خبرگزاری دفاع مقدس: چرا تخصیص بیشتر بودجه برای فرزندآوری مغفول ماند؟

«سید هادی كسائی‌زاده» ضمن تاكید بر اینكه نباید بدبختی‌های خودمان را گردن دشمن بیاندازیم، گفت: باید از بودجه امنیت ملی، بودجه دفاعی و بودجه نفت‌مان برای فرزندآوری جمعیت اختصاص داده شود، اما این كار در مجلس انجام نشده و دولت هم اهمال كرده است

1399/02/29
|
10:15

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، برنامه «جمعیت، حال، آینده» رادیو «گفت‌وگو» با موضوع بازخوانی محتوایی مفاد سیاست‌های كلی جمعیت و نقد طرح جامعه جمعیت و تعالی خانواده در مجلس‌ شورای‌ اسلامی و با حضور «سید هادی كسائی‌زاده» خبرنگار و سردبیر خبرگزاری جامعه به روی آنتن رفت.

سید هادی كسائی زاده به دلایل كاهش سریع جمعیت در كشور اشاره كرد و اظهار داشت: در سال 1369 شورای «تحدید موالید» را ایجاد كردیم كه ریاست آن بر عهده وزارت بهداشت وقت بود. سال 1370 اداره كل جهت و تنظیم خانواده تشكیل شد و از سال 1372 قانون تنظیم خانواده به تصویب رسید. از طرفی تبلیغات رایگان برای وازكتومی و همچنین هر چیزی كه مانع فرزندآوری بود، شروع شد. تا اینكه رهبر انقلاب به این قضیه اشاره كردند و فرمودند كار اشتباهی صورت گرفته است.

وی با اشاره به اینكه طی 30 سال آینده بیش از 30 میلیون نفر از جمعیت ما بالای سی سال سن خواهند داشت، به راه‌های ترویج فرزندآوری پرداخت و گفت: اینكه بخواهیم بگوییم بهترین راه تشویق فرزندآوری، ازدواج است كار اشتباهی است، چون ما در ازدواج‌هایمان هم مشكل داریم. از یك طرف افزایش اعتیاد، طلاق‌های عاطفی و از طرف دیگر افزایش خرید و فروش حیوانات خانگی نشان از مشكلات پنهانی دارد كه باید در جهت رفع آن‌ها اقدامات فرهنگی انجام دهیم.

سردبیر خبرگزاری جامعه با انتقاد از رفتار مجریان رسانه‌ها و سلبریتی‌ها كه در سنین بالا ازدواج می‌كنند، این حركت را نوعی تشویق جوانان به ازدواج نكردن و تشكیل ندادن خانواده بیان كرد.

وی با اشاره به اینكه رشد جمعیت ایران در سال 1425 بر اساس آمار‌ها منفی می‌شود، اظهار كرد: دلیل منفی بودن رشد جمعیت این است كه در سال 1394 تعداد تولد‌ها یك میلیون و 570 هزار نفر بود و در سال 1398 این میزان به یك میلیون و 196 هزار نفر رسیده است. یعنی ما 374 تا كودك كمتر در كشور در چهار سال گذشته فرزندآوری داشتیم.

كسائی‌زاده با اشاره به اقدامات كشور‌های دیگر برای رشد جمعیت، گفت: رئیس جمهور روسیه خانواده‌هایی را كه پرجمعیت هستند و هفت یا هشت فرزند دارند هر ماه به كاخ كرملین دعوت می‌كند و آن‌ها را تشویق می‌كند.

فرانسه پنج درصد بودجه ناخالصش را به فرزندآوری اختصاص داده است. دانمارك شعاری را ایجاد كرده با عنوان اینكه «به خاطر دانمارك این كار را بكن»، سنگاپور در تقویمش شب فرزندآوری دارد، اما ما در 30 اردیبهشت تنها «روز جمعیت» مطرح شده و بعد تمام می‌شود و هیچ لوگو و آرمی نداریم.

این خبرنگار ضمن تاكید بر اینكه نباید بدبختی‌های خودمان را گردن دشمن بیاندازیم، در عین حال گفت: ما 200 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داریم چه ربطی به دشمن دارد؟ كشور ما پول دارد فقط این منابع درست تخصیص داده نمی‌شود و دستگاه‌های نظارتی‌مان درست عمل نمی‌كنند. باید از بودجه امنیت ملی، بودجه دفاعی و بودجه نفت‌مان برای فرزندآوری جمعیت اختصاص داده شود، اما این كار در مجلس انجام نشده و دولت هم اهمال كرده است.

سردبیر خبرگزاری جامعه به راهكار‌های تشویق خانواده‌ها به فرزندآوری اشاره و عنوان كرد: رفع مشكل اقتصادی خانواده‌هایی كه می‌خواهیم بارور شوند، انجام مشوق‌های فرزندآوری، مدیریت بحران در بحث سزارین، جلوگیری از سقط جنین، درمان زوج‌های نابارور، تامین هزینه مهدكودك فرزندان سوم و چهارم به بعد توسط دولت، پرداخت بیمه تامین اجتماعی فرزند سوم یا چهارم و اشتغال یك نفر از اعضای خانواده توسط دولت از جمله اقداماتی است كه می‌توان برای تشویق خانواده‌ها به فرزندآوری انجام داد.

دسترسی سریع