کارشناس جمعیت با بیان اینکه تأثیر مثبت تعدد فرزند بر بهبود روابط درون خانوادگی از نظر روانشناسی و تربیتی اثبات شده گفت: طبق تحقیقات صورتگرفته تعدد فرزند باعث افزایش صمیمیت در روابط درون خانوادگی میشود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفتوگو، دکتر زهرا موحدی نیا کارشناس و پژوهشگر ارشد حوزه جمعیت به مناسبت هفته ملی جمعیت با برنامه «صبح و گفتگو» مصاحبه تلفنی کرد.
موحدی نیا با اشاره به اینکه نیاز به پدر شدن و مادر شدن یک نیاز فطری و غریزی است گفت: اگرچه این موضوع سختیهای عجیب و متفاوتی دارد اما شیرینیهایی که دارد همه سختیها را جبران میکند.
وی افزود: ما با فرزند دار شدن بخشی از انرژی و زمان را باید از دست بدهیم تا در آینده به موفقیت و نتیجه مطلوبی برسیم.
این کارشناس و پژوهشگر ارشد حوزه جمعیت اظهار کرد: اگرچه در حال حاضر ذائقهها و فرهنگها در این زمینه تغییراتی کرده اما داشتن فرزند یک امر فطری و غریزی نهتنها در انسان بلکه در وجود همه موجودات زنده است.
موحدی نیا با بیان اینکه تأثیر مثبت تعدد فرزند بر بهبود روابط درون خانوادگی از نظر روانشناسی و تربیتی اثبات شده گفت: ما جامعهای هستیم که هنوز طعم شیرینی خانوادههای پرفرازند را فراموش نکردیم و طبق تحقیقات صورتگرفته هم ثابت شده که تعدد فرزند باعث افزایش صمیمیت در روابط درون خانوادگی میشود.
وی افزود: درگذشته مهارتهای ارتباطی و تربیتی در والدین خیلی کمتر بود اما در حال حاضر والدین آگاهانه حرکت میکنند و بهتر میتوانند روابط همسرانه و صمیمیت درون خانواده را حفظ کنند و همین باعث میشود که کمتر آسیب ببینند.
کارشناس و پژوهشگر ارشد حوزه جمعیت عنوان کرد: بر اساس آمارهای نرخ باروری در کشور پیشبینی میشود که تا سال 1430 تقریباً 30 درصد جمعیت کشورمان سالمند خواهد شد که این نگرانکننده و تکاندهنده است و نشان میدهد که باید تغییری در سبک زندگیهایمان بهویژه در حوزه فرزندآوری انجام دهیم.
موحدی نیا یکی از راهکارهای ثابت ماندن جمعیت در کشور را حداقل داشتن سه فرزند دانست و گفت: برای ثابت ماندن جمعیت کشورمان باید نرخ جایگزینی که داشتن سه فرزند در هر خانواده است رعایت شود.