستند، اظهار كرد: با حمایت سازمان های مختلف دولتی مراكز كاهش آسیب گذری در طول روز می توانند حداقل 8 ساعت فرد آسیب دیده را به آموزش‌های متنوع سرگرم كنند.

این مشاور خانواده با اشاره به فعالیت مراكز اقامتی ترك اعتیاد، عنوان كرد: متاسفانه شرایط آموزشی در برخی از مراكز اقامتی ترك اعتیاد دارای مجوز كافی و كامل نیست.

وی با اشاره به عملكرد مراكز ترك اعتیاد فاقد مجوز، توضیح داد: مراكز غیر مجاز ترك اعتیاد همیشه با روش های منحصر به خود فرآیند درمان را پیگیری می كنند.

جراحی با اشاره به عود بیماری اعتیاد، خاطر نشان كرد: اگر شرایط مشاوره‌ای و آموزشی در مراكز درمانی اعتیاد پر رنگ شوند، امكان عود بیماری اعتیاد بعد از مدت بیست و یك روز درمان كاهش پیدا می كند.

وی با اشاره به این كه نقش مددكاری در فرآیند درمان اعتیاد باید پررنگ شود، افزود: مشاوره و روان درمانی در چرخه ابتدایی بیست و یك روز حرف اول را می‌زند، چرا كه بیمار در روز بیست و دوم درگیر وسوسه می‌شود.

این مشاور خانواده با اشاره به این كه مراكز دی آی سی ساختار درمانی دارند، تصریح كرد: از جمله بخش های فعال در مراكز دی آی سی می توان به بخش‌های مشاوره، گروه درمانی، گروه های همسان و تیم سیار اشاره كرد.

در ادامه برنامه رادیویی هاشور علی شفیعی، رییس اداره درمان اعتیاد ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به این كه معضل مراكز ترك اعتیاد بسیار وسیع تر از مراكز مجاز و غیر مجاز است، گفت: در حال حاضر مراكز درمانی مختلف در كشور به صورت انتفاعی اداره می شوند و بدون نظارت درست و رعایت استانداردهای لازم فعالیت می كنند.

وی در ادامه اضافه كرد: در دهه‌های گذشته افراد با امید به درمان گروه همتایان خود در كمپ‌های ترك اعتیاد فعالیت می كردند، اما امروزه هدف اصلی افراد صاحب كمپ ترك اعتیاد به موضوعات انحرافی و انتفاعی نزدیك شده است.

رئیس درمان اعتیاد ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به این كه دستگاه های نظارتی كار خود را به درستی انجام نداده‌اند، عنوان كرد: زمانی مراكز درمانی اعتیاد جایگاه خوبی را پیدا می كنند كه از اهداف انتفاعی و منفعت طلبانه فاصله بگیرند.

وی افزود: بسیاری از افرادی كه تحت عنوان مصرف كننده مواد مخدر به مراكز درمانی ترك اعتیاد مراجعه می كنند، بیماران روان پزشكی هستند.

علی شفیعی ادامه داد: از آنجایی كه مراكز روانپزشكی در ایران از نظر كمی و كیفی ظرفیت كافی برای بیماران روانی ندارند، خانواده ها به اجبار بیمار خود را در مراكز درمانی ترك اعتیاد بستری می كنند.

وی با اشاره به این كه بیماران روانپزشكی در دو دسته حاد و مزمن قرار می گیرند، توضیح داد: مصرف مواد مخدر در هر دو دسته بیماران روان پزشكی صاحب نقش است.

رئیس درمان اعتیاد ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: مشكلات روان پزشكی و روانی فرد بیمار ممكن است در برخی از مواقع تا مدت‌ها ادامه دار باشد، بر همین اساس لازم است تا بیمار مدت طولانی تحت پوشش خدمات روانپزشكی قرار بگیرد، در حالی كه بسیاری از بیمارستان های كشور در بهترین حالت این بیماران را تا مدت یك ماه پذیرش می كنند.

وی افزود: بیمه‌های درمانی هزینه درمان معتادانی كه در بیمارستان های روانپزشكی بستری می شوند را پرداخت نمی‌كنند.

دسترسی سریع