محسن سلطانی با اشاره به توجه دولت سیزدهم به همسایگان گفت: این توجه ناشی از راهبرد رهبر معظم انقلاب در گام دوم انقلاب اسلامی است. در حقیقت استراتژی ایران اسلامی در گام دوم انقلاب اسلامی بر اساس نقشه ای که رهبر انقلاب ترسیم کرده اند.
برنامه «بدون خطخوردگی» رادیو گفتوگو با موضوع راهبرد سیاست خارجی دولت سیزدهم در سال 1400 از ابعاد منطقه و بینالملل و با حضور دکتر محسن سلطانی تحلیلگر مسائل سیاسی به روی آنتن رفت.
محسن سلطانی با اشاره به هجمه رسانهای و تبلیغاتی شدید علیه دولت سیزدهم در دوران انتخابات و بعد از آن گفت: تبلیغات رسانهای علیه دولت بر این محور قرار داشت که دولت جدید نمیتواند در بزنگاه تاریخی در گام دوم انقلاب اسلامی، سیاست ها و برنامههای نظام اسلامی را تحقق ببخشد. در حقیقت مخالفین اصرار داشتند بگویند دولت سیزدهم توانایی و ادبیات و حتی مهرهها و دیپلماتهای کارکشته لازم را ندارند.
وی با بیان اینکه دولت یازدهم و دوازدهم ادعای مذاکره با دنیا را داشت و مدعی بودند آنها فقط زبان دنیا را بلد هستند، اظهار کرد: همان مدعیان وقتی دولت سیزدهم روی کار آمد، علیه دولت و بخصوص تیم سیاست خارجی هجمه چندبرابر شد زیرا مذاکرهکنندگان در دولت سیزدهم و همچنین تیم سیاست خارجی که در رأس آن وزیر امور خارجه قرار دارد، جزو منتقدین سیاست خارجی دولت قبل بودند.
این تحلیلگر مسائل سیاسی در مصاحبه با رادیو گفتوگو از تغییر ریلگذاری سیاست خارجی پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم و توجه به شرق گفت و بیان کرد: در 20 سال اخیر همه توجهها از نظر اقتصادی، نظامی، رسانهای و فرهنگی معطوف به غرب نیست زیرا چین در حال تبدیلشدن به قدرت اول دنیا است. در چنین شرایطی نمیتوانیم انتظار داشته باشیم چین تا این حد در مناسبات بینالمللی تأثیرگذار است، رویکرد نگاه به شرق نداشته باشیم.
سلطانی به تغییر اقتصادی جهان از نگاه غرب به شرق اشاره و عنوان کرد: حجم مبادلات اقتصادی و تجاری اروپا در سالهای اخیر تقریباً بیشتر از آمریکا است و این به معنی کاهش وابستگی اروپا به آمریکا و چرخش به سمت شرق یعنی چین است.
وی با اشاره به توجه دولت سیزدهم به همسایگان تصریح کرد: این توجه ناشی از راهبرد رهبر معظم انقلاب در گام دوم انقلاب اسلامی است. در حقیقت استراتژی ایران اسلامی در گام دوم انقلاب اسلامی بر اساس نقشهای که رهبر انقلاب ترسیم کردهاند، توجه به همسایگان است. پس از آن توجه به قدرتها و کشورهای موفق شرق است.
این تحلیلگر مسائل سیاسی افزود: دولت آقای رئیسی ارتباطات و مراودات سیاسی، امنیتی، نظامی، اقتصادی، فرهنگی و توریسمی را بر محور منطقه بهویژه همسایگان قرار داده است؛ درحالیکه در دولت یازدهم و دوازدهم این مورد مغفول مانده بود زیرا آنها تمام تمرکز خود را معطوف به غرب با محوریت آمریکا بود و اروپا را در طول آمریکا تعریف کرده بودند.