تسنیم: قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF، پیامد خاصی به دنبال نخواهد داشت

دیپلمات با سابقه كشورمان با بیان اینكه قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF، اتفاق و پیامد خاصی به دنبال نخواهد داشت، گفت: بیشتر جنبه‌های روانی این موضوع مورد توجه است و غربی‌ها نیز قصد دارند در این زمینه بهره‌برداری كنند.

1398/12/17
|
10:14

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، ابوالفضل ظهره وند دیپلمات با سابقه كشورمان در برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت‌وگو ضمن تصریح بر اینكه قرار گرفتن ایران در لیست سیاه، اتفاق و پیامد خاصی به دنبال نخواهد داشت، گفت: بیشتر جنبه های روانی این موضوع مورد توجه است و غربی ها نیز قصد دارند در این زمینه بهره برداری كنند. از 41 بندی كه كارگروه ویژه اقدام مالی دارد و توصیه های ویژه آن، 39 بند آن را اجرا كرده‌ایم و تنها بابت سی اف تی و پالرمو ایران را در لیستی كه به لیست سیاه معروف شده است قرار دادند.

وی اشاره كرد: با پذیرش بندها و مقررات كارگروه ویژه اقدام مالی وضع كشور در حوزه اقتصادی و مبادلات بانكی بهتر نمی شود و در حقیقت آن ها تلاش دارند ایران را قورباغه پز كنند. كارگروه ویژه اقدام مالی یك نهاد بین دولتی است كه چند كشور گروه هفت را تشكیل دادند و شورای حكام كه اعضای اصلی آن را تشكیل می دهند، 35 كشور و دو ناظر هستند. اگر ایران عضو شورای حكام می شد، ایرادی به توصیه های این كارگروه نبود زیرا می توانستیم در تصمیم گیری شركت كنیم.

این دیپلمات با سابقه كشورمان بیان كرد: كارگروه ویژه اقدام مالی می گوید آنچه كنترل نظام بین‌الملل اعلام می كند، باید انجام شود و كشورهایی مانند ایران كه با اهداف این سازمان ناسازگار هستند را تحت فشار و كنترل قرار می دهند و نقطه انتهایی این كنترل فروپاشی از درون است.

وی به توصیه های كارگروه ویژه اقدام مالی اشاره و بیان كرد: توصیه هایی كه این كارگروه تجویز می كند، كشور با كشور فرق می كند. تا زمانی كه مقررات را نپذیریم هیچ الزامی به رعایت این توصیه نامه ها نداریم و فقط فشار می آورند اما وقتی این توصیه ها پذیرفته شود، تبدیل به قاعده آمره می شود یعنی كشورهایی مانند چین و روسیه نیز مجبور هستند به عنوان اعضای حكام این كارگروه، همان كار را انجام دهند كه آمریكایی ها می خواهند زیرا ایران این قانون را پذیرفته است و این پشت پرده این مسئله اصلی است.

دسترسی سریع