دستمالچیان با اشاره به برخوردهای تهاجمی و متوهمانه محمد بن سلمان در سیاست خارجی بیان کرد: بن سلمان در این راستا فکر میکرد با قطع ارتباط با ایران می تواند اهداف خود را در منطقه پیش ببرد.
برنامه «گفتگوی سیاسی» رادیو گفتوگو با موضوع تبیین منافع و پیامدهای بازسازی رابطه ایران و عربستان برای منطقه غرب آسیا و با حضور دکتر احمد دستمالچیان، سفیر اسبق ایران در لبنان و اردن به روی آنتن رفت.
احمد دستمالچیان از ضرورت تفکیک عربستان پیش و پس از ملک سلمان گفت و بیان کرد: شخص ملک سلمان تفاوتی با پادشاهان قبلی که برادران او بودند نداشت اما ولیعهد او یک فرد متوهم و ناپخته در سیاست بود. ولیعهد عربستان با جوانی خود بلندپروازی های زیادی را بر سر داشت و همین امر باعث شکست عربستان در حوزه های مختلف شده است.
وی با بیان اینکه انتقال قدرت در عربستان قرار بود از نسل اول به نسل دوم و سوم صورت بگیرد، اظهار کرد: در این پروسه بسیار سنگین و مهم فردی باید کار را مدیریت میکرد که پخته باشد اما بدون تردید بن سلمان این فرد نبود، زیرا اساساً توانایی مدیریت صحیح را نداشت.
سفیر اسبق ایران در لبنان و اردن با اشاره به برخوردهای تهاجمی و متوهمانه محمد سلمان در سیاست خارجی بیان کرد: بن سلمان در این راستا فکر میکرد با قطع ارتباط با ایران می تواند اهداف خود را در منطقه پیش ببرد و عربستان را به یک قدرت در غرب آسیا تبدیل کند اما بدون تردید این افکار متوهمانه و جاهطلبانه مناسب ظرفیت عربستان نیست.
وی تنها ظرفیت موجود عربستان را پول دانست و تصریح کرد: بدون تردید پول هیچ کاری نمی تواند انجام دهد. سیاست های جاهطلبانه ای که محمد بن سلمان داشت برای عملیاتی شدن نیاز به کاریزما عمق استراتژیک و قدرتمندانه داشتند که او هیچ کدام را در اختیار نداشت.
دستمالچیان در مصاحبه با رادیو گفتوگو با اشاره به بعضی از اقدامات جاه طلبانه ولیعهد عربستان گفت: او قصد داشت کشور یمن را در عرض دو هفته اشغال کند، کشور عراق را چند تکه کند، سوریه را سرنگون کند و در این راستا از گروههای تروریستی حمایت کرد. بن سلمان نخست وزیر لبنان را که در ریاض به سر می برد گروگان گرفته بود.
سفیر اسبق ایران در لبنان و اردن با اشاره به تهدیدات پوچ و بچهگانه محمد بن سلمان اظهار کرد: او تهدید کرد جنگ را به خیابان های تهران میکشاند و با همین توهم ارتباط با ایران را قطع کرد این مسئله نشان از خام بودن او دارد.
وی دلیل قطع رابطه عربستان با ایران را حمله به سفارت این کشور در ایران ندانست و گفت: در سال 2006 رژیم صهیونیستی شکست فاحشی در برابر حزب الله خورد، محور عبری، عربی و غربی به فکر تامین بیشتر اسرائیل افتادند و مقاومت به حاشیه برود. در این راستا آن ها اقدام به راه اندازی جنگ های نیابتی کردند. طراح این جنگ ها رژیم صهیونیستی، لجستیک آن متعلق به عربستان و پشتیبان کننده بین المللی آن نیز از سوی آمریکا بود.