خبرگزاری بسیج: حقوق بشر در خواب

كارشناس مسائل سیاسی با اشاره به وقایعی نظیر شكل گیری جلیقه زردهای پاریس و تظاهرات چند صدهزار نفری علیه صهیونیسم در پاریس و لندن گفت به نظر می‌رسد به تدریج وجدان بشری در حال بیدار شدن است.

1398/04/17
|
09:20

به گزارش خبرگزاری بسیج ، سردار ناصر دهقان در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو عنوان كرد: مبنای حقوقی همه رفتارهای آمریكا و توجیه آن به نهادهایی برمی‌گردد كه به دست همین قدرت‌های بزرگ تشكیل شده است و در واقع توجیه‌گر رفتارهای آنها، مبانی است كه پی‌ریزیی آنها توسط خود آمریكایی‌ها صورت گرفته است. امروز شاهد هستید ترامپ در صحبتی كه دراجلاس گروه 20 در ژاپن داشت، با روسیه درباره كنترل تسلیحات و جلوگیری از تكثیر تسلیحات اتمی صحبت كرد و بلافاصله امروز درباره برای افزایش امنیت آمریكا و ضرورت بازسازی تسلیحات اتمی و تولید سلاح‌های جدیدتر سخن می‌گوید.

وی افزود: استناد ترامپ به حق و حقوقی كه نهادهایی است كه خود آمریكا تشكیل‌دهنده و وضع كننده قوانین آنها بوده است، چه كسی پی‌ریزی مبانی حقوقی نهادها را در اختیار داشته است؟ ترامپ و امثال امانوئل مكرون كه 40 سال پیش در دهه 60 نهادهایی را پی‌ریزی كردند. لذا كار دست همین كشورهای عضو شورای حكام انرژی اتمی است؛ در دادگاه لاهه، شورای امنیت سازمان ملل و شورای حقوق بشر در دست همین پنج، شش كشور است. در واقع بنیاد نهادهای بین‌المللی توسط آنها پی‌ریزی شده است.

كارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: امروز شاهراه‌های اطلاعاتی و فراهم آمدن زمینه‌های تبادل‌نظر میان جوامع بشری و آگاهی انسان‌ها از اطلاعات همدیگر و نشر و بسط اطلاعات باعث شده كه ما برای مثال در پاریس و لندن طی یكی دو سال اخیر برای نخستین بار تظاهرات ضد اسرائیلی چند صد هزار نفری داشته باشیم. در زمینه حقوق بشر نیز می‌تواند چنین اتفاقی بیفتد و در پایگاه سرمایه‌داری نیز همین اتفاق بیفتد، همچنان كه در پاریس به جلیقه‌زردها اشاره كردند. لذا به نظر می‌رسد به تدریج وجدان بشری در حال بیدار شدن است.



سردار دهقان گفت: وجدان بشری در حال بیدار شدن است و رژیم‌هایی از قبیل آمریكا كه خودش نهادها و معاهدات بین‌المللی را به وجود آورده است كه به عنوان ابزاری برای اعمال فشار و كنترل سایر ملت‌ها از آنها استفاده كنند، وجدان بشری این رژیم‌ها را تحت فشار قرار می‌دهد، بنابراین خودشان را از چنین قیودی می‌رهانند و پیشاپیش در زمان امضای این‌گونه معاهدات راه خروج هم برای خودشان باز گذاشتند. برای مثال درباره معاهداتی مانند MPT و سایر معاهداتی كه درباره انرژی اتمی، آب و هوا و كنترل تسلیحات هسته‌ای است، پیشاپیش و وقتی كه معاهده منعقد شده، راه خروجی برای خودشان باز گذاشتند.

وی افزود: اگر بحث حقوق بشر از طرف مخالف یا معارض نظام سلطه باشد، ابزار فشار به كار گرفته می‌شود. چند سالی است كه شاهد هستیم ذیل ماده هفت میثاق بین‌المللی، كشورهایی كه در بُعد نقض حقوق بشر مرتكب جنایت بشوند، با تصویب شورای امنیت به ذیل ماده هفتم می‌برند و در آنجا برایش تصمیم گرفته می‌شود و كشورهای قدرتمند كه دارای ارتش و نیروی نظامی قوی هستند، آنها ابزار اجرای احكام همان شورای امنیت و قطعنامه‌های شورای امنیت می‌شوند به شرطی كه قطع‌نامه‌های شورای امنیت و طرف حساب یك كشور معارض خودشان یا مخالف سیاست‌های خودشان باشد.

سردار دهقان در مصاحبه با رادیوگفت‌وگو بیان كرد: ما در سال‌های پایانی جنگ تحمیلی به كرات شاهد بودیم، صدام از بمب‌های شیمیایی علیه ما و مردم خودش استفاده كرد. همین دو روز پیش سالروز به كار بردن سلاح شیمیایی توسط صدام علیه مردم سردشت ما بود و درباره حلبچه نیز روزهای پایانی اسفندماه سالروز آن است. وقتی به دفعات سلاح شیمایی به كار برده شد، بارها نهادهای بین‌المللی كارشناس فرستادند و حتی ما آسیب‌دیدگان حملات شیمیایی را برای اینكه در معرض دید باشند به لندن، پاریس و سوئد فرستادیم كه در میان دید رسانه‌های غربی باشند اما هیچ‌گاه از سوی نهادهای بین‌المللی شاهد محكوم كردن صدام نبودیم اما چند سال بعد همین پرونده از بایگانی آمریكا و غرب خارج شد، زمانی كه منافع آمریكا به میان آمد و وجود صدام برایشان فایده‌ای نداشت، پرونده استفاده از بمب‌های شیمایی توسط صدام بهانه حمله آمریكا به عراق شد.

دسترسی سریع