تسنیم: اروپا درصدد سد كردن گام پنجم ایران است

كارشناس مسائل سیاسی اینستكس را یك اقدام سمبلیك دانست و عنوان كرد: تلاش اروپایی‌ها برای این است كه جلوی ایران را برای برداشتن گام پنجم بگیرد.

1398/10/01
|
11:21

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت و گو در خصوص واكنش تروئیكای اروپایی به پیوستن 6 كشور به اینستكس با ظهره وند دیپلمات با سابقه كشور و كارشناس مسائل سیاسی به صورت تلفنی گفتگو كرد.

ظهره وند در آغاز با اشاره به پیوستن 6 كشور اروپایی به اینستكس گفت: این اقدام یك خبر مثبت است اما هنوز برای اینكه بدانیم نتیجه می دهد خیلی زود است. این تصمیم در شرایطی اتخاذ می شود كه اتفاقات مختلفی صورت گرفته است؛ از یك طرف برخی اروپایی ها مانند فرانسه مواضع ناخوشایندی علیه ایران گرفتند و در واقع به جای آنكه متوجه تعهداتشان در مواجهه با برجام باشند، فقط به صورت یك طرفه مطالباتشان را مطرح می كنند.

وی با بیان اینكه بعضی از كشورها امید بسته بودند كه در پی اغتشاشات اخیر بتوانند امتیازی بگیرند اما این موضوع كاملا منتفی شد، اظهار كرد: برجام در حال حاضر در حالت كما است و جسد آن هم در دست كشورهای اروپایی است و برای آنكه بتوانند آن را نجات دهند، كمیسیون اروپا روز یكشنبه كار خودش را رسما آغاز كرد.

این دیپلمات باسابقه كشورمان بیان كرد: تلاش اروپایی ها برای این است كه جلوی ایران را برای برداشتن گام پنجم بگیرد. همچنین آنها قصد دارند راه حلی پیدا كنند تا گام هایی كه تاكنون در جهت خارج شدن ایران از برجام برداشته شده است را مجددا ملغی كنند و ایران دوباره به عقب بازگردد.

این كارشناس مسائل سیاسی اینستكس را یك اقدام سمبلیك دانست و عنوان كرد: با این وجود، اروپایی ها حتی نتوانستند این اقدام سمبلیك را هم عملیاتی كنند و پیوستن این شش كشور می تواند برای شرایط جدید كمیسیون اروپا و خصوصا سخنگو یا مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا زمینه تحركی ایجاد كند.

وی افزود: در این شرایط شاهد تعیین مدیر كل آژانس انرژی اتمی هستیم و از روز یكشنبه كرسی ریاست را به دست گرفت. مهمترین پرونده رئیس جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی، موضوع پرونده هسته ای ایران است. وقتی مجموع این اتفاقات را كنار هم می گذاریم، شاهد هستیم یك قصدی برای خارج كردن برجام از حالت كما وجود دارد.

ظهره وند در عین حال با اشاره به شش كشوری كه به اینستكس اضافه شده اند، اظهار كرد: این شش كشور خیلی در اتحادیه اروپا تاثیرگذار نیستند و از نظر اقتصادی نیز ابعاد بزرگی ندارند و اساسا خیلی هم طرف تجارت با ایران محسوب نمی شوند.

دسترسی سریع