خبرگزاری فارس: به مدیرانی مانند سردارسلیمانی در گام‌ دوم انقلاب نیازمندیم

یك كارشناس مسائل سیاسی با بیان اینكه مدیریت‌های نادرست در 7سال گذشته مشكلاتی را ایجاد كرده، گفت: در گام‌ دوم انقلاب مدیرانی انقلابی نظیر سردارسلیمانی نیازمندیم كه خطوط اصلی انقلاب را آشكارا بیان كنند.

1399/04/30
|
15:40

به گزارش خبرنگار تشكل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، آرش پاك اندیش مدرس دانشگاه و كارشناس مسائل سیاسی در برنامه "گفت‌وگوی سیاسی" رادیو گفت‌وگو در رابطه با چیستی انقلابی گری گفت: یك فرد انقلابی چند شاخصه اصیل دارد كه یكی از آن ها تدین است و باید نگاهی مرزبندی شده با دشمن داشته باشد و بر عدالت خواهی تاكید كند.

وی یادآور شد: از بدو پیدایش انقلاب اسلامی با مطالعه اندیشه های افرادی چون شهید مرتضی مطهری، حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) می بینیم بر بحث انقلابی گری، انقلابی بودن و انقلابی ماندن تاكیداتی شده و شاخصه هایی مطرح شده است اما باید مقایسه ای میان دو رویكرد غالب در دهه چهارم انقلاب اسلامی داشته باشیم

* تقابل دو جریان در فهم انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی

پاك اندیش در ادامه این بحث خاطرنشان كرد: یك جریان را وابسته می نامیم كه برخی آن را عمل گرا می دانند [اشاره به جریانی كه مقابل انقلابی گری قرار دارد] و در مقابل جریان استقلال طلب را داریم كه رفتارهایی متفاوت از خود بروز می دهد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی نگاه جریان وابسته گر را در تفیك انقلاب اسلامی با جمهوری اسلامی تفسیر كرد و افزود: این ها می گویند حال كه انقلاب اسلامی به پیروزی رسیده است، باید بدنبال مدیریت عمل گرا و فن سالارانه حركت كنیم.

پاك اندیش ادامه داد: در مقابل اندیشه انقلابیون، یگانگی میان مفهوم انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی را شاهد هستیم.

*یك مدیر انقلابی اندیشه های جهادی دارد

این عضو هیئت علمی پژوهشكده اسراء به رادیو گفت وگو گفت: در حوزه مدیریت، جریان وابسته گرا مدیرت فن سالارانه را در دستور كار دارد اما مدیریت انقلابی برگرفته از اندیشه جهادی است.

پاك اندیش افزود: گفتمانی كه اندیشه فن سالارانه در حوزه گفتمانی برای خو قائل است، تفكر لیبرالیستی و دیپلماتیك گونه دارد اما اندیشه انقلابی رویه ای بسیار متفاوت و بسیجی وار را در نظر می گیرد.

* تقابل دو جریان در انتخابات نمود و ظهور می یابد

این تحلیلگر مسائل سیاسی در ادامه به تقابل دو جریان انقلابی و غیر انقلابی پرداخت و گفت: جریان وابسته گرا توسعه را مقدم بر عدالت می داند اما جریان انقلابی تاكید بر تقدم عدالت اجتماعی بر توسعه دارد.

پاك اندیش خاطرنشان كرد: با مقایسه تطبیقی این دو دیدگاه می بینیم در فصول مختلف انتخابات، همواره تضاد و تعارض میان این دو دیدگاه وجود داشته است.

* تبیین انقلابی گری در دهه پنجم انقلاب

این عضو هیئت علمی پژوهشكده اسراء در ادامه نگاه بحث را به حال حاضر و برهه كنونی متوجه ساخت و گفت: با ورود به دهه پنجم انقلاب اسلامی در نظر داریم به منظور بسط گفتمان انقلابی گری و تبیین مفاهیم به گام دوم توجه كنیم كه بار تمدن سازی را بر دوش جوانان انقلابی گذاشته است.

پاك اندیش افزود: بایستی در دهه پنجم ضمن تبیین و بسط اندیشه انقلابی گری و تفكر جهادی، باری از روی دوش مسائل اصلی كشور برداشته شود.

* هدف اصلی جهادگران انقلابی خدمت رسانی به مردم است

وی معیشت را در این حوزه دارای كار ویژه ای خاص دانست و افزود: پیامد و آثار تفكر وابسته گرایی هویت زدایی از انقلاب و عقیم ماندن اهدف انقلاب است.

پاك اندیش ادامه داد: ولی در انقلابی گری، تداوم و توسعه هویت انقلاب و روند تكامل این مفهوم در دستور كار قرار گرفته است.

این استاد دانشگاه یادآور شد: مدافعان جریان انقلاب باید در دستگاه اجرایی كشور و قانون گذاری و نهاد قضایی ورود كنند تا مسائل اصلی كشور كه در نهایت هدف خدمت رسانی را در دستور كار دارد، تحقق یابد.

*چرخ مدیریت خوابیده كشور طی هفت سال گذشته برای احیا به امثال سردار حاجی زاده نیاز دارد

پاك اندیش با بیان اینكه مسئولان در جمهوری اسلامی حق مانور دادن های اشرافی ندارند، گفت: نسل اول انقلاب به یاد دارند كه بعد از تشییع حضرت امام(ره)، تشییع پیكر شهید سلیمانی دومین مراسم تشییع با شكوه بود كه همراهی آحاد مردم را بدنبال داشت؛ در عین اینكه ایشان خطوط اصلی انقلاب را آشكارا بیان كردند.

وی افزود: سردار سلیمانی در عمل منویات انقلاب را پیاده می كردند اما عمدتا سخنرانی هایی كوتاهی در این حوزه داشتند.

پاك اندیش با بیان اینكه امروز امنیت كشور در سایه قدرت بازدارندگی و توان موشك ها و قدرت دفاعی و نظامی ایران خلاصه می شود، افزود: امروز در همه ابعاد به افرادی نظیر سردار حاجی زاده و امثال ایشان در حوزه اقتصاد، فرهنگ و مقوله نخبگانی دانشگاه نیاز داریم. این افراد باید تكثیر شوند؛ منتها این مقوله پیش نیازهایی دارد و استراتژی ما باید نگاه به درون و اقتصاد نیز باید درون زا باشد.

وی ادامه داد: نتیجه نگاه به بیرون تعطیلی هفت ساله كشور است؛ لذا در دهه پنجم انقلاب اسلامی نیازمند مدیران معتقد در عمل و لفظ هستیم.

پاك اندیش با اعلام اینكه نوعی پاكسازی از جریان نفوذِ رخنه كرده در كشور باید اتفاق افتد، خاطرنشان ساخت: قصه رخنه این فرصت طلبان از سوی شهید مطهری نزدیك چهار دهه گذشته مطرح و بیان شده بود.

دسترسی سریع