صحرایی وزیر آموزش و پرورش شد

نمایندگان مجلس با اكثریت آرا، به رضامراد صحرایی برای حضور در وزارت آموزش و پرورش رای اعتماد دادند.

1402/03/09
|
10:50

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، بررسی برنامه‌ها و صلاحیت رضامراد صحرایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در دستوركار نمایندگان در جلسه علنی امروز(سه‌شنبه نهم خرداد ماه) قرار داشت.

در ابتدای جلسه امروز سخنگوی كمیسیون آموزش و تحقیقات گزارش این كمیسیون درباره برنامه‌ها و صلاحیت وزیر پیشنهادی قرائت كرد و پس از آن اظهارات 2 نماینده موافق و 2 نماینده مخالف با برنامه‌های وزیر پیشنهادی استماع شد.

پس از آن آقای صحرایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به دفاع از برنامه‌های خود پرداخت و در نهایت رأی گیری درباره صلاحیت و برنامه‌های وی انجام شد و نمایندگان با 167رای موافق، 84مخالف و 14 ممتنع به صحرایی رای اعتماد دادند.

صحرایی متولد 1355 و دارای مدرك دكتری زبانشناسی از دانشگاه علامه طباطبایی و استاد تمام این دانشگاه است كه از اردیبهشت سال گذشته بعنوان رئیس دانشگاه فرهنگیان انتخاب شد.

از سوابق رضا مراد صحرایی می‌توان به موارد زیر اشاره كرد:

تدریس در مدارس ابتدایی و متوسطه آموزش‌ و پرورش، استاد تمام رشته زبان‌شناسی دانشگاه علامه طباطبایی، استاد پژوهشگر برتر كشور در وزارت علوم تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت و درمان معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی، رئیس مركز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان دانشگاه علامه طباطبایی، مدیركل آموزش عالی بنیاد شهید و ایثارگران كشور سرپرست معاونت فرهنگی بنیاد شهید و ایثارگران، معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی.

* چرا وزیر قبلی استعفا كرد؟

به گزارش تسنیم، صحرایی پس از استعفای یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش با حكمی از سوی آیت الله رئیسی در روز 14 فروردین برای سرپرستی وزارت آموزش و پرورش انتخاب و در 31 اردیبهشت در نامه‌ای به رئیس مجلس، وی را به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش معرفی كرد.

استعفای نوری پس از حواشی ایجاد شده درباره موضوع رتبه بندی معلمان صورت گرفت.

در شرایطی كه رتبه‌بندی معلمان پس از 10 سال تأخیر در دولت سیزدهم وارد فاز عملیاتی شد و بیش از 40 هزار میلیارد تومان برای اجرای آن اختصاص یافت و طبیعتاً این روند باید منجر به ایجاد رضایت نسبی در بدنه معلمان می‌شد اما سوء‌مدیریت مسئولان در اسفند ماه منجر به نارضایتی گسترده فرهنگیان شد.

پیرو این اتفاق تلخ، رئیس‌جمهور به مسئله ورود كرد و به معاون اوّل دستور داد كه موضوع را بدون اغماض بررسی و مقصّر ماجرا را شناسایی و معرفی كند. معاون اول پس از بررسی به رئیس‌جمهور گزارش داد كه مقصر اصلی در این زمینه وزارت آموزش و پرورش بوده است.

با این حال كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس طی گزارشی در صحن علنی در روز سه‌شنبه 15 فروردین، از سازمان برنامه و بودجه، سازمان اداری و استخدامی كشور و وزارت آموزش و پرورش به عنوان مقصران تأخیر در پرداخت حقوق فرهنگیان یاد كرد و خواستار استعفای سایر مسببان این اتفاق شد.

سخنگوی دولت هم روز سه شنبه 15 فروردین درباره مقصران تأخیر در پرداخت حقوق اسفند فرهنگیان تأكید كرد كه گزارش‌های لازم از وزارت آموزش و پرورش، سازمان برنامه و بودجه، سازمان اداری و استخدامی و بازرسی ویژه ریاست جمهوری اخذ و بررسی شد و گزارش نهایی قصورها تقدیم رئیس جمهور شد همچنین تصمیم‌گیری برای پرداخت حقوق معوقه فرهنگیان در چارچوب قانون از سوی دولت انجام شد و تصمیم گیری مدیریتی نیز در این زمینه اتفاق افتاد كه در جریان آن هستید.

در نهایت اتفاقات رخ داده در اسفند ماه 1401 منجر به آن شد كه یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش روز دوشنبه هفته جاری استعفا كند.

دسترسی سریع