یک تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: امروز مقاومت یک عنصر تهاجمی است که خودش را تصحیح و تجهیز کرده، برای اینکه در برابر هجمههای دشمن بایستد و امروز تکانههای نظام سلطه نمیتواند این جریان قدرتمند را متوقف کند و از حرکت بازدارد.
برنامه "گفتوگوی سیاسی" با موضوع (بررسی راهبرد مقاومت به عنوان مهمترین علل اقتدار، سربلندی و شکستناپذیری ملت ایران در برابر تحریمهای آمریکا) در ادامه با حضور دکتر اصغر زارعی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام محمدباقر روانه آنتن شبکه رادیوگفتوگو شد.
اصغر زارعی در مصاحبه با رادیوگفتوگو بیان کرد: ملتی برای اینکه حلقههای انقیاد و وابستگی خودشان که در گذشته به آنها تحمیل شده بود، قطع کنند، از حقوق، منافع و هویت خودشان قصد دفاع دارند. چنین رویکردی هزینههایی در بر دارد. اگرچه باید بدانند هزینه تسلیم از مقاومت به مراتب بیشتر است. ما دیدیم با لیبی که تسلیم شد، چه کردند. فشارها را پذیرفت، اعتماد کرد اما نتیجه آن چه شد؟ از طرفی رژیمی مانند صدام که چند دهه خدمت کرد، اخر و عاقبتش چه شد. اعتماد کردن مرسی در مصر چه نتیجهای در پی داشت؟ لذا این درسهایی است که تاریخ به ما میدهد.
وی افزود: ما در چهار دهه پس از پیروزی انقلاب به شکلی حرکت کردیم که علاوه بر مقاومت به سمتی رفتیم که بتوانیم با تکیه بر درون کشور را بسازیم. لذا عنصر مقاومت در خودش حرکت، امید، ایستادگی و انگیزه دارد. امروز ما در شرایطی قرار میگیریم که حتی بحث از مقاومت فعال میکنیم، یعنی آن چیزی که سردار سلامی در تبیین رویکرد نیروهای مسلح میگوید که ما از نقطه به مسیر ورود کردیم. لذا سیاستهای ما نقطهای نیست بلکه ما یک روند را دنبال میکنیم و یک مسیر را در پیش رو داریم و نیروهای خودمان را به نیروهای آفندی تبدیل میکنیم.
تحلیلگر مسائل سیاسی ادامه داد: امروز در شرایطی قرار داریم که مقاومت توانسته است عرصههای نظام بینالملل را در نوردد. ابرقدرتها زمانی میگفتند که تفکر انقلاب اسلامی به دنبال هلال شیعی است، اما امروز میبینند ناخودآگاه با اقدامات نابخردانه خودشان در حال رقم زدن چنین اتفاقی هستند و مقاومت تا مرزهای مدیترانه و هندوستان از آنطرف تا بابالمندب گسترش پیدا کرده است و امروز گاهی تفکری مطرح میشود که سیاست انقلاباسلامی صبر و انتظار است و مقاومت را در آن معنا میکنند، در حالی که امروز در موضع تهاجم هستیم نه صبر و انتظار.
اصغر زارعی گفت: لذا صبر و انتظار یعنی دفاعی عمل کردن استراتژی ما نیست و آنها در برابر ما دفاعی عمل میکنند، یعنی امروز گفتمان لیبرالیستی غرب خودش را در معرض فروپاشی میبیند و خاکریزهای آنها یکی پس از دیگری در حال فروپاشی است و گفتمان ناب انقلاباسلامی یک گفتمان جهانی شده و امروز عاشقان انقلاب اسلامی تنها به جغرافیای جهان اسلام محدود نمیشود و امروز در همه دنیا دوستداران انقلاب اسلامی وجود دارند. زمانی که امام خمینی(ره) روز قدس را اعلام کردند، در برخی از کشورها این روز برگزار میشد، اما امروز این روز در همه دنیا بر پا داشته میشود.
وی افزود: از آن طرف گفتمان مقاومت در فلسطین یک گفتمان جهانی شده و امروز دیگر آزادسازی فلسطین دیگر شعار چهار نفر در نوار غزه یا کرانه باختری، خیابانهای تهران و بیروت نیست و امروز این گفتمان در خود آمریکا نیز جا افتاده است. لذا مقاومت یک عنصر تهاجمی است که خودش را تصحیح و تجهیز کرده، برای اینکه در برابر هجمههای دشمن بایستد و امروز تکانههای نظام سلطه نمیتواند این جریان قدرتمند را متوقف کند و از حرکت بازدارد. امروز مقاومت در همه عرصهها خودش را به نمایش میگذارد. به طوری که در سوریه اتباع بیش از 70 کشور به مدت 7 تا 8 سال اسلحه به دست آمدند تا رژیم آنرا ساقط کنند. همه گفتند بشار اسد باید برود. اما جمهوریاسلامی معتقد به ماندن بشار بود و در برابر فشار برای رفتن بشار ایستادگی کرد و این مقاومت 8 ساله را در دفاع مقدس نیز داشتیم.