روزنامه اطلاعات: انتقاد محیط‌زیست استان تهران ‌از ساخت‌و‌سازهای بی‌رویه در منطقه 22

معاون نظارت و پایش اداره محیط زیست استان تهران با انتقاد از ساخت و سازهای ‌بی رویه در منطقه 22 گفت: به‌طور قطع این ساخت‌و‌سازها كیفیت هوای كل تهران را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

1398/06/17
|
13:24

به گزارش ایسنا، محمد رستگاری در گفتگو با یك برنامه رادیویی با انتقاد از بی‌توجهی به موضوع آمایش سرزمین در كشور اظهار داشت: به دلیل نبود آمایش سرزمینی 20 درصد از جمعیت كشور در استان تهران ساكن شده‌اند در حالی‌كه این استان نزدیك به یك درصد از مساحت كشور را تشكیل می‌دهد.

وی افزود: افزایش جمعیت منجر به رشد ساخت و ساز در شهرك‌ها و شهرهای اطراف تهران شده است. در واقع باید تدابیری اندیشید كه جمعیت تهران با این سرعت افزایش پیدا نكند تا تبعات حاصل از آن در استان تهران قابل مدیریت باشد.معاون نظارت و پایش اداره محیط زیست استان تهران ساخت و سازهای بی‌رویه در منطقه 22 را مضر برای هوای تهران دانست و گفت: قرار است در این منطقه نزدیك به 700 هزار نفر ساكن شوند و با توجه به این جمعیت 300 هزار خودرو در منطقه تردد و آلودگی متمركزی را در این نقطه ایجاد می‌كنند.

رستگاری افزود: دغدغه اصلی این است كه این آلودگی با توجه به جهت وزش باد به‌طور مستقیم وارد تهران می‌شود و قطعا این ساخت و ساز كیفیت هوای كل تهران را تحت تاثیر قرار می‌دهد، همان گونه كه رشد بالای جمعیتی در شهریار و پرند بر هوای تهران اثر گذاشته است.

معاون نظارت و پایش اداره محیط زیست استان تهران تاكید كرد: متاسفانه برای حل مشكل جمعیتی و نیاز مسكن تهران به راه‌حل‌های سطحی متوسل شده‌ و در منطقه 22 مسكن ساخته‌ایم در حالی‌كه باید برای رشد طرح جامع شهر تهران و ساخت و ساز در آن برنامه مدونی ایجاد كنیم كه مسئولیت اصلی بر دوش كمیسیون ماده 5 شهرداری است.وی به روند كاهش آلودگی هوا در تهران اشاره كرد و گفت: بر اساس سنجش كیفیت هوای تهران در سال 90، هوای تهران در 60 درصد از روزهای سال آلوده بود. هر سال با برنامه‌ریزی شاخص آلودگی هوا كاهش یافته است البته بارندگی و بادهای خوبی كه وجود داشت هم در كاهش آلودگی موثر بود اما اگر برنامه‌ای برای كاهش آلودگی هوا در تهران نداشتیم بارندگی نمی‌توانست تا این میزان اثرگذار باشد.

به گفته رستگاری، با توجه به توسعه ناپایدار شهر تهران و وضع اقتصادی ایران اگر برنامه‌های كاهش آلودگی با همین روند ادامه یابد می‌توان پیش‌بینی كرد كه تا پنج سال آینده تهران از حالت بحرانی خارج شود.

دسترسی سریع