display result search
حسینعلی شهریاری گفت: به نظرم نمایندگان مجلس طرح شفافیت آراء را به شکلی تنظیم کردند که به احتمال زیاد شورای نگهبان آنرا رد میکند، بعد خواهند گفت که مجلس موافق بود، اما شورای نگهبان آنرا رد کرد.
برنامه "گفتوگوی سیاسی" با موضوع (بررسی و تحلیل طرح شفافیت آرای نمایندگان، چالشها، رویکردها و نظرات موافقان و مخالفان این موضوع) با حضور دکتر حسینعلی شهریاری، نماینده مردم زاهدان در مجلس روانه آنتن شبکه رادیو گفتوگو شد.
حسینعلی شهریاری در مصاحبه با رادیو گفتوگو اظهار کرد: من با طرح شفافیت آراء نمایندگان موافق هستم، زیرا طرحی که یک فوریتی آن رای آورد، علیرغم اینکه وقتی نمایندهها طرح میآوردند، تعداد زیادی حتی برای دو فوریت آن امضاء میکردند، اما وقتی در صحن مطرح میشد، متاسفانه رای نمیدادند. این دفعه طرحی را آوردند که نامش دو فوریتی بود، اما بعد گفتند یک فوریتی و به یک فوریتی آن رای دادند.
وی افزود: بعد قرار شد مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای فضای مجازی و شورای نگهبان را اضافه کنند که باید آراء همه اینها هم شفاف باشد. به نظرم مجلس شورای اسلامی نمیتواند برای نهادهایی که زیر نظر رهبری هستند، تعیین تکلیف کند. من تصور میکنم این نگاه یک نوع فرار رو به جلو باشد، برای اینکه میخواهند در مجلس به چنین طرحی رای دهند، بعد شورای نگهبان آنرا رد میکند، بعد خواهند گفت که مجلس موافق بود، اما شورای نگهبان آنرا رد کرد.
نماینده مردم زاهدان در مجلس ادامه داد: ما نمایندگان نباید به قانونی رای دهیم که از سوی شورای نگهبان رد شود، ضمن اینکه ما نمایندگان سوگند یاد کردیم که خلاف قانون اساسی رای ندهیم. لذا تصور میکنم این خلاف مصالح کشور است که بخواهیم توپ را در زمین شورای نگهبان بیندازیم. طرح شفافیت آراء نمایندگان یک مطالبه عمومی است و مردم میخواهند بدانند نمایندهشان در مجلس وقتی طرح یا لایحهای در صحن مجلس به رای گذاشته میشود، نظرشان موافق است یا مخالف و در بسیاری از مسائل کشور که به مصلحت مردم و ممکلت برمیگردد، مانند برجام یا FATF نمایندههایشان چه تصمیمی دارند و چه رای میدهند؟
حسینعلی شهریاری گفت: وقتی مردم به یک نماینده رای میدهند، میخواهند تفکر و موضعگیریهایش را در مجلس رصد کنند و اطلاع داشته باشند. به نظرم این حق طبیعی مردم است که از نمایندگان مطالبه کنند که آرایشان را به اطلاع مردم برسانند. اما چرا تا قبل از سال 92 شفافیت آراء مطرح نشده بود، شاید تا قبل از آن مطالبه مردمی نبود، اما در حال حاضر مردم از نمایندهها چنین مطالبهای دارند و شفافیت آراء نمایندگان به خواست عمومی تبدیل شده است.
وی افزود: به نظرم این طرح تبدیل به قانون نخواهد شد، زیرا شورای نگهبان به برخی مواد آن ایراد خواهد گرفت و به مجلس برمیگردد. به اعتقاد من این طرح در مجلس به احتمال زیاد دوباره مسکوت خواهد ماند. قبلا هم این طرح در صحن مجلس مطرح شد که با ایراداتی مواجه شد و به دلیل تمایل نداشتن نمایندگان به شفافیت آراء کار به کندی پیش خواهد رفت، زیرا نمایندگان نگرانند که این شفافیت آراء در رای دادن مردم تاثیرگذار باشد که به من نظرم حتما تاثیرگذار خواهد بود.
نماینده مردم زاهدان در مصاحبه با رادیو گفتوگو اظهار کرد: ما در کشور جناحهای سیاسی اصولگرا، اصلاحطلب و مستقلین داریم، مردم میخواهند اگر به فردی رای میدهند که قبلا در مجلس حضور داشته است، مواضع نمایندهشان را به طور شفاف بدانند. در حال حاضر برخی مواقع طرح و لوایحی به مجلس میآید اتفاقا آن گروههایی که کار تخصصی انجام میدهند، نمیتوانند درباره طرح به صورت تخصصی صحبت کنند. تصور میکنم آئیننامه اشکال دارد که باید آنرا اصلاح کنیم. گاهی درباره برخی از طرحها تخصصی از طریق قرعهکشی مشخص میشود که چه شخصی صحبت کند که در این میان ممکن است که درباره آن طرح تخصص لازم را نداشته باشد، ضمن اینکه یک عده از نمایندگان دوست دارند درباره تمام طرحها و لوایح صحبت کنند.