کامفر در رادیو گفتوگو عنوان کرد: به کارگیری قضات بازنشسته که از حقوق بازنشستگی برخوردار هستند در امر وکالت، مانع اشتغال جوانان و گرفتن فرصت شغلی از جوانان است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفتوگو؛ دکتر بهداد کامفر، استاد مرکز تخصصی حقوق و قاضی با حضور در برنامه «گفتگوی اجتماعی» در مورد چیستی، چگونگی و چرایی آزمون وکالت برای قضات گفت: ورود و به کارگیری قضات درحرفه وکالت زخمی است که سر باز کرده است و سابق بر این هم قضات و اساتید دانشگاه معاف از آزمون وکالت بودند ولی محدودیتهایی هم بود که در حوزه فعالیت خود نمیتوانستند فعالیت کنند ولی چیزی که امروز برای ما نو و بدیع بوده است نحوه جذب است که نسبت به گذشته یک قدم به عقب گذاشتهایم و صورت مسئله را پاک کردهایم.
وی افزود: در حال حاضر ما با پذیرش و افزایش پذیرش دانشجویان و داوطلبان وکالت مشکلی نداریم و بحث در نحوه جذب و ساز و کار و نحوه ورود به عرصه وکالت است که زمینه ساز تبانی نباشد.
*** ورود قضات به عرصه وکالت متناسب با شان قضات نیست
استاد مرکز تخصصی حقوق در ادامه با بیان اینکه در خیلی از قوانین سیاست قانون گذار این بوده که جایگاه اجتماعی قاضی حفظ شود و در این زمینه مصونیتهایی نیز برای آنها در نظر گرفته شده و حتی نحوه رسیدگی به جرایم آنها هم متفاوت است تصریح کرد: نمیتوان تصور کرد یک قاضی عالی رتبه دیوان عالی کشور در کلانتری بنشیند و برای جرح عمدی با ضابط بحث کند، چرا که این متناسب با شان قاضی نیست.
کامفر در ادامه در پاسخ به چرایی ورود قضات به عرصه وکالت، با تاکید بر اینکه علت این موضوع طرح تسری و بحث حقوق قضات است بیان داشت: ورود قضات به عرصه وکالت جذابیتهایی مانند حجم زیاد پروندهها و درآمدهای بالای وکالت نسبت به حقوق دریافتی قضات دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه سابق بر این ورود به حرفه وکالت خیلی دشوار بود ولی با سیاست جذب افراطی دانشجویان حقوق این امر تسهیل شد افزود: وقتی در سطح دانشگاهی آزمونی برگزار شود با 100 هزار داوطلب این باب سوء استفاده و طمع را برای برخیها باز میکند و ورود با این حجم و وجود این همه داوطلب و بودن یک صافی خاصی برای ورود به وکالت باعث اعتراض میشود.
** مخالفین آزمون وکالت، وکالت را بقالی میدانند
کامفر تصریح کرد: برخی از مخالفین و معترضین با این توجیه که وکالت هم مانند بقالی است و باید همان تسهیلی که در ورود به رشته حقوق بوده در ورود به وکالت هم باشد معتقدند که همه باید پروانه وکالت را داشته باشند و در بحث رقابت خودشان شایستگی خود را اثبات کنند ولی نقطه مناقشه این است که برخی میگفتند فردی ممکن است با ویترین و بزرگنمایی پروندههای زیادی را بگیرد.
این قاضی ادامه داد: من خودم از موافقین برگزاری آزمون وکالت هستم چون معتقدم که صلاحیت علمی بسیاری از این افراد بدون برگزاری آزمون احراز نمیشود.