خبرگزاری دفاع مقدس: اقتدار امنیت ملی امروز ما ناشی از تجربه جنگ تحمیلی است

سردار علیرضا افشار گفت: پس از تجربه جنگ تحمیلی قدرت نظامی ما افزایش پیدا كرد و توانستیم در بخش تجهیزات نظامی به موفقیت‌هایی دست پیدا كنیم و امروز بتوانیم در مقابل استكبار جهانی، رژیم صهیونیستی و تهدیداتی كه وجود دارد، با قدرت بایستیم.

1398/07/06
|
11:15

به گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاع‌پرس، سردار «علیرضا افشار» رئیس مركز پژوهشی فرهنگی دانشگاه عالی دفاع ملی در مصاحبه با رادیو «گفتگو» اظهار داشت: اگر دفاع مقدس دستاورد‌های زیادی كه درباره آن صحبت بسیاری می‌شود، هم به همراه نداشت، ما مجبور به دفاع بودیم، چون نباید اشغال كشور را توسط دشمن تحمل می‌كردیم. متاسفانه آنچه كه در تاریخ معاصر اتفاق افتاده بود، بخشی از كشور ما به دلیل ضعف مدیریت و رهبری كشور و هم ضعف نیرو‌هایی كه باید در صحنه نبرد برای دفاع از كشورشان قدم بر می‌داشتند، مقاطع خفت‌باری را تجربه كردند.

وی افزود: جنگ‌هایی در گذشته صورت گرفت و به دلیل بی‌تدبیری و ضعف نظامی ما، بخش‌هایی از خاك ایران از دست رفت، اما در جنگ تحمیلی، صدام به كشور ما حمله كرد و چاره‌ای جز دفاع نداشتیم، به عبارتی اصل دفاع اجتناب‌ناپذیر بود و دفاع جانانه باعث شد كه تجربه گذشته ایران تكرار نشود و در جنگ عراق و ایران از سرزمین ما كاسته نشود و در كنار آن دستاورد‌های بسیار زیادی به همراه داشته باشد، اگرچه در این میان خسارت‌های بسیاری را تحمل كردیم.

رئیس مركز پژوهش‌های فرهنگی دانشگاه عالی دفاع ملی ادامه داد: دستاورد مهمی كه در جنگ تحمیلی به دست آوردیم و اكنون در سایه آن از توفیقات بسیاری برخوردار شدیم، امنیت ملی است. پس از تجربه جنگ تحمیلی قدرت نظامی ما افزایش پیدا كرد و توانستیم در بخش تجهیزات نظامی به موفقیت‌هایی دست پیدا كنیم كه امروز بتوانیم در مقابل استكبار جهانی، رژیم صهیونیستی و تهدیداتی كه وجود دارد، با قدرت بایستیم.

سردار افشار گفت: امروز برخی كشور‌های منطقه به جمهوری‌ اسلامی رشك می‌برند كه زیر آن همه فشار توانست به شرایطی دست پیدا كند كه بتواند از موقعیت خودش دفاع كند؛ بنابراین قدرت دفاعی نقش بازدارندگی در معادلات منطقه‌ای و جهانی دارد و حتی كسانی كه جنگ را دوست ندارند و طرفدار صلح هستند، به خوبی می‌دانند برای وارد نشدن به جنگ باید از لحاظ نظامی قوی و قدرتمند بود تا دشمن طمع تجاوز نداشته باشد. این نكته بسیار مهم است و خوشبختانه نیرو‌های مسلح جمهوری‌اسلامی از این موقعیت برخوردار هستند.

وی افزود: اگرچه در كنار تجهیزات نظامی و قدرت بازدارندگی نیرو‌های مسلح باید به قدرت مقاومت مردم نیز توجه كرد كه در زمان جنگ مردم تحمل فشار‌ها را داشتند، اگرچه امروز در فضای مجازی یا برخی نشریات حواشی را نشان میدهند كه مردم زیرفشار هستند و توان مقاومت ندارند، اما مردم ما با هوشیاری هر جا كه لازم بوده، از جمله در جریان فتنه، داعش و برخی مسائل دیگر حضور حداكثری خودشان را نشان دادند، فداكاری امثال شهید حججی حاكی از آن است كه روحیه شهادت‌‌طلبی در جامعه وجود دارد و اگر خدای ناكرده جنگی واقع شود، روحیه‌ای كه امروز در میان جوانان ما وجود دارد، كمتر از دوران دفاع مقدس نیست.

رئیس مركز پژوهشی فرهنگی دانشگاه عالی دفاع ملی در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو بیان كرد: در مساله تهاجم داعش به سوریه و عراق، تجربه بسیج و مشاركت نیرو‌های مردمی به كار آمد، اگرچه از حضور ما در سوریه و عراق از حضور مستشاری نام برده می‌شود و این واقعا پوششی برای حضور نیرو‌های ما نیست، نیرو‌های ما به شكل محدود در سوریه حضور داشتند، اما بیشتر نقش ما در سوریه و عراق به شكل مستشاری بود كه بتوانیم نیرو‌های مردمی مناطق در خطر داعش را بسیج كنیم تا بتوانند از سرزمینشان در مقابل تهاجم داعش دفاع كنند.

دسترسی سریع