خبرگزاری خانه ملت: نارضایتی مردم از اجرای ناقص طرح پزشك خانواده

رئیس كمیسیون بهداشت مجلس گفت: صدور دفترچه های بیمه هزینه هایی دارد كه اجرای پرونده الكترونیك این هزینه را كاهش خواهد داد.

1398/03/04
|
12:54

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، حسینعلی شهریاری رئیس كمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در خصوص موضوع پیگیری مسئله پرونده الكترونیك سلامت بیان داشت: پرونده الكترونیك سلامت در برنامه چهارم، پنجم و ششم توسعه مصوب بوده اما متأسفانه هنوز اجرایی و عملیاتی نشده است.

وی با اشاره به چرایی این مطلب افزود: شاید یكی از دلایل آن فراهم نبودن زیرساخت‌های لازم در این رابطه است. وقتی قرار است كه این برنامه در اقصی نقاط كشور و حتی روستاها پیاده شود باید زیرساخت‌های آن توسط وزارت ارتباطات و اطلاعات فناوری آماده می شد. به نظر می رسد در حال حاضر بیش از 80 تا 90 درصد این زیرساخت ها در كشور آماده است.

رئیس كمیسیون بهداشت و درمان مجلس در رابطه با مزایای پرونده الكترونیك سلامت برای شهروندان گفت: اجرای این پرونده موجب كاهش هزینه ها خواهد شد. در كشورهایی كه سیستم پزشك خانواده و نظام ارجاع اجرایی شده افراد یك كارت دارند كه حاوی تمام مشخصات و سوابق بیماری های بیمار است.

وی اضافه كرد: صدور دفترچه های بیمه هزینه هایی دارد كه اجرای پرونده الكترونیك این هزینه را كاهش خواهد داد. در حال حاضر برخی افراد چهار دفترچه دارند و این هزینه هایی را برای نظام سلامت كشور ایجاد می كند بنابراین پرونده الكترونیك از هم پوشانی ها با هزینه 1200 میلیارد تومانی جلوگیری می كند.

شهریاری ابراز داشت: وزیر بهداشت قول داده اند تا آخر خرداد ماه این برنامه را اجرایی می كنند. مجلس و كمیسیون بهداشت و درمان همواره برای اجرای قوانین همراه بوده و قطعا در این مورد نیز كمك خواهد كرد.

رئیس كمیسیون بهداشت و درمان مجلس در رابطه با اجرای پایلوت نظام پزشك خانواده در سه استان كشور گفت: پرونده الكترونیك سلامت هنوز در این استان ها اجرا نشده است. در این سه استان پایلوت پزشك خانواده اجرا شده اما به معنای رضایتمندی مردم نیست. بسیاری از نمایندگان استان مازندران و فارس دائما به ما مراجعه می كنند و از اجرای این طرح ناراضی اند چراكه ناقص اجرا شده است. بنابراین اگر قرار است كاری را ناقص اجرا كنیم بهتر است به طور كلی آن را اجرا نكنیم اما وزیر بهداشت متعهد شده اند كه طرح پزشك خانواده و ارجاع را اجرایی و عملیاتی كنند.

این مقام مسئول اضافه كرد: اجرای این طرح ها طی دو تا سه سال به اتمام نمی رسد اجرای این برنامه ها در بسیاری از كشورهای دنیا 10 تا 15 سال به طول انجامیده است. به نظر می رسد زیرساخت های لازم در زمان وزیر بهداشت فعلی فراهم شود و طرح پزشك خانواده و سیستم ارجاع شروع به كار كند.

شهریاری تأكید كرد: پزشكان عمومی باید آموزش های خاص را فرا بگیرند ضمن اینكه جمعیت ما سیال و جمعیت روستاها و شهرها در نوسان است و این، كار را تا حدودی سخت خواهد كرد

دسترسی سریع