خبرگزاری خانه ملت: قرائت گزارش تحقیق و تفحص گمرك در صحن علنی

عضو كمیسیون اقتصادی مجلس گفت: مجلس طی 18 ماه گذشته از بنادر و گمركات تحقیق و تفحص كرده كه گزارشات آن طی روزهای آینده در صحن علنی قرائت خواهد شد.

1398/03/25
|
13:11

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، معصومه آقاپور علیشاهی با بیان اینكه قوانین موجود كمك زیادی به كاهش قاچاق كرده گفت: اصلاحاتی در قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز شامل تغییرات ساختاری در رابطه با جرائم، تعیین تكلیف گرفتن كالاهای قاچاق، فراهم شدن زیرساخت های كشور و سیستم های كامپیوتری و ثبت كالاها، رسیدگی به پرونده های كالاهای قاچاق و كمك به بخش رونق تولید داخلی ایجاد شده و بعد از تصویب نهایی توسط كمیسیون اقتصادی در سطح كشور اجرا خواهد شد.

نماینده مردم شبستر در مجلس در رابطه با تعیین تكلیف كالاهای مشابه تولید داخل اظهار داشت: ما برای تعیین تكلیف محموله های مواد غذایی وارداتی و مواد اولیه كارخانه ها كه تاریخ مصرف دارند و در انبارها نگهداری می شوند زیرساخت هایی را در این قانون تعریف كردیم تا هر چه سریع تر تعیین تكلیف شوند.

عضو كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: به دلیل كاهش ارزش پول ملی ما در سال گذشته قاچاق هم اكنون برعكس شده و به عبارتی شاهد قاچاق صادرات هستیم. مجلس در مجموع در رابطه با تعیین رایانه ها و یارانه پنهان باید یك تصمیم نهایی بگیرد.

این نماینده مجلس همچنین مطرح كرد: متاسفانه تفاوت نرخ ارزش پولی، اختلاف نرخ ارز كالاهای اساسی، طبقه بندی كالاها و تفاوت نرخ ارز در داخل كشور فضایی را برای رانت ایجاد كرده است لذا نمایندگان مجلس و مسئولان ذیربط باید یك تصمیم نهایی درباره پرداخت یارانه های واقعی به خانواده های آسیب پذیر و در جهت جلوگیری از این تفاوت نرخ اتخاذ كنند. در حال حاضر كشور ما با شرایط فعلی و نوع نظارت ها دچار دستپاچگی در تصمیم گیری اقتصادی شده است.

آقاپور یادآور شد: یكی از اقدامات مجلس طی 18 ماه گذشته تحقیق و تفحص از بنادر و گمركات بود كه گزارشات مفصلی تهیه و عوامل دسته بندی گردید و گزارش آن هم طی روزهای آینده در صحن علنی قرائت خواهد شد.

عضو كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار كرد: یكی از اقدامات اساسی كه مجلس باید انجام دهد حذف سازمان های موازی در كشور برای یك هدف است به این صورت كه یك مرجع و فرماندهی وجود داشته باشد و سایر سازمان ها تحت پوشش یك مرجع قرار گیرند علاوه بر این، تولید ناخالص داخلی كشور نیز باید واقعی شود.

وی اضافه كرد: تا زمانی كه این دو زیرساخت فراهم نشود 50 درصد انرژی ما در مبارزه با قاچاق كالا هدر خواهد رفت.

دسترسی سریع