کارشناس ارشد آموزش و پرورش گفت: زمانی که نیازهای اولیه دبیران را تامین نکنیم به نتیجه نخواهیم رسید و کار آموزش و پرورش به خوبی انجام نمیشود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت و گو، دکتر عباسعلی کامرانیان عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و کارشناس ارشد آموزش و پرورش با برنامه «گفتگوی فرهنگی» در مورد مدارس گفتگو محور، بستر ترویج علم مصاحبه کرد.
کامرانیان گفت: مدرسه گفتگو محور، مدرسهای است که معلم و دانش آموز تعامل دارند و در آن تنها معلم گوینده مطلق نیست. در این مدرسه انتقال علم و دانش به خوبی انجام میشود و آسیبهایی که در سایر مدارس وجود دارد، در این مدارس دیده نمیشود.
وی ایجاد انگیزه، تفکر و سوال برای دانش آموزان را از جمله آثار مثبت این مدارس دانست و اضافه کرد: این مدارس کاملا به روز و مثبت هستند و بایستی زودتر از اینها این شیوه در مدارس اجرایی میشد.
این کارشناس ارشد آموزش و پرورش ضمن تاکید بر فراهم سازی زیرساختها برای این مدارس اظهار کرد: دبیر باید دانش این کار را داشته باشد و اقناع شده باشد. همچنین چندین شغل نداشته و فراغ بال داشته باشد. باید با معلم جوری برخورد کرد تا در کلاس به معنای واقعی معلمی کند و آموزش و پرورش نقش مهمی در این موارد دارد.
کامرانیان در رادیو گفت و گو سعه صدر، مطالعه قبلی و توانایی مدیریت کلاس را از جمله نیازمندیهای یک معلم دانست و خاطرنشان کرد: اگر به دنبال خدمت به آموزش و پرورش و نسل جوان و همه جامعه هستیم باید به معلم خدمت کرد.
وی همچنین ضمن تاکید بر تامین معیشت و زندگی معلم اظهار کرد: مانع اصلی در راه این مدارس، معلمانی هستند که شرایط نداشته باشند و به تبع آن انگیزه خود را از دست میدهند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه دانش آموزان نیز باید حد و مرز این مدارس را بدانند و برای آن آموزش ببینند اضافه کرد: باید دبیران را تجهیز و همچنین برای دانش آموزان حد و حدود را تعیین کرد و در این شرایط دانش آموزان گفتگو را یاد میگیرند.
کامرانیان در ادامه بیان کرد: آموزش و پرورش به دلایل مختلف نتوانسته برای دبیران خود را زمینه فراهم کند و تا زمانی که زمینهها فراهم نباشد، نمیتوان از دبیران انتظار داشت.
این کارشناس ارشد تصریح کرد: تا زمانی که نیازهای اولیه دبیران را تامین نکنیم به نتیجه نخواهیم رسید و کار آموزش و پرورش به خوبی انجام نمیشود.