غلامی در رادیو گفتوگو بیان کرد: شاعران باید برای آینده تربیت شوند، شاعری که در فضای مجازی نیست، نیست و این واقعیتی است که باید پذیرفت.
دکتر علی غلامی مدرس و پژوهشگر در حوزه روانکاوی و مشاوره خانواده در برنامه "گفتگوی فرهنگی" درباره دیالکتیک فشن و مدگرایی در شعر امروز گفت: اگر انسان را به انسان ماهوانسان تصور کنیم، بنابراین؛ این انسان قطعا لایههای پنهان شخصیتی و رفتاری دارد. یکی از آن و قوی ترین لایه جوامع گروهی شدن انسانها و تعلقات گروهی انسان است. وقتی انسان در جامعه قدم میگذارد و مجموع میشود، قطعا برخی خوهایی را میگیرد و علاقه مند است که آنها را به سایر جوامع انسانی اشاعه دهد. طبیعی است که در بحث تعلقات گروهی در مراتب وجودی انسانها مواردی مانند نوجویی و تنوع طلبی و به روز شدن را مطابق با ادبیات امروزی خواهیم دید.
وی با بیان اینکه نوجویی همانی است که به اسم فشن یا مد عنوان میشود، توضیح داد: گاها نمایش خود، تبدیل به موضوعاتی از قبیل ساختارهای اجتماعی خاص میشود. در اصل با فشن و مدگرایی مخالفتی نیست بلکه جامعه ای پویا است که این فشن و نوگرایی درآن باشد و همچنان این پویایی در آن دیده شود. در اندیشههای اسلامی نیز همیشه این پویایی و نوشدن وجود دارد.
غلامی در ادامه گفت: اساس فشن و نوگرایی و تنوع طلبی به هیچ عنوان اشتباه نیست، علی رغم تصور عوام که تنوع طلبی را خوب نمیدانند. باید گفت که تنوع طلبی دلیل بر فطرت انسان است. آنچه که در فضای فشن، وجود دارد ارزش گذاری هاست.
وی افزود: تفکر پنهانی وجود دارد که از آن غافل ماندهایم و آن این است که در حوزه شعر، چه تعداد شاعر مدرنیته مدگرای فشن طلب کردهایم، و این بحث بوجود میآید که لزوم و اهمیت آموزش چه برای اساتید شعر ما و اساتید شعر نو با توجه به مدرنیته جدید تا به اکنون چگونه بوده است.
دکتر غلامی اضافه کرد: یکی از رسالتهای رادیو و جمع فرهیختگان کشور این است که بازگشتی به گذشته داشته باشند. جامعه هرج و مرجی شعری امروز صرفا با فالوورها و پیروان آن بالا میآید.
وی همچنین گفت: علی رغم وظیفه ما به عنوان یک معلم، قطعا باید راهکاری برای این فضای آشفته شعر نیز ارائه دهیم. یکی از راهکارها این است که باید شاعری را تربیت کنیم که در این فضا و با همین آشفتگی متخلق به هنر، هم آوا شدن با فضای اینستاگرامی هم باشد و همچنین باید گفت که با گوشه نشستن شاعران فرهیخته این فضا و این آب گل آلود صاف نخواهد شد و باید در این فضا حضور پیدا کنند.
دکتر غلامی با اشاره به اینکه باید شاعر مدرنیته داشته باشیم، افزود: شاعران ما باید برای آینده تربیت شوند. شاعری که در فضای مجازی نیست، نیست و این واقعیتی است که باید پذیرفت.