خبرگزاری آریا: منبع تغذیه فراهم باشد، قاچاق زباله ادامه دارد

خبرگزاری آریا - رییس اداره محیط زیست انسانی اداره كل حفاظت محیط زیست استان تهران درباره مافیای زباله گفت: قاچاق زباله وجود دارد و تا زمانی كه منبع تغذیه فراهم باشد، ادامه پیدا می‌كند.

1399/03/03
|
12:08

برنامه گفت‌وگوی اجتماعی با موضوع «مافیای زباله و خواب شهرداری» در تماس تلفنی با فاطمه اكبرپور (رئیس اداره محیط زیست انسانی اداره كل حفاظت محیط زیست استان تهران) و محسن صیدالی (رئیس آموزش، پژوهش، توسعه و مسئول پیگیری‌های ویژه سازمان همیاری شهرداری‌های استان تهران) روی آنتن رادیو گفت‌وگو رفت.

در ابتدای برنامه، اكبرپور با اشاره به قاچاق زباله و مافیای آن و اقدامات سازمان محیط زیست در این حوزه گفت: واقعیت این است كه قاچاق زباله وجود دارد و تا زمانی كه منبع تغذیه برای آن‌ها فراهم باشد، ادامه پیدا می‌كند.

اكبرپور ادامه داد: گفته شد كه شهرداری ضابطه قضایی نیست، اما اگر عوامل شهرداری تعلیمات لازم را زیر نظر دادستان یاد گرفته باشند، در حكم ضابط دادگستری محسوب می‌شوند.

وی یادآوری كرد: در آخرین جلسه‌ ساماندهی كانون زباله‌گردی، تصمیم بر این شد كه مجتمع صنفی در آرادكوه راه اندازی كنند كه تمامی عواملی كه رسمی و غیررسمی فعالیت می‌كنند، به این سایت منتقل شوند. تا زمانی كه تغذیه زباله وجود دارد، منبع زباله‌گردی وجود خواهد داشت.

اپلیكیشنی برای دریافت زباله تفكیكی از شهروندان طراحی كنیم

در ادامه، محسن صیدالی درباره اینكه چه كسانی باید بچه‌های زباله‌گرد را مدیریت كند، گفت: واضح است كه بر اساس قانون شهرداری و حفاظت از محیط زیست این بچه‌ها باید مدیریت شوند، اما شهرداری تهران موظف است و اگر موظف نباشد، ساماندهی كودكان كار با چه كسانی است؟

صیدالی خاطرنشان كرد: قبلاً مصوبه‌ای به نام «شهر دوستدار كودك» در شهرداری تهران بود كه پیمانكاران موظف به استفاده از كودكان در جمع‌آوری زباله نیستند. ما در تصویب قانون ید طولایی داریم و آیین‌نامه‌های ما بسیار كارشناسی است، اما چرا عمل نمی‌كنیم؟

مسئول پیگیری‌های ویژه سازمان همیاری شهرداری‌های استان تهران درباره گردش مالی حاصل از پسماند توضیح داد: گردش مالی حاصل از پسماند در تهران بین 2 تا 3 هزار میلیارد تومان است كه از این میزان 200 میلیارد (10 درصد) سهم شهرداری و 300 میلیارد هم هزینه پرسنل و كارگر می‌شود.

وی با طرح این پرسش كه چرا برای مدیریت پسماند سراغ اپلیكیشن‌ها نمی‌رویم، بیان كرد: در حال حاضر بی‌سوادترین آدم هم آشنا به سامانه سجام و كارگذاری بورس است.

صیدالی با بیان اینكه در حال حاضر وزارت كشور معتقد است نباید به پسماند بودجه‌ای اختصاص دهیم، تشریح كرد: توجیه عدم اختصاص بودجه به پسماند این است كه پسماند باید از محل عواید خود كه سالی 600 میلیارد تومان است، كسب درآمد كند. باید به سمت اپلیكیشن‌هایی شبیه اسنپ برویم كه زباله تفكیك شده را از شهروند دریافت كند تا مافیای موجود جمع‌آوری شود.

مسئول پیگیری‌های ویژه سازمان همیاری شهرداری‌های استان تهران تأكید كرد: باید اجماع دستگاهی و همكاری بین بخشی وجود داشته باشد و به سمت اپلیكیشن‌ها و استارت آپ‌ها پیش بروند و صداوسیما هم فعالیت خود را در این رابطه بیشتر كند.

دسترسی سریع