ایرنا: امنیت غذایی كشور را با مباحث سیاسی گره نزنیم

سرپرست مركز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت جهاد كشاورزی بیان اینكه نباید امنیت غذایی كشور رابا مباحث سیاسی گره زد،گفت:از سال 5تاكنون لحاظ تولید گندم دربیشترین سطح ممكن قرار داریم وحتی امسال ضریب خوداتكایی گندم بیش از102درصد پیش‌بینی می شود

1399/05/11
|
15:10

به گزارش روز سه‌شنبه وزارت جهاد كشاورزی، «ساسان والی زاده» با اشاره به اظهار نظر یكی از نمایندگان مجلس درباره استفاده از رانت برخی از چهره‌های سیاسی برای واردات گندم، اظهار داشت: اگر داده‌ها را درست كنار هم قرار دهیم و اطلاع رسانی شفاف در این رابطه صورت بگیرد، نباید چنین تصوراتی كه با واقعیت فاصله دارد، ایجاد شود.

وی افزود: از سال 94 به بعد بر اساس برنامه‌ریزی كه برای خوداتكایی در این محصول استراتژیك صورت گرفت، عملاً به سمت خوداتكایی كامل رفتیم و اكنون پنج سال متوالی است كه در زمینه گندم، تولیدات داخلی، كفاف مصارف كشور مانند نان، دام، صنعت و همچنین بذر را می‌دهد.

سرپرست مركز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت جهاد كشاورزی نیاز كشور به گندم را حدود 13 میلیون تن عنوان كرد و گفت: تولیدات كشور در این سال‌ها كمابیش برابر با همین مقدار بوده است و به عنوان مثال سال گذشته 13.7 میلیون تن گندم تولید كردیم و امسال نیز پیش‌بینی می‌شود حدود 14 میلیون تن گندم تولید شود.

وی عملكرد كشور در تولید گندم را درخشان توصیف و اظهار كرد: تولیدات در این حوزه به طور كامل نیاز داخلی كشور را پاسخ داده است. اگر امسال مقدار محدودی گندم وارد كشور شده است، ارتباطی به تولید و مصارف عمومی كشور ندارد و این واردات با نگاه تأمین ذخایر استراتژیك كشور در شرایط تحریمی صورت گرفته است و در واقع یك تدبیر حاكمیتی است ضمن این كه این واردات رابطه به ماجرای سیاسی اخیر ندارد.

والی زاده بیان كرد: اگر كسی در سال‌های پیش طبق مقررات موجود گندم محدودی وارد كرده باشد، اساساً ربطی به شرایط حاضر كشور ندارد و در حال حاضر در شرایط ثبات هستیم.

حذف ردیف خودكفایی گندم شایعه است

سرپرست مركز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت جهاد كشاورزی درباره شایعه حذف ردیف خودكفایی گندم نیز بیان كرد: اگر این حمایت‌ها حذف شده بود، شاهد این رشد نبودیم اما می‌دانیم كه از سال 95 تاكنون به لحاظ تولید در بیشترین سطح ممكن قرار داریم و حتی امسال ضریب خوداتكایی گندم بیش از 102 درصد پیش بینی می‌شود.

وی افزود: بودجه ردیف خود كفایی گندم در قالب‌های دیگری برای حمایت بخش كشاورزی و تولید گندم آورده شده است. بخشی از آن در قالب ضریب خوداتكایی محصولات كشاورزی دیده شده، بخشی از آن در قالب طرح مكانیزاسیون اعمال شده و بخشی از آن نیز برای نهاده ها به منظور تامین بذر اختصاص داده شده است.

والی زاده خطاب به فعالان رسانه ای و سیاسی گفت: نباید امنیت غذایی كشور را با مباحث سیاسی گره زد و امنیت غذایی مردم قطعاً در شرایط موجود كه پایداری مناسبی وجود دارد، تأمین می شود.

تحقق حدود 88 درصد خرید سال گذشته

وی درباره خرید تضمینی گندم، افزود: در حال حاضر حدود 88 درصد مجموع خرید سال قبل تحقق پیدا كرده و این در شرایطی است كه تا آخر آبان‌ماه خرید ادامه دارد و برداشت گندم نیز تا اواسط شهریور ادامه خواهد داشت. بنابراین حتماً خرید گندم از كشاورزان نسبت به سال قبل افزایش پیدا خواهد كرد. هم اینك 10 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل خرید بیشتری انجام داده ایم.

سرپرست مركز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت جهاد كشاورزی ضمن بیان این مطلب كه افزایش قیمت خرید تضمینی در دستور كار زراعی سال آینده قرار دارد، عنوان كرد: این اقدامات قطعاً در راستای حمایت از كشاورزان صورت می گیرد.

وی به مسئله جنگل‌ها و وقف كوه دماوند اشاره و اظهار كرد: این موضوع برخلاف آنچه كه در شبكه‌های اجتماعی بیان شد نه راجع به این اثر طبیعی و ملی كه درباره هفت هكتار از مراتع متصل به دامنه‌های كوه دماوند است. سازمان اوقاف وقف این مراتع را اعلام كرده است و از 90 سال پیش تاكنون این موضوع مطرح بوده است.

والی زاده ادامه داد: بر اساس ماده یك قانون ملی جنگل‌های كشور مصوب 1341 كه همچنان جاری است، همه جنگل‌ها و مراتع در تملك دولت و جزو اراضی ملی محسوب می‌شوند و قابل وقف نیست و بهره‌برداری از آن ها نیز بر عهده سازمان جنگل هاست. وقف غیر از این نیست كه عایدات آن به نیت خیر به عموم مردم برسد و وقتی حاكمیت از جنگل ها صیانت می كند، منافع آن برای عموم مردم است.

وی با تصریح بر اینكه اگر نظارتی بر این ثروت‌های ملی صورت نگیرد، احتمال اینكه این مراتع آسیب ببیند و حتی تبدیل به ملك با بهره تجاری شوند، وجود دارد، گفت: سازمان جنگل‌ها و وزارت جهاد كشاورزی از ثروت‌های ملی كشور صیانت می‌كند.

دسترسی سریع