معاون فنی مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت ضمن تشریح مهمترین نكات برای داشتن یك سفر ایمن در نوروز 1402، تاكید كرد: در صورت سفر با وسایل نقلیه عمومی، مقابله با بیماریهای تنفسی و كرونا ضروری است.
مهندس محسن فرهادی در گفتوگو با ایسنا، با تاكید بر لزوم رعایت نكات بهداشتی و ایمنی در سفرهای نوروزی، گفت: افراد یا با وسیله نقلیه عمومی و یا با وسیله نقلیه شخصی اقدام به سفر میكنند كه اگر با وسایل نقلیه عمومی قصد سفر دارند، رعایت بهداشت بویژه مقابله با بیماریهای تنفسی و كرونا ضروری است و در این راستا تكمیل واكسیناسیون و استفاده از ماسك در وسایل نقلیه عمومی جزو ضروریات است.
او با اشاره به اینكه هنگام مصرف غذا حین سفر باید دقت كافی صورت گیرد، اظهار كرد: باید از تهیه غذا از رستورانهای بین راهی بدون نام و نشان پرهیز كرد. اگر قرار است غذایی بخورید به سراغ رستورانهای شناخته شده كه دارای پروانه كسب هم هستند، بروید.
وی افزود: در صورتی كه قرار است از غذایی كه خودتان طبخ كردهاید، استفاده كنید با توجه به گرم شدن هوا، غذا را به مدت زیاد به شكل پخته در فضای باز نگهداری نكنید، اگر فكر میكنید فاصله طبخ غذا تا زمان مصرف آن بیش از دو ساعت است، حتما آن را در دمای یخچال نگهداری كنید و هنگام مصرف آن را به خوبی گرم كنید تا با افزایش بار میكروبی غذا، بیماری رخ ندهد.
معاون فنی مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت ادامه داد: از آب شبكه آبرسانی كه تحت كنترل شركت آب و فاضلاب شهری و روستایی است، استفاده كنید و در غیر این صورت اگر از سلامت آب مطمئن نیستید حتما از آب بسته بندی شده استفاده كنید.
او با تاكید بر لزوم مصرف یخ بهداشتی، تصریح كرد: با گرم شدن هوا اگر قصد مصرف یخ داشتید، حتما دقت كنید كه یخ به روش بهداشتی تهیه شده باشد. هیچ كدام از یخهای قالبی كه در دكههای بین راهی فروخته میشود، قابلیت آشامیدن ندارند و باید به شكل غیر مستقیم استفاده شوند؛ به این صورت كه بطری آب یا سایر نوشیدنیها را كنار این یخها قرار دهید تا خنك شوند. اگر قرار است یخ را مستقیم مصرف كنید باید یخی تهیه كنید كه از آب شرب تهیه شده باشد.
وی افزود: زمانی كه تصمیم به گذران اوقات فراغت در تفرجگاهها و فضاهای سبز میگیرید به هیچ عنوان زبالههای خود را در فضای باز رها نكنید؛ پراكندگی زباله یعنی ازدیاد حشرات و جوندگان كه میتواند سبب ایجاد و انتقال بیماریهای واگیردار شود. رعایت بهداشت فردی از جمله شستوشوی دست از تاكیدات ویژه است كه از این طریق بتوان از بروزی بیماریهای احتمالی جلوگیری كرد. در صورتی كه آب در دسترس نبود استفاده از مواد ضدعفونی كننده بر پایه الكل میتواند نیاز فوری را برطرف كند، اما بعدا در اولین فرصت باید اقدام به شستوشوی دستها كنید.
او تاكید كرد: پس از استفاده از سرویس بهداشتی عمومی شست و شوی دستها بسیار مهم است، با گرمتر شدن هوا كوچكترین عدم رعایت بهداشت فردی میتواند احتمال بروز بیماریهای گوارشی را افزایش دهد كه باید با استفاده از راهكارهای فوق از آنها جلوگیری كرد.
فرهادی در خاتمه بیان كرد: رعایت بهداشت اسكان در هتل، متل، مسافرخانه و... هنگام استفاده از پتو، ملحفه و... مهم است و تا حد امكان در صورتی كه از بهداشت وسیله اطمینان كامل ندارند از ملحفه شخصی استفاده كنید.