خبرگزاری مهر: چالشی كه قدرت پیام‌رسان‌های خارجی برای نمونه‌های ایرانی می‌سازد

فیروزآبادی با تاكید بر سابقه طولانی و قدرت پیام رسان‌های خارجی، گفت: پیام‌رسان‌های داخلی باید بتوانند با نسخه خارجی كه سابقه‌ای طولانی و جهانی دارند، رقابت كنند و بازار را تسخیر كنند.

1398/09/23
|
11:10

به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه «بدون خط‌خوردگی» رادیو گفت و گو در خصوص مهمترین موانع فرهنگی پیش روی قدرت گیری پیام‌رسان‌های داخلی و اقدامات ضروری در این حوزه با سید ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی به صورت تلفنی گفت‌وگو كرد.

ابوالحسن فیروزآبادی در آغاز با بیان اینكه استفاده از پلتفرم‌های پیام‌رسانی در داخل نیازمند بسترها و مقدمات اولیه است، گفت: فضای مجازی یك فضای جهانی است و بنابراین با یك رقابت جهانی مواجه هستیم و در این حوزه پیام رسانی در جهان كارهای بزرگی صورت گرفته است و پیام رسان‌های بسیار پر قدرتی در بازار در اختیار افراد قرار گرفته است.

وی از استقبال عموم مردم به پیام رسان ها گفت و اظهار كرد: پیام رسان‌ها از فناوری بالایی برخوردار هستند زیرا زیرساخت‌های نرم افزاری و سخت افزاری پیچیده ای دارند و در خارج از ایران، این زیرساخت‌های نرم افزاری و سخت افزاری فراهم هستند در حالی كه در ایران این بسترسازی خیلی صورت نگرفته است.

دبیر شورای عالی فضای مجازی به تنوع خدمات رسانی پیام رسان‌ها اشاره كرد و بیان داشت: برخی از آنها از نوع ویترینی، برخی از آنها از نوع رسانه‌های شبه جمعی و بعضی از نوع بلاگر هستند كه بر اساس سلایق افراد كاركرد دارند.

وی در ادامه از افزایش كاركرد و محبوبیت پیام رسان‌ها به جای سایت‌ها گفت و اظهار كرد: هر چه شبكه‌ها مانند فیس بوك با بیش از دو میلیارد كاربر بزرگ باشند، عملا امكان ارتباط همه افراد بزرگسال بر روی كره زمین را فراهم كرده است و این یك جاذبه ایجاد می كند.

فیروزآبادی با تصریح بر اینكه سابقه طولانی و قدرت پیام رسان‌های خارجی، پیام رسان‌های داخلی را با چالش مواجه می كند، عنوان كرد: این پیام رسان‌ها باید با نسخه خارجی كه سابقه ای طولانی و جهانی دارند، رقابت و بازار را تسخیر كنند زیرا این بازار در اختیار پیام رسان های ایرانی نیست.

دبیر شورای عالی فضای مجازی به قطعی اینترنت كه در پی حوادث گرانی بنزین رخ داد، اشاره و بیان كرد: در این شرایط، اقبالی به شكل اجباری برای مردم ایجاد شد كه از پیام رسان های داخلی استفاده كنند اما متاسفانه این پیام رسان‌ها ظرفیت های مناسب كه برآمده از كمبود زیرساخت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری بود در اختیار نداشتند و متاسفانه پاسخ مناسبی به مردم ندادند.

دسترسی سریع