کارشناس پرندگان سازمان محیط زیست گفت: یکی از مهم ترین فعالیتهای سازمان محیط زیست، سرشماری هرساله پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی و بررسی وضعیت پرندگان و تالابها به صورت هماهنگ در 30 استان است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت وگو، مهندس محبوبه توحیدی کارشناس پرندگان در سازمان محیط زیست در رابطه با وضعیت تالابها و دریاچهها برای پذیرش پرندگان مهاجر با برنامه «گفتگوی علمی» مصاحبه کرد.
توحیدی با بیان اینکه ایران میزبان گونههای نادری از پرندگان مهاجر است گفت: دستهای از پرندگان کره زمین، پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی هستند که هر ساله از اواسط شهریورماه تا اواخر زمستان به سمت ایران کوچ میکنند.
وی با اشاره به وجود 500 سایت تالابی رودخانهای و ساحلی در ایران برای میزبانی و استراحت و تولید مثل و تجدید قوا و تغذیه پرندگان مهاجر افزود: پرندگان مهاجر معمولاً در اکوسیستمهای تالابی و آبی مستقر میشوند.
توحیدی درمورد فواید مختلف پرندگان مهاجر در کشورمان اظهارکرد: پرندگان مهاجر فواید متعدد اکولوژیکی و اقتصادی دارند و از نظر گردشگری، پرنده نگری، تحقیق و آموزش و مطالعات نیز در این زمینه حائز اهمیت هستند.
کارشناس پرندگان در سازمان محیط زیست با بیان اینکه بقای پرندگان مهاجر در گرو آگاهی امروز ماست گفت: یکی از مهم ترین فعالیتهای سازمان محیط زیست در این حوزه سرشماری هرساله پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی و بررسی وضعیت پرندگان و تالابها به صورت هماهنگ، در یک تاریخ مشخص و در 30 استان کشورمان است.
وی اطلاع رسانی از طریق آموزش جوامع محلی، همکاری با تشکلهای مردم نهاد و علاقمندان، معرفی گونههای پرنده در خطر انقراض از طریق رسانهها به دانش آموزان و شکارچیان و عدم اعطای مجوز شکار در مسیر مهاجرتی پرندگان را نیز از دیگر اقدامات و فعالیتهای سازمان محیط زیست در این حوزه برشمرد.
توحیدی درمورد وضعیت آینده تالابها و سواحل کشور برای پذیرش پرندگان مهاجر اظهار کرد: بر اساس نتایج اولیه سرشماری زمستانه پرندگان مهاجر، تعداد و جمعیت پرندگان مهاجر زمستان 1400 نسبت به قبل کمتر شده که میتواند ناشی از کاهش بارش و خشک شدن تالابها و خشکسالیها باشد.