قدس آنلاین: تجربه برجام، نباید با ترفند مذاكره تكرار شود

سردار حسن رستگارپناه گفت: هر دو حزب حاكم در امریكا به دنبال یك هدف هستند و آن متوقف كردن روند تاثیرات انقلاب‌اسلامی در خارج از مرزهای داخلی است.

1398/07/02
|
11:58

رادیو گفت‌وگو اظهار كرد: در عرف سیاسی مذاكره داد و ستدی است كه درباره مسائلی صورت می‌گیرد و به تفاهمی می‌رسند، اگر این تفاهم پذیرفته شد، پای آن تفاهم عهد و پیمان می‌بندند و اقدامات لازم را انجام می‌دهند، اما امروز تفكری وجود دارد كه ما یك روزه با جریان و تفكری كه همواره علیه اهداف و منافع ملت و انقلاب اسلامی عمل كرده، بدون هیچ مساله‌ای مذاكره كنیم، حرف نخست طرف ما كه به ویژه در مذاكرات برجام نشان داد، آمریكا به هیچ عهدی پایبند نیست.

وی در برنامه گفت وگوی سیاسی افزود: آمریكایی‌ها همیشه خواستار مذاكره با جمهوری‌اسلامی بودند، اما با چه منطقی، با این منطق كه ما قدرت برتر جهان هستیم و اقتصاد جهان در دست ماست و در این نحوه نگاه آنها فرهنگ استكباری نهفته است. ضمن این‌كه مرتب در مذاكره كارهایی می‌كنند كه آنها جلو بیایند و ما عقب برویم و تحمیل اراده خاستگاه خودشان نمایند. ضمن این‌كه ما به عقب برویم، تعهدات‌مان را به صورت نقد پرداخت كنیم و در مقابل آنها وعده‌های نسیه می‌دهند. وقتی طرف مقابل معترض می‌شود كه چرا به وعده‌هایتان عمل نكنید، خواهان گرفتن امتیاز دیگری می‌شوند تا به تعهدات‌شان عمل كنند!

مسئول مركز مطالعات ملی و امنیت پایدار دانشگاه ادامه داد: همچنین امروز نگاه طرف مقابل در مذاكره بر این است كه به جای انجام عملی به نفع طرف مقابل، ابتدا در پی منافع خودش است و اصلا مذاكره امروز با آمریكا اصلا پایاپای نیست. بنابراین فرهنگ استكباری موجود در مذاكرات چه در هشت سالی كه گذشت و چه روندی كه امروز آنها دنبال می‌كنند، تحمیل اراده و پذیرش خاستگاه آنهاست.

حسن رستگارپناه گفت: مذاكره با آمریكا چنین نیست كه داد و ستدی در میان باشد و هر جا كه مقدور بود، ما از مواضعمان پایین بیاییم و آنها هم از مواضعشان پایین بیایند، اگرچه ما باید بر اساس مشی امام خمینی(ره) و نگاه رهبری حدود و ثغوری را باید در مذاكرات رعایت كنیم. بعضی بر این باور هستند كه با مذاكره با آمریكا مشكلات اقتصادی كشور حل می‌شود، در حالی كه یكی از بندهای برجام برداشت تحریم‌ها بود و ما براساس تعهداتی برجام را جلو بردیم تا اگر انجام شود، ما قدری از حقوق هسته‌ای صلح‌آمیز خودمان را بر اساس منفعتی كنار می‌گذاریم و دیرتر به آن می‌رسیم، مشروط بر این‌كه 5+1 در مذاكرات تحریم‌ها را كنار بگذارد.

وی افزود: ما برا محكم كاری توافق برجام را به شورای امنیت سازمان ملل بردیم و در آنجا یك مصوبه برای آن گرفتیم، چون اعتمادی به آمریكا و سایر مذاكره‌كنندگان نداشتیم. لذا به سازمان ملل متحد بردیم تا مهر تائیدی بر آن زده شود، در نخستین قدم بر این بود كه اقدامات عملی را ما انجام بدهیم كه بر اساس تعهد اخلاقی و انسانی كه در مذاكرات داشتیم، تعهدات خودمان را كاملا انجام دادیم، اما طرف‌های مقابل چه كردند؟ آیا آمریكایی‌ها تحریم را برداشتند؟ سه روز پس از آن‌كه برجام امضاء شد، در دولت اوباما، تحریم‌هایی علیه جمهوری‌اسلامی اضافه شد! اگرچه در این میان برخی بر این باور هستند كه جمهوریخواهان متفاوت از حزب دموكرات آمریكا هستند، اما به صورت كلی نگاه كنید هر دو حزب به دنبال یك هدف هستند و آن متوقف كردن روند تاثیرات انقلاب‌اسلامی در خارج از مرزهای داخلی است.

مسئول مركز مطالعات ملی و امنیت پایدار دانشگاه عنوان كرد: آمریكایی‌ها به صراحت اشاره به براندازی نظام جمهوری‌اسلامی كردند و در این 40 سالی كه از تداوم انقلاب اسلامی گذشته، هیچ سیاستمدار آمریكایی نگفته ما جمهوری‌اسلامی را قبول كردیم و بر اساس آن با ما مذاكره كنند. در یك كلام مذاكره با آمریكا بر اساس برجام نشان داد كه آمریكا هیچ پایبندی به انجام تعهداتش ندارد و در مقابل ما بسیاری از بندهای تعهدات‌مان را انجام دادیم، اما آنها هیچ قدم عملی در زمینه اجرای تعهدات‌شان برنداشتند. لذا مذاكره با آمریكا مشكلی از مشكلات اقتصادی ما را حل نمی‌كند، راه حل مشكلات اقتصادی ما امید داشتن و نگاه به درون است.

دسترسی سریع