ایسنا: روایت فواد ایزدی از شكست دو هدف اصلی آمریكا علیه ایران

فواد ایزدی، تحلیلگر حوزه استراتژیك و استاد دانشگاه تهران معتقد است: دلیل اینكه آمریكایی‌ها به ایران حمله نظامی نكرده‌اند، محدودیت‌های اخلاقی نیست زیرا اساساً آنها به این موضوع اعتقادی ندارند.

1398/02/30
|
13:55

به گزارش ایسنا، فواد ایزدی با بیان اینكه هدف سیاست‌های دو سال گذشته آمریكا سرنگونی حكومت ایران بوده، گفت: آنها قصد دارند همان اقدامی كه در سال 1332 انجام دادند و حكومت مصدق را ساقط كردند، امروز نیز همان كار را انجام دهند اما حقیقت آن است كه این سیاست شكست خورده است. «بولتون» پیش بینی كرده بود جمهوری اسلامی ایران چهلمین سالگرد خود را نمی بیند و برای این هدف بودجه گذاشته بودند و طراحی كرده بودند اما به نتیجه نرسید.

وی درباره هدف دیگر سیاست‌های آمریكا و ترامپ اظهار كرد: آمریكایی‌ها قصد داشتند و دارند اگر به هر دلیلی نتوانستند حكومت ایران را سرنگون كنند، حداقل ایران 12 پیش شرطی را كه پمپئو سال قبل لیست كرده بود، اجرایی كند. آن پیش شرط‌ها برای این بود كه در صورت اجرایی شدن، مذاكره بین ایران و آمریكا اتفاق بیفتد كه آن هم رخ نداد و بنابراین سیاست‌های دولت آمریكا هم در هدف نخست و هم در هدف دوم شكست خورده است.


این تحلیلگر حوزه استراتژیك در گفتگو با "رادیو گفتگو" با اشاره به حضور ناو هواپیمابر آمریكایی در منطقه و احتمال اجرای سناریوی جنگ علیه ایران خاطرنشان كرد: جنگ گسترده‌ای كه آمریكایی‌ها علیه عراق و افغانستان انجام دادند در ایران به هیچ وجه مطرح نیست اما اینكه جنگ محدودی وجود دارد یا خیر، حرف دیگری است. البته وقتی مشاهده كنیم تعداد نیروهای آمریكایی در منطقه خلیج فارس افزایش پیدا كرد، نشان دهنده آن است كه جنگی اتفاق نمی‌افتد اما زمانی كه نیروهای آمریكایی از منطقه خارج شدند، می‌تواند نشانه جنگ باشد.

وی ادامه داد: وقتی نیروهای آمریكایی در منطقه زیاد هستند، در تیررس نیروهای ایرانی قرار دارند و اگر بخواهند وارد جنگ شوند، سعی خواهند كرد نیروهای خود را از تیررس این نیروها دور كنند. آمریكایی‌ها برای جنگ نیاز نیست یك ناو در خلیج فارس داشته باشند، بلكه می‌توانند از پایگاه‌های دیگر از موشك استفاده كنند و نیازی به حضور در مرزهای ایران ندارند.

این كارشناس مسائل بین الملل همچنین با بیان اینكه رخ دادن جنگ به ایران نیز بستگی دارد، عنوان كرد: یكی از دلایلی كه به ایران حمله نظامی نكردند، آن است كه ایران نفوذ منطقه‌ای بالایی دارد و نیروهای ایرانی و همچنین نیروهای هم پیمان با ایران در منطقه حضور چشمگیری دارند و نیروهای آمریكا در تیر رس نیروهای ایرانی قرار دارند؛ از این جهت هزینه حمله به ایران زیاد خواهد بود. اگر نفوذ منطقه‌ای ایران كاهش پیدا كند و حضور خودمان را 10 درصد كم كنیم، احتمال جنگ 20 درصد افزایش پیدا می‌كند یا اگر قدرت موشكی كشور را كم كنیم، قدرت ایران كاهش پیدا كند.

وی تصریح كرد: دلیل اینكه آمریكایی‌ها به ایران حمله نظامی نكرده‌اند، محدودیت‌های اخلاقی نیست زیرا اساساً آنها به این موضوع اعتقادی ندارند بلكه هزینه‌های بالای جنگ علیه ایران مانع این كار است و برای جلوگیری از حمله نظامی آمریكا به كشورمان باید در حوزه نظامی همچنان قدرتمند باقی بمانیم.

دسترسی سریع