سازمان حفاظت محیط زیست: اثرات مثبت و منفی كرونا بر محیط زیست

ژیلا آقایی مدیر دفتر امور مشاركتهای مردمی سازمان محیط زیست اثرات مثبت و منفی كرونا بر محیط زیست را تشریح كرد.

1399/02/08
|
12:08

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، برنامه "زمین 360 درجه" با موضوع تاثیر كرونا بر محیط زیست با حضور مهندس ژیلا آقایی مدیر دفتر امور مشاركت های مردمی سازمان حفاظت از محیط زیست از شبكه رادیویی گفت و گو پخش شد.

آقایی در آغاز بیان كرد: گرچه سالهاست كه دست اندركاران محیط زیست هشدار می دهند حال زمین خوب نیست و بحران های محیط زیستی رو به افزایش است اما همچنان، جهان سرمایه داری بر طبل توسعه ناپایدار كوبید و پیش رفت لذا لازم بود كه طبیعت با زبان خود ما را به هوش بیاورد و گوشزد كند كه انسان از كجا آمده و هدف از ورودش به این دنیا چه بوده است.

مدیر دفتر امور مشاركت های مردمی سازمان حفاظت از محیط زیست ویروس كرونا را یك زنگ خطر و یادآوری برای پی بردن جهانیان به اهمیت محیط زیست و منابع طبیعی خواند و گفت: ویروس كرونا از یك حادثه كوچك در ووهان چین آغاز شد اما هم اكنون در حال تبدیل شدن به یك خسارت بزرگ در كل دنیاست.

وی همچنین مطرح كرد: تحقیقات حاكی از كاهش تولید گازهای گلخانه ای در این شرایط و رسیدن میزان آن به سال 1990 است.

آقایی با بیان اینكه سه درصد از انتشار گازهای گلخانه ای جهان به صنعت هوایی برمی گردد گفت: بخشی از این كاهش انتشار، به كاهش رفت و آمد خطوط هوایی برمی گردد ضمن اینكه ماندن خودروها در پاركینگها و كاهش مصرف بنزین نیز باعث كاهش انتشار گازهای گلخانه ای شده است.

مدیر دفتر امور مشاركت های مردمی سازمان حفاظت از محیط زیست همچنین با اشاره به كاهش 200 میلیون تنی انتشار كربن به دنبال تعطیلی كارخانجات در ووهان چین افزود: مجموعه این عوامل تاثیرات مثبتی بر كاهش گرمایش كره زمین و تغییرات اقلیمی گذاشته اند.

وی هوای پاك، تغییر الگوی مصرف و كاهش مصرف كالاهای غیراساسی را نیز از دیگر آثار مثبت قرنطینه و تعطیلی كارخانجات ناشی از شیوع كرونا خواند و گفت: محیط زیست و طبیعت زمین با این اتفاق پس از سالها یك نفس راحتی كشید و البته نباید این مسئله را جدا از آثار منفی اقتصادی و اجتماعی در نظر بگیریم چراكه محیط زیست سالم هرگز جدا از سلامت عمومی جامعه نیست.

آقایی، ماندگار مزایا و چالش های ناشی از شیوع كرونا را غیر پایدار و نامشخص دانست و بیان كرد: تجربه نشان داده كه ركود و فشار اقتصادی كشورها دغدغه محیط زیستی جوامع را كاهش می دهد لذا امیدواریم كه این فرصت تنفس محیط زیست با تدابیر و رویكردهای مثبت دولتها و ملتها باقی بماند.

مدیر دفتر امور مشاركت های مردمی سازمان حفاظت از محیط زیست با اشاره به اقدامات سازمان برای مدیریت پسماندهای كرونایی گفت: سازمان از همان ابتدای شیوع كرونا وارد عمل شد و دستورالعمل های لازم را نهادهای مرتبط با مدیریت پسماندهای كرونایی ابلاغ كرد از جمله اینكه از فعالیت زباله گردها اعم از كودك و بزرگسال جلوگیری شود.

وی از شهروندان درخواست كرد كه به محض مشاهده زباله گردها در كنار مخازن زباله حتماً به صورت تلفنی به مسئولان شهرداری و مدیریت پسماند اطلاع دهند تا از انتقال بیماری كرونا به خود این افراد و مردم جلوگیری شود.

آقایی با تأكید بر اینكه دولتها برای نجات طبیعت بسیج شوند و نگرش خود را نسبت به محیط زیست تغییر دهند افزود: دولتها همراه با مردم و تشكل های مردمی حراست از محیط زیست و ترویج اخلاق محیط زیستی را در دستور كار قرار دهند.

دسترسی سریع